Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Metodichni_rekomendatsiyi_po_magisterskiy_robot...doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
08.09.2019
Размер:
249.34 Кб
Скачать

7.8. Додатки

Додатки оформлюють як продовження магістерської роботи. Розміщуються вони у порядку появи посилань на них тексту. Кожен додаток повинен починатися з нової сторінки.

Додатки слід позначати послідовно великими літерами української абетки, за винятком літер Ґ, Є, І, Ї, Й, О, Ч, Ь. Якщо в роботі один додаток – то він позначається як «Додаток А».

Кожен додаток повинен мати заголовок, написаний (надрукований) угорі малими літерами з першої великої (симетрично до тексту). Посередині рядка над заголовком малими літерами з першої великої пишеться (друкується слово «Додаток» і проставляється велика літера, що позначає цей додаток).

8. Порядок виконання магістерської роботи

Під час виконання магістерської роботи студента консультує керівник. Крім того, студент у випадку необхідності може користуватися консультаціями інших викладачів випускаючої кафедри.

На початку виконання роботи студенту необхідно ознайомитися з основною літературою за обраною темою і скласти план в аспекті основних розділів і параграфів. План має бути узгоджений з керівником. В ході роботи перелік літератури доповнюється, а план роботи коригується та деталізується.

Матеріали про результати діяльності підприємства (організації). На базі якого виконується робота, збираються, зокрема, під час проходження передмагістерської практики. При обробці зібраного матеріалу особливу увагу рекомендується приділити наочності та змістовності таблиць, малюнків, схем, графіків.

У процесі підготовки магістерської роботи керівник консультує випускника щодо обсягу і джерел фактичних (емпіричних) даних, складу додатків. Керівник ознайомлюється з рукописом магістерської роботи, робить зауваження, рекомендації щодо її структури, послідовності висвітлення окремих питань, методики розрахунків, повноти розкриття теми тощо. При ознайомленні з рукописом керівник може перевірити точність виконаних розрахунків, правильність вибраних і застосованих методик, об’єктивність висновків та пропозицій. Однак за об’єктивність вихідних даних і правильність усіх розрахунків відповідальність покладається на автора магістерської роботи.

Якщо зміст поданого рукопису не відповідає темі роботи, він повертається на доопрацювання або повторне виконання. При цьому керівник зобов’язаний вказати конкретні недоліки рукопису, рекомендувати літературні джерела, матеріали з підприємства, які необхідно додатково залучити для правильного і повного висвітлення змісту досліджуваного явища. При часткових зауваженнях рукопис не переписується, а виконуються доповнення, виправлення, додатки або ж переробляються окремі сторінки, розділи, розрахунки, малюнки і т. ін.

При перевірці остаточного варіанту рукопису магістерської роботи керівник робить зауваження редакційного характеру, контролюючи грамотність написання роботи, правильність оформлення таблиць, графіків, схем, діаграм, списку використаних джерел тощо згідно вимог стандарту ДУЕП.

Завершена робота (у переплетеному вигляді) подається на підпис керівнику.

Керівник надає відгук на дипломну роботу (додаток В).

Керівник оцінює дипломну роботу за такими основними критеріями:

– ступінь відповідності змісту дипломної роботи назві теми та спеціальності;

– ступінь відповідності оформлення дипломної роботи встановленим університетом вимогам (обсяг; оформлення титульного листа, рисунків, таблиць, діаграм, посилань, списку літератури тощо);

– ступінь відповідності структури дипломної роботи встановленим університетом вимогам (наявність та зміст вступу; виділення 3-4 розділів, у кожному із яких – по 2-4 підрозділи, наявність та зміст висновків);

– логічність побудови роботи в цілому та в межах окремих розділів;

– масштаби представлення в роботі сучасних досліджень даної проблематики, критичність аналізу публікацій та підходів, представлених в літературі та інших інформаційних джерелах;

– ступінь повноти та деталізації при розкритті основних аспектів теми дипломної роботи;

– наявність фактичного матеріалу, в тому числі первинного, зібраного студентом, масштаби та доцільність його використання. Ступінь новизни статистичного та іншого фактичного матеріалу, що використано в дипломній роботі;

– ступінь використання сучасних інструментів аналізу;

– наявність розрахунків, проведених студентом, ступінь їх обґрунтованості. Наявність та ступінь обґрунтованості рекомендацій та пропозицій, викладених в роботі та відображаючих власний погляд студента.

Переплетена магістерська робота з відгуком наукового керівника та рецензією з підприємства, завіреною печаткою надходить до завідуючого кафедрою, який і вирішує питання про допущення дипломної роботи до захисту, про що робиться відповідний запис на титульній сторінці.

Завершена і оформлена робота подається на кафедру для розгляду не пізніше ніж за 10 днів до початку роботи ДЕК.

Магістерська робота, яка отримала незадовільну оцінку керівника, спеціально розглядається на засіданні кафедри. Протокол засідання кафедри подається деканом факультету ректору університету для прийняття остаточного рішення. Студент знайомиться з цим рішенням до засідання ДЕК.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]