Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
2_rgr.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
09.09.2019
Размер:
142.85 Кб
Скачать

Зміст

Вступ

1. Теоретична частина

1.1 Дотримання ліцензійних вимог для програмних продуктів в сфері оподаткування

1.2 Призначення форм в HTML/XML

2. Практична частина

Висновок

Список використаних джерел

Вступ

Вивчення дисципліни “Інформаційні системи і технології в оподаткуванні” сприяє формуванню знань та вмінь з формування, розробки та управління інформаційно-аналітичних систем в оподаткуванні, складання звітності підприємства з податків, зборів (внесків), обов’язкових платежів та статистичної звітності в різних галузях народного господарства за допомогою пакетів прикладних спеціалізованих програм, що сприяє формування професійних знань та вмінь фахівця з бухгалтерського обліку.

Мета викладання дисципліни “Інформаційні системи і технології в оподаткуванні” — надання студентам знань про інформаційні системи, сучасні технології в оподаткуванні, форми, зміст, структуру, порядок складання податкової звітності підприємства, ознайомлення з основними нормативними документами, що регулюють порядок складання та представлення електронної податкової звітності уповноваженим органам державної влади, а також набуття практичних навичок у її складанні.

  1. Теоретична частина

    1. Дотримання ліцензійних вимог для програмних продуктів в сфері оподаткування

Тема порушень авторських прав на програмне забезпечення є сьогодні дуже актуальною. Це зв’язано з тим, що наше законодавство вже приведене до «світових стандартів» у сфері захисту інтелектуальної власності і встановлює систему відповідальності за незаконне використання комп’ютерного забезпечення.

Серед законних варіантів придбання програмного забезпечення можна виділити: 1. Розробка програмного забезпечення — оформляється письмовим договором між автором програми і її набувачем, де останній виступає як замовник робіт зі створення програмного забезпечення. 2. Придбання готового програмного продукту:

— Корпоративні версії програмного забезпечення — ліцензійність підтверджується іменним сертифікатом

— «Коробкові» версії — ліцензійність підтверджується повним комплектом придбаного з програмним забезпеченням пакета (ліцензійна угода, носії, документація, купон, реєстраційна карта, сертифікат відповідності), а також чек або інвойс, що підтверджує факт придбання продукту

— програмне забезпечення, що продається разом з новим апаратним забезпеченням

— ліцензійність підтверджується повним комплектом придбаного з програмним забезпеченням пакета

3. Безкоштовне програмне забезпечення — переважно завантажене з Інтернет. Якщо умови використання додаються до такого програмного забезпечення, їх необхідно зберегти і мати під рукою.

Чинне законодавство України передбачає систему відповідальності за незаконний запис, збереження і використання програмного забезпечення. У залежності від мети і суб’єктного складу її можна розділити на два основних напрямки:

- відповідальність, спрямовану на захист і відновлення цивільних прав суб’єкта інтелектуальної власності, а також на відшкодування заподіяного йому шкоди — цивільна відповідальність (ст. 431, 432 ЦКУ, ст. 52, 53 Закону «Про авторське право і суміжне право»);

- відповідальність, що спрямована на запобігання відповідним правопорушенням і передбачає стягнення або покарання для правопорушника, — адміністративна (ст. 51-2 ККоАП) або кримінальна відповідальність (ст. 176 КК)

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]