Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Гондурас.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
05.09.2019
Размер:
71.17 Кб
Скачать

6. Зовнішньоекономічні зв’язки

Зовнішньоекономічні зв’язки націлені на диференціацію експорту та приваблювання іноземних інвестицій. Об’єм експорту товарів в 2007 році скла 2,3 мільярдів доларів , імпорту – 6,7 мільярдів доларів. Товарна структура: кава, цитрусові, м’ясо, ліс, креветки, добрива, хімічні товари,свинець, цинк та срібло. Накопичені прямі іноземні інвестиції у 2005 році склали 0,876 мільярдів доларів , а величина зовнішньої заборгованості – 3,87 мільярдів доларів( 42% по відношенню до ВВП).

  • Гондурас входить до складу таких міжнародних організацій: ООН, Міжнародний Валютний Фонд (МВФ), Організація Центральноамериканських Держав(ОЦД), Асоціація Карибських Держав(АКД).

Футбол не тільки основний спорт країни, а також має велике значення для культуриГондурасці не тільки грають в футбол самі, але спостерігають за футбольними пристрастями всередині країни і поза нею. Пристрасті під час футбольної гри 1970 року переросли в збройне протистояння з Сальвадором від якого загинуло близько 2000 чоловік і яке стало відоме, як Футбольна війна.

Найбільш поширена їжа Гондурасу тортійас — коржики з м'ясом, бобами, сиром. Інше відома національна страва — тамалес. Їх готують з кукурудзяного борошна і загортають в листя пальми. Інша популярна їжа — рис і боби.

Пануюча релігія країни — католицизм. Свобода віросповідання гарантується законом. У країні функціонує безліч протестантських церков, особливо в районах карибського узбережжя.