Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
етнограф.практика21.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
07.09.2019
Размер:
315.9 Кб
Скачать

Графічні завдання до контрольних робіт

Мета: поглиблене вивчення особливостей конструкцій, об'ємно-просторового рішення та системи декоративного оздоблення українського традиційного житла та типів традиційних храмових споруд, а також характерних особливостей українського орнаменту, видів декоративно-ужиткового мистецтва тощо.

Форма виконання завдання: робота виконується у вигляді кон­турного рисунка з чіткою передачею об'ємно-просторової композиції, конструктивних особливостей, художнього оздоблення; до рисунка додається перелік складових частин об'єкта і його загальна характе­ристика.

Обсяг: 4 сторінки (А4).

Творче вивчення культурної спадщини та її адаптація: робота складається з двох аркушів:

1. вивчення об’єкта культурної спадщини - копія твору майстрів народного мистецтва, формат А3 (техніка виконання довільна).

2. адаптація - створення на основі етнографічного матеріалу самостійного твору, формат А3 (техніка виконання довільна).

Vііі. Підведення підсумків практики

  1. Після закінчення терміну практики студент звітує про виконання її програми. Форма звітності – письмовий звіт, підписаний студентом та керівником від бази практики.

  2. Звіт має містити відомості про виконання студентом всіх розділів програми практики, а також – висновки і пропозиції щодо проведення практики.

  3. Письмовий звіт разом з іншими звітними документами, встановленими навчальним закладом, практикант подає керівнику практики від університету.

  4. Звіт з практики захищається студентом у комісії, призначеною завідувачем кафедри. До складу комісії входять всі керівники практики від навчального закладу. Оцінка за практику виставляється з урахуванням рейтингових балів за видами поточного контролю (таблиця максимальних балів додається) та вноситься в заліково-екзаменаційну відомість і в залікову книжку студента за підписом керівника практики від навчального закладу.

  5. Крім захисту звіту здійснюється ще й колективна форма підведення підсумків практики – підсумкова конференція. На конференції у формі виступів студентів аналізуються позитивні і негативні сторони практики, обговорюються цікаві знахідки педагогічного досвіду педагогічних колективів шкіл, труднощі, з якими стикались студенти під час виконання програми практики, первинний досвід студентів з допомоги вчителю під час підготовки уроків та виховних заходів.

Звітна документація практиканта

  1. Щоденник етнографічної практики, у якому зафіксовано:

  • час проведення етнографічної практики;

  • прізвище представників бази практики та викладачів університету, які працюють із студентами на практиці;

  • адреса бази практики;

  • відомості бази практики;

  • щоденна дата, прізвище керівника етнографічної практики, який проводить заняття-екскурсії;

  • короткий опис роботи над експозицією музею протягом дня;

  1. Контрольно-дослідницька робота.

  2. Виконання етнографічних начерків;

  3. Творче вивчення культурної спадщини

  4. Звіт з музейної практики з переліком проведених заходів та робіт;

Всі звітні матеріали подаються у папці, що має назву «Документація етнографічної практики». Зразки оформлення звітної документації додаються.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]