Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
дополн_зар.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
09.09.2019
Размер:
80.38 Кб
Скачать

44. Засоби увиразнення фотографічного зображення.

Для увиразнення фотографічного зображення у поліграфічній справі користуються програмою Adobe Photoshop, яка забезпечує сканування, корегування і редагування зображень, редагування кольору, а також генерування одно-, дво-, три- і чотирикольорових зображень. Для фотографів та інших спеціалістів ця програма забезпечує різноманітні можливості з електронної обробки і оптимізації від сканованих зображень. Тут є необхідний набір інструментів для корегування кольору, ретушування, регулювання контрастності й насиченості кольорів, маскування, створення різноманітних світлових ефектів.

Фотокопія. При пере фотографуванні старих фото виходить зображення з пониженим контрастом і чіткістю. Можна покращити результат за рахунок збільшення розміру фотокопії, сканування її з підвищеною здатністю. А потім розміщувати зображення для верстки з мінімальним розміром.

Крім програми Adobe Photoshop для увиразнення фото використовуються програми Picture Publisher, Adobe Illustration, Corel Draw.

Це технічні засоби. До засобів увиразнення належить контраст, за кольором, рухом, розміром.привертає увагу те, що відрізняється від решти предметів. Важливе повинно бути різким, займати не менше 75% поверхні плану.