Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
contr_obgr_gosp_rish.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
08.09.2019
Размер:
430.59 Кб
Скачать

5. Задача (10 балів)

Для визначення вихідних даних з метою побудови кривої ризику створена експертна група, до складу якої увійшло 4 особи. Коефіцієнти компетентності, визначені самими експертами, наведено в табл. 1, результати опитування - в табл.2

Таблиця 1 Коефіцієнти компетентності експертів

Експерти

Значення коефіцієнтів компетентності

Експерт А

Експерт Б

Експерт А

1,00

0,96

Експерт Б

0,97

1,00

Таблиця 2 Коефіцієнти опитування експертів

Рівня втрат

Коефіцієнти ймовірностей, визначені:

експертом А

експертом Б

Нульовий

0,79

0,75

Очікуваний прибуток

0,14

0,23

Величина виручки

0,01

0,02

Майно підприємства

0,005

0,004

Визначити середньозважені імовірності втрат нульового рівня, очікуваного прибутку, величини виручки та майна підприємства.

6. Задача (10 балів)

Фірма «Інтелект», виробляючи обчислювальну техніку, провела аналіз ринку персональних комп'ютерів. Можливість сприятливого і несприятливого наслідків фірма оцінює однаково. Дослідження ринку. Яке може провести аналітик, коштує 15 тис. грн. Експерт вважає, що з імовірністю 0,65 ринок виявиться сприятливим. У той же час при позитивному висновку сприятливі умови очікуються ліпне з імовірністю 0,75. При негативному висновку з імовірністю 0,25 ринок також може виявитися сприятливим. Якщо буде випущено велику партію комп'ютерів, то при сприятливому ринку прибуток становитиме 250 тис. гри., а при несприятливих умовах «Інтелект» понесе збитки в 185 тис. грн. Невелика партія техніки у випадку її успішної реалізації принесе фірмі 50 тис. грн. прибутку і 10 тис. грн. збитків при несприятливих зовнішніх умовах. Побудуйте дерево рішень і визначте: найкраще рішення (без додаткового обстеження ринку), використовуючи критерій максимізації очікуваної грошової оцінки (ОГО); найкращє рішення з додатковим обстеженням ринку, використовуючи критерій максимізації очікуваної грошової оцінки; чи варто замовити експерту додаткову інформацію, що уточнює кон'юнктуру ринку;яка очікувана цінність точної інформації?

Критерії та шкала оцінювання знань

10 балів – відповідь, яка характеризує повне і глибоке засвоєння теоретичного матеріалу або задача повністю відповідає еталонному розв’язанню, методично правильно оформлена з належними стислими поясненнями проведених розрахунків з висновками.

8 балів – в цілому привільна відповідь, але о має окремі неточності в формулюваннях, використанні формул, помилками у визначенні проміжних та кінцевих результатів.

6 балів – в цілому привільна відповідь, але неповна за змістом або має окремі неточності в формулюваннях, використанні формул, помилками у визначенні проміжних та кінцевих результатів.

0” балів – відповідь, яка свідчить про низький рівень знання матеріалу і розкриває зміст питання менше ніж на 50%, або не невірно розв’язана задача або розв’язана менше ніж на 50%. порівняно з еталонним розв’язанням.

Оцінка за шкалою ECTS

Оцінка за бальною шкалою, що використовується в КНЕУ

Оцінка за 4-х бальною шкалою

Затверджено на засіданні кафедри

Економіки підприємств”

протокол № __ від __. __. 200_ р.

Зав. кафедри

Г.О. Швиданенко

А

90–100

5 (відмінно)

В

80-89

4 (добре)

С

70–79

D

66-69

3 (задовільно)

Е

60–65

FX

21-59

2 (незадовільно) з можливістю повторного складання

F

0–20

2 (незадовільно) з обов’язковим повторним вивченням дисципліни


Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]