Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
48-55.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
07.09.2019
Размер:
60.42 Кб
Скачать

50 Провести аналіз небезпечних і шкідливих виробничих факторів, що виникають на робочих містях діловода

Функціональність простору і комфорт - робить вирішальний вплив на працездатність будь-якого колективу. Незручне робоче місце, громіздкі офісні шафи можуть сприяти швидкому стомленню, що знижує ефективність праці. Величезну роль у створенні комфортного робочого простору грає підбір меблів за специфікою роботи співробітників самого різного профілю.

Робоче місце кожного працівника кадрової служби має бути організоване так, щоб його розумові та фізичні зусилля повною мірою спрямовувалися на виконання безпосередньо функціональних обов’язків.

3. Вимоги безпеки під час роботи

3.1. Перед включенням друкарської машинки або комп'ютера в електромережу необхідно перевірити заземлення корпусу.

3.2. Включення машини в мережу електроживлення повинне здійснюватися через спеціальну рукоятку.

3.3.Виполнять тільки ту роботу, яка доручена начальником АГВ

3.4. Слід пам'ятати, що при роботі на комп'ютер можуть виявитися наступні небезпечні фактори:

-Підвищені рівні електромагнітного випромінювання;

-Підвищений рівень статичної електрики;

-Напруга зору;

-Емоційні навантаження;

-Великий об'єм інформації.

3.5 .. Забороняється проводити ремонтні роботи з машиною, підключеної до мережі електроживлення.

3.6.Во час роботи як на друкарській машинці, так і на комп'ютері повинна бути виключена можливість одночасного дотику до обладнання та до частин приміщення або обладнання, що має з'єднання з землею (радіатори батарей, металоконструкції).

3.7 .. Не слід допускати до роботи на друкарській машинці, комп'ютері осіб, не знайомих із правилами роботи на даному обладнанні.

3.7. Забороняється працювати на електричній друкарській машинці, якщо з'являється напруга на корпусі апарату.

51Дайте визначення понять «оп» та « техніка безпеки»

Охорона праці

  • це діюча на підставі відповідних законодавчих та інших нормативних актів система соціально-економічних, організаційно-технічних, санітарно-гігієнічних і лікувально-профілактичних заходів та засобів, що забезпечують збереження здоров'я і працездатності людини в процесі праці.

Безпеку визначають як стан діяльності людини, за якого з визначеною ймовірністю виключено прояв небезпек або ж відсутня надзвичайна небезпека. Безпека праці - це стан умов праці людини, за яких відсутня дія небезпечних і шкідливих факторів.

Об'єктом аналізу безпеки праці є виробнича система «людина - машина - навколишнє середовище» (ЛМС), в якій в єдиній комплекс, створений для виконання певних функцій, поєднані технічні об'єкти, люди і навколишнє середовище, які взаємодіють між собою.

Основними компонентами виробничої системи є людина, машина, навколишнє середовище, взаємодія між якими має грунтуватись на дотриманні відповідних правил, нормативних документів і бути керованою.

39.53 Обгрунтуйте вплив на людину метерорологічнихумов виробничого середовища.

Мікроклімат виробничих приміщень визначається поєднанням температури, вологості, рухливості повітря, температури оточуючих поверхонь і їх тепловим випромінюванням. Параметри мікроклімату визначають теплообмін організму людини і справляють істотний вплив на функціональний стан різних систем організму, самопочуття, працездатність і здоров'я.

Температура у виробничих приміщеннях є одним з провідних чинників, що визначають метеорологічні умови виробничого середовища.

Високі температури мають негативний вплив на здоров'я людини. Робота в умовах високої температури супроводжується інтенсивним потовиділенням, що призводить до зневоднення організму, втрати мінеральних солей і водорозчинних вітамінів, викликає серйозні і стійкі зміни в діяльності серцево-судинної системи, збільшує частоту дихання, а також впливає на функціонування інших органів і систем - послаблюється увагу, погіршується координація рухів, уповільнюються реакції і т.д. (можлива гіпертемія). При впливі на організм людини негативних температур спостерігається звуження судин пальціврук і ніг, шкіри обличчя, змінюється обмін речовин. Низькі температури впливають також і на внутрішні органи, і тривала дія цих температур призводить до їх стійким захворювань. Метеорологічні умови для робочої зони виробничих приміщень регламентуються ГОСТ .

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]