Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Oformlennya_referativ.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
06.09.2019
Размер:
178.69 Кб
Скачать

14

Правила оформлення роботи (реферату) Загальні вимоги

1. Сторінки тексту роботи, ілюстрації, таблиці та роздруковані матеріали з ПК повинні відповідати (згідно ДСТУ 4163-2003) формату А4 (210 х 297 мм). Робота має мати обсяг не менше 10-ти друкованих сторінок тексту, враховуючи тільки вступ, сам текст і висновки. Робота має бути віддрукованою на білому папері високої якості фарбами насичених кольорів. Висота букв і цифр повинно бути не менше 1,8 мм – до 30 рядків тексту на 1 сторінці (шрифт Times New Roman, кегль 14, міжрядковий інтервал 1,5).

Розміри полів: лівий – 30 мм, правий – 15 мм, верхній і нижній – 20 мм.

Шрифт написання має бути чітким, насиченого чорного кольору, середньої жирності. Щільність тексту повинна бути однаковою.

Вписувати в текст роботи окремі слова, формули, умовні позначення і знаки допускається тільки чорним чорнилом, при цьому щільність вписаного тексту має бути максимально наближена до щільності основного тексту.

2. Всі сторінки, окрім титульної мають бути пронумеровані (якщо в рефераті є додатки, то вони не підлягають нумерації).

3. Літературних джерел повинно бути використано не менше 5, з обов’язковим використанням положень чинного законодавства України про мови.

4. В роботі бажано використовувати публікації з періодичної преси (можна газетну статтю вклеїти в реферат)1.

5. Обов’язковою умовою написання реферату є план, що складається не менше, ніж з 3-х пунктів, а також вступ та висновки, які повинні виражати власне ставлення студента до обраної теми.

6. Текст роботи повинен ділитися на розділи, пункти, підпункти. Заголовки структурних частини роботи необхідно розміщувати всередині рядка без крапки в кінці і друкувати прописними буквами, не підкреслюючи. Пункти і підпункти основної частини необхідно починати з абзацу.

Відстань між заголовком і текстом повинна відповідати двом інтервалам.

Кожну структурну частину роботи необхідно починати з нової сторінки.

Вимоги до здачі реферату:

  1. В одній групі не повинні повторюватися теми рефератів.

  2. Староста групи пише список студентів і обраних ним тем і здає його на кафедру.

  3. Змінити тему реферату можна лише за письмовим дозволом викладача.

  4. У визначені терміни, староста групи здає реферати разом з переліком студентів і вибраних ними тем. У списку староста вказує загальну кількість студентів, кількість зданих рефератів, прізвища студентів, які не здали роботи. Список датується і завіряється підписом старости.

Порядок захисту реферату

До захисту реферату необхідно заздалегідь підготувати тези виступу (план).

  1. Коротке повідомлення про актуальність теми реферату, характеристика мети і завдання роботи, отримані результати, висновки і пропозиції.

  2. Відповіді студента на запитання викладача й однокурсників.

  3. Відгук наукового керівника-консультанта про написаний реферат (самостійність, своєчасність, відповідність змісту темі, повнота її розкриття, дотримання вимог щодо оформлення тощо).

Методичні рекомендації

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]