Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
KKZ_IK_ukr.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
05.09.2019
Размер:
130.56 Кб
Скачать
  1. Значення ккз у пізнанні матеріалу дисципліни

Метою ККР є перевірка рівня отриманих знань і ступінь його закріплення у свідомості студента, а також перевірка якості викладання дисципліни

Значення ККР складається в можливості виявлення істотних недоліків процесу викладання дисципліни, розробці коректив у навчальний процес, удосконалюванні матеріальної бази кафедри.

  1. Методичні вказівки до використання ккр

Кожне контрольне завдання містить два питання - для контролю знань з теорії і практичного використання. Завдання рекомендується виконувати в писемній формі з оформленням титульного листа.

Як критерій оцінки знань студентів даної дисципліни використовується міра здатності до аналітичного мислення, уміння коротко викладати свою трактову розглянутого явища, процесу, а також уміння практичного додатка знань до рішення конкретних реальних задач з технології тканини.

У листовній відповіді допускаються виправлення, малюнки бажано виконувати у виді ескізів олівцем у виправленому варіанті. Якість оформлення тексту відповідей не є визначальною, тому що виправлення свідчать про творчий пошук, сам факт якого є не менш коштовним при оцінці, чим правильна відповідь на поставлене питання. Саме так працюють інженери на виробництві та у наукових організаціях.

Оцінка якості виконання ККЗ виробляється по чотирьохбальній системі.

Як критерій оцінки враховується здатність студента до самостійного творчого мислення, оригінальні рішення й уміння студента обґрунтувати свою точку зору на розв'язувану проблему. При цьому викладачеві необхідно врахувати уміння студента застосовувати отримані знання для рішення конкретних задач за технологією і дизайном тканин, трикотажу, костюма як кінцевого продукту легкої і текстильної промисловості.

Час, що відводиться на рішення контрольного завдання - дві академічних години (одна "пара").

Форма проведення ККЗ - переважно письмова, можливі й інші варіанти за розсудом викладача відповідно до його індивідуальної методики, наприклад, за методом сполучення письмового оформлення відповідей і усного їх захисту.

Типові недоліки проведення ККЗ:

- неповне заповнення титульного листа (не зазначено назви вузу, факультету, кафедри, немає дати і підпису студента і т.ін.)

- немає номера сторінок

- виправлення виконано у виді закреслювань, що виключають можливість контролю попередніх записів і цифр (саме вони нерідко являються правильними)

- використання не рекомендованої літератури

- низька якість виконання графічної частини відповідей в інженерному відношенні.

Довідкова література:

  1. Мерцалова М.Н. Костюм разных времен и народов, том 1, 2, 3. – М.: АО «Академия моды», 1993.

  2. Кибалова Л. и др. Иллюстрированная энциклопедия моды. – Прага.: «Артия», 1966.

  3. Брен В., Тилеке М. Костюм от древности до нового времени. – М.: «ЭКСМО», 1995.

  4. Стамеров К.К. Нариси з історії костюмів. 1,2 частини. – Київ.: “Мистецтво”, 1978.

Міністерство освіти і науки, молоді та спорту україни

ХЕРСОНСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТЕХНІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

Кафедра експертизи, технології і дизайну текстилю

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]