Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Oformlennya_referativ.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
06.09.2019
Размер:
178.69 Кб
Скачать

Посилання

При написанні роботи слухач зобов’язаний давати посилання на джерела, матеріали або окремі результати, наведені в роботі, які висвітлені у відкритих публікаціях і науковій літературі. Такі посилання дають можливість відшукати відповідні документи і перевірити достовірність даних. Посилатися треба на останнє видання публікації.

Якщо використовуються відомості, матеріали монографій, оглядових статей, інших джерел з великою кількістю сторінок,  в посиланні необхідно вказати загальну кількість сторінок джерела. В інших випадках – вказують номер джерела і сторінку (через кому) наприклад: «...[ 9, с.5]».

Посилання по тексту роботи наводяться у  квадратних дужках, наприклад: «.. в роботах  [1, 7, 10]...», або «... на думку вітчизняного вченого ( див. [12])».

Посилання на ілюстрацію вказуються їх порядковим номером, наприклад: «... взаємозв’язок потоків зображено на мал. 1.2».

На всі таблиці повинні бути посилання в тексті. При цьому слово «таблиця» в тексті пишеться скорочено, наприклад: «... у табл. 1.22».

У випадках повторних посилань на таблиці та ілюстрації необхідно вказати скорочено слово «дивись», наприклад: «... див. табл. 1.2» або «... див. мал. 3.5». 

Покликання до тексту та правила їх оформлення

Покликання – це текст, що розміщується в кінці сторінки й відмежовується від основного тексту горизонтальною рискою. Біля слова чи вислова, які вимагають пояснення або коментаря, ставиться знак покликання (цифра з дужкою чи без неї або зірочка), який повторюється на початку самого покликання.

Знак «зірочка» використовується тоді, коли покликань у роботі небагато і розміщуються вони переважно по одній на сторінці.

Якщо використовуються арабські цифри як знак покликання, то його нумерація може бути сторінковою (в межах однієї сторінки) чи наскрізною (через усю роботу). Знаки покликань повинні бути однотипними в межах однієї роботи. Цифри і зірочки пишуться біля слова вгорі, без відступу між словом і знаком, проте після покликання відступ обов’язковий. Розділові знаки ставляться після знака покликання.

Правила оформлення тексту покликання

1. Основний текст відділяється від тексту покликання горизонтальною рискою в 15 знаків.

2. Відокремлювальна риска відділяється від основного тексту півтора або двома інтервалами залежно від того, з яким інтервалом написано сам текст.

        1. 3. Текст покликання відділяється двома інтервалами від відокремлю вальної риски.

4. Текст покликання пишеться через один інтервал з абзацу.

5. Якщо на сторінці декілька покликань, то кожне відділяють двома інтервалами.

6. Усі покликання друкуються на тій сторінці, якої вони стосуються. Не бажано розривати покликання та переносити на іншу сторінку.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]