Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
диплом.rtf
Скачиваний:
1
Добавлен:
10.09.2019
Размер:
9.66 Mб
Скачать

3. Об'єкт реклами.

Необхідно виокремити, що, а відповідно до мети, буде прийматися за об'єкт реклами: торгова марка, найменування Фірми або безпосередньо товар.

Зауважимо, що об'єкт реклами повинен бути тільки один. При багатопрофільної торгівлі необхідно виділити найбільш привабливий вид товару або робити рекламу торгової марки, не прив'язуючи її до продукції.

4. Цільова аудиторія.

Мало розуміти, хто є споживачем даного товару, і хто його безпосередньо набуває. Важливо чітко уявляти, яку групу населення ми хочемо залучити. У кожної цільової групи - своя мотивація придбання, що особливо важливо для створення рекламного звернення. Треба мати чіткі уявлення про те, хто хоче купити ваш товар, і хто його реально купує.

5. Налаштування від конкурента.

Тут дуже важливо використання коштів, здатних виділити вашу рекламу із загальної маси реклами подібних продуктів. Багато фірм, маючи майже однакову групу продуктів успішно «відбудовуються» один від одного і за допомогою колірного рішення в оформленні продукту, і в стилістиці рекламного матеріалу.

6. Підбір необхідних інструментів.

Як інструменти можна використовувати фактуру товару (конкретне якість, переваги товару і його відмінність від конкурентів) або створення "легенди" тих якостей і властивостей, з якими хотілося б ототожнювати даний рекламний об'єкт. Особливо вдало можна використовувати наведені дослідження та експертизи, що підтверджують якість товару документально. Але якщо покупець зіткнеться обманом, то ця реклама перетвориться на антирекламу, причому багаторічну.

7. Сполучення емоційних, раціональних поведінкових елементів в рекламі.

У певних випадках може домінувати один з цих компонентів. Хоча корисна інформація, не підкріплена позитивними асоціаціями, спрацює гірше. Реклама повинна донести до людини, за чим йому цей товар, як цей товар «влаштується» в його життя і чому йому вигідно його купити. В кінцевому рахунку, реклама потрібна, щоб включити споживача в поведінкову реакцію: він повинен користуватися запропонованим товаром і бути впевненим, що не дарма витратив гроші. Цю думку слід підкріпити відповідними емоціями. Прикладом до цього виду реклами є фінансове заохочення покупця при придбанні товару (знижка, якийсь відсоток безкоштовно).

8.Отработка різних методів соціально-психологічного впливу на населення.

Мова йде про глибинний, несвідомому впливі, яке викликає слово, колір, розмір, графічне рішення іміджу. Всі ці елементи можна поєднувати, хоча кожен елемент відіграє абсолютно самостійну роль. Значення мають не тільки слова, а й звукосполучення. Текстове наповнення і форма рекламного продукту повинні відповідати продукту і викликати відповідні почуття. Зокрема, дитячі товари не можна рекламувати плакатом з переважаючими темними кольорами або гострими кутами. Зелений і синій колір, чорний або коричний - «неїстівні» кольору. Але іноді, якщо товар треба виділити з конкуруючого, і ці ідеї можна використовувати. Часто ті кольори, які є особливо популярними в рекламі, відображають не психічні особливості сприйняття людини, а якісь традиції.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]