Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Кизименко П. У..doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
04.09.2019
Размер:
82.94 Кб
Скачать

Розділ іі.

Р

І

С

К

П

А

F

T

G

V

B

E

N

W

Керівник

7

11

7

7

5

8

0

+10

-9

+11

+1

23

2

4

Я

13

9

7

11

5

6

-6

-4

+9

-7

+11

16

5

3

Підлеглий

10

12

6

9

9

8

+8

+6

+13

0

+7

3

9

1

Людина, перебуваючи в суспільстві, не може бути вільною від управлінського впливу держави, суспільства, колективу, в якому працює, безпосередніх керівників. Колектив (лат. collectivus — збірний) — вищий рівень розвитку спільності, стосунки в якій опосередковуються особисто значущим і сус­пільне цінним змістом спільної діяльності.

Міжособистісні стосунки в колективі утворюють багаторівневу струк­туру, ядром якої є спільна діяльність, а складниками — різні страти (лат. stratum — настил, шар). Перша, глибинна, страта фіксує ставлення членів колективу до змісту і цінностей спільної діяльності, її показником є згуртованість як ціннісно-орієнтаційна єдність. Колек­тивістське самовизначення і колективістська ідентифікація є іншою стратою. Третя, поверхова страта — це соціально-психологічні явища, притаманні психології групи: конформність, сумісність, згуртованість, рольова поведінка тощо.

На чолі кожного колективу стоїть керівник. Характер управління багато в чому визначає успіх чи невдачу в діяльності організації. У нашому випадку керівник володіє такими важливими рисами як соціальність (9), практицизм (8), артистичність (8) та інтелектуальність (8). Це дає можливість вміло налаштувати роботу колективу у потрібне русло. Керівник має здатність підібрати вдалі слова для переконання підлеглих та у потрібну хвилину прислухатися до ініціативних ідей інших, хоча і не завжди перейти на їх сторону. Він є цікавим співрозмовником, хоча інколи любить побути на самоті. Не надто охоче виконує монотонну та однотипну роботу. Любить, коли колектив визнає його лідерство, хвалить за успіхи. Визнає перемоги інших і хвалить їх за це, бо сам має середні інтелектуальні здібності. Він є практичним, користується своїм статусом керівника. У деяких ситуаціях присутня така риса характеру, як артистизм, що дає йому змогу легко придушувати бунт і конфлікти у колективі.

Любить точні технічні науки (+8) та математичні розрахунки. Цікавиться військовою справою (+7). А ось до гуманітарних наук він не відчуває особливої прихильності (-7). Можна сказати, що наш керівник більше захоплений кар’єрою, ніж домашніми побутовими справами (+3). У свій вільний час він швидше прочитає журнал, ніж приготує вечерю, хоча вихідні дні він любить проводити з сім’єю на відпочинку в лісі чи біля річки.

За своїм характером наш керівник є екстравертом (22), а отже він схильний до ризику, а це має як свої плюси так і свої мінуси. Адже заради прибутку він здатен поставити під загрозу все підприємство.

У критичних ситуаціях проявляє фонову бентежність (4) і передає цей стан своїм колегам по роботі. Це може привести до невеликого емоційного конфлікту.

Показник вірогідності у нашого керівника перебуває у нормі (5), а отже він не стане приховувати від колективу негараздів у справах компанії, але й не стане розповсюджувати паніку.

Керівник цікавиться життям колективу, переживає негаразди, але і його внутрішній світ також відіграє велику роль.

Підлеглий надає перевагу монотонному (12) та раціональному (10) виконанню певної роботи. Його артистичність є нижчою середнього рівня (8).

Інколи, перш, ніж взятись за виконання якогось завдання, зважить чи варто і що це йому дасть (практичність - 9). У нього високий рівень нахилу до інтелектуальної роботи (12). Не любить дискутувати з колегами, доводити свою правоту, а також ділитися своїми думками та враженнями (соціальність - 6).

Любить гуманітарні науки (+13). Цікавиться фундаментальними науками (+8), та трішки технічними (+6). А ось військова справа його абсолютно не цікавить (0). Можна сказати, що наш підлеглий захоплений і кар’єрою, і домашніми побутовими справами. У свій вільний час він може позайматися з дітьми, поприбирати або приготовити вечерю (+7).

За своїм характером наш керівник є повним інтравертом (3),він дуже не любить ризикувати, адже він постійно пам’ятає що в перше черга він несе відповідальність за благополуччя своєї сім’ї.

У критичних ситуаціях проявляє бентежність (9) і передає цей стан своїм колегам по роботі. Це може привести до суттєвого емоційного конфлікту.

Показник вірогідності у нашого підлеглого перебуває у нормі (1), а отже він не стане приховувати від дружини негараздів на роботі, але й не стане розповсюджувати паніку.

Я надаю перевагу монотонному (11) та раціональному (13) виконанню певної роботи. Моя артистичність є нижчою середнього рівня (6).

Дуже рідко, перш, ніж взятись за виконання якогось завдання, я зважую чи варто це робити і що це мені дасть (практичність - 5). У мене вищий ніж середній рівень нахилу до інтелектуальної роботи (9). Я інколи люблю дискутувати з колегами, доводити свою правоту, а також ділитися своїми думками та враженнями (соціальність - 7).

Люблю гуманітарні науки (+10). Мене абсолютно не цікавлять фундаментальні (-7), технічні (-4) науки та військова справа (-6). Побутові справи, домашній добробут, злагода у сім’ї цікавлять мене у першу чергу (+11). Я переймаюся переживаннями інших людей, але і мій внутрішній світ і переживання не менш цікавлять мене. Боляче сприймаю негаразди у сім’ї та у колективі. Стараюся уникати конфліктів та непорозумінь. Завжди допомагаю тому, хто звертається до мене за допомогою.

За своїм характером я є трошки більше екстравертом, ніж інтравертом (16), інколи люблю ризикувати, але тільки не тоді коли під загрозу ставиться добробут моєї сім’ї.

У критичних ситуаціях проявляє невелику бентежність (5), хоча намагась боротися з цією, не найкращою на мою думку рисою характеру.

Показник вірогідності у мене перебуває у нормі (3) і я надзвичайно рідко приховую від своїх рідних та близьких інформацію про негаразди на роботі чи в особистому житті.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]