Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
завдання 2.1.,2.2 та завд 1.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
04.09.2019
Размер:
139.26 Кб
Скачать

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ, МОЛОДІ ТА СПОРТУ УКРАЇНИ

Державний вищий навчальний заклад «київський національний економічний університет імені вадима гетьмана»

Кафедра управління персоналом та економіки праці

Індивідуальні роботи №1-2

з дисципліни: «менеджмент персоналу»

Виконала: студентка 5курсу 9-ї групи, спеціальності 8508 денної форми навчання

Примха Олександра Анатоліївна

Перевірила: Махсма Марія Борисівна

Київ - 2011

Форма організації бізнесу досліджуваного підприємства – ТОВ. Це означає, що статутній фонд підприємства поділений на частки-паї, розмір яких визначається статутними документами. Мінімальний розмір статутного фонду 100 мінімальних заробітніх плат, тоді як мінімальний розмір СК 1 мін. з/п, причому внески в СК можуть нести не тільки грошовий характер (внесення грошових коштів на рахунок ТОВ в банку), учасники ТОВ «Конві ПАК» створювали СК і за допомогою майнових внесків. СК «Конві» на 08.11.2010 становив 2500000. У товаристві з обмеженої відповідальністю створений так званий виконавчий орган в особі директора – Онищенко Сергій Володимирович. Директор вирішує всі питання діяльності товариства, за винятком тих, що входять до виключної компетенції зборів учасників, її повноваження при цьому визначено ст. 62 Закону України «Про господарські товариства» та установчими документами товариства. Контроль за діяльністю виконавчого органу здійснює ревізійна комісія, що утворюється зборами учасників товариства з їх числа у кількості не менше трьох осіб. Її діяльність регламентовано ст. 63 Закону України «Про господарські товариства». Важливість ролі ревізійної комісії ще раз підкреслюється тим, що саме вона складає висновок по річних звітах та балансах. Без висновку ревізійної комісії загальні збори учасників товариства не мають права затверджувати баланс товариства. Ревізійна комісія також має право ставити питання про скликання позачергових загальних зборів учасників, якщо виникла загроза суттєвим інтересам товариства або виявлено зловживання посадовими особами товариства.

Фабрика поштових конвертів та пакетів "Конві" є беззаперечним лідером галузі на ринку України вже 13 років. ТОВ «Конві ПАК» це підприємство легкої промисловості, тобто є безпосереднім виробником та постачальником товарів та послуг.

Підприємство займається такими видами економічної діяльності: Промисловiсть, Переробна промисловiсть, Целюлозно-паперове виробництво; видавнича дiяльнiсть, Виробництво паперової маси, паперу, картону та виробiв з них, Виробництво виробiв з паперу та картону, Виробництво паперових канцелярських виробiв, Виробництво паперових канцелярських виробів.

Потужна поліграфічна база дозволяє випускати більше 200 видів паперово-пакувальної продукції:

• конверти з друком до 6-ти кольорів за індивідуальним замовленням;

• немарковані конверти всіх форматів та модифікацій;

• фотопакети;

• паперові пакети для упаковки харчових та нехарчових продуктів;

• пакети для насіння.

Проте, на даний момент з вище переліченого «Конві» виготовляє тільки паперові пакети для харчових та нехарчових продуктів. Вся продукція, що виготовляється на підприємстві, відповідає світовим стандартам.

Компанія экспортує товари в наступні країни Данія, Греція, Литва, Нідерланди, Польща, Іспанія, Таїланд, Великобританія.

ТОВ «Конві ПАК» належить філія ЧП «РОСКОН» в місті Харків, вул.. Кірова, 20, офіс 25. тел.: (057) 717-5141, 758-1391.. roscon@roscon.com.ua. Яка є безпосереднім офіційним представником компанії.

Адреса: ТОВ «Конві ПАК» Банківскі реквізити

Код ЄДРПОУ: 34795873

03057 м. Київ, вул. Ежена Потьє, 12

Телефон:

+38 (044) 4909459

Факс:

+38 (044) 4581548

Оскільки, розмір організації визначається кількістю працівників, кількістю підрозділів, фондоозброєністю. Почну з кількості працівників «Конві ПАК», отже їх – 41, проте на рівень продуктивності праці це не впливає. Зменшення обсягів виробництва насамперед полягає в незадовільному технічному стані ОФ (машини, обладнання) на функцію яких покладено виготовлення поштових конвертів та марок. Суттєве значення має також вплив світової економічної кризи та низка інших факторів що прямо чи опосередковано впливають на скорочення випуску продукції та ринків збуту.

Для того щоб відобразити організаційний аспект зв'язків управління і установити єдність рівнів і ланок управління в їх взаємозв'язку зообразимо організаційну структуру ТОВ «Конві ПАК» (наведено в додатку 1).

Майно товариства складаться з основних засобів та обігових кошів, а також цінностей, вартість яких відображена в балансі товариства. Економічний потенціал підприємства характеризують: активи фірми, обсяг продажів, прибуток чистий і валовий, основний і оборотний капітал, власний і позичковий капітал, виробничі потужності, науково-дослідні роботи та ін. Наведу декілька показників обсягу діяльності за минулий звітний рік. Доход (виручка) від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) за 2010 рік становила 29143, що є на 4750 більшим показником порівняно з базовим 2009 роком. Також відомо, що в 2010 році підприємство здійснило емісію на 2.500млн. тим самим збільшуючи капітал в 2 рази. Кількість готової продукції на початок звітного року становить 90тис., а кількість товару на складах 13тис.

Показники

Одиниця виміру

2010 рік.

Обсяг реалізації продукції

Тис.грн.

32768

Величина активів підприємства

Млн..грн.

25270

Чистий доход (виручка)

Млн..грн.

29143

Валовий прибуток

Млн..грн.

3507

Собівартість реалізованої продукції.

Млн..грн.

( 21204 )

Чисельність працюючих всього в т. ч. ПВП

Чол..

41

Фонд оплати праці всього в т. ч. ПВП

Тис.грн.

53,6

Середньорічна вартість основних промислово-виробничих фондів

Тис.грн.

3076

Таб.1 «Обсяги основної діяльності»

Досліджуване підприємство має самостійний баланс, розрахунковий, валютний та інші рахунки в банках, фірмову марку і товарний знак; печатку зі своїми найменуваннями і штамп. Товариство розробляє і самостійно затверджує у встановленому порядку рецептуру на нові види продукції, виготовлені в межах діючих технічних умов та держстандартів. Сировину на виготовлення продукції підприємство закуповує невеликими партіями у посередників та населення, а також у юридинчих особ.

Товариство «Конві» має право укладати угоди (договори, контракти), у тому числі договори купівлі-продажу, страхування майна, перевезення, зберігання, доручення і комісії, набувати майнових і особистих немайнових прав, нести обов’язки, виступати позивачем і відповідачем в суді, арбітражному суді та третейському суді. Для того щоб докладніше розглянути стан та структуру активів підприємства загалом аналіз фінансового стану підприємства нам потрібно дещо більший об’єм інформації (Ф№ 1 «Баланс» та ф№2 «Звіт про фінансові результати») але це уже зовсім інше завдання.

Загалом видно, що загальна оцінка витрат на виробництво і калькулювання собівартості продукції показують нам що на підприємстві використання трудових ресурсів і фонду оплати праці приносить бажані плоди.

План

Вступ

  1. Індивідуальне завдання №1 п.1.3.

  2. Індивідуальне завдання №2 варіант 2.

  3. Теоретичні основи визначення економічної категорії «розвитку персоналу».

  4. Організація розвитку персоналу на досліджуваному підприємстві «Конві ПАК».

5. Використання сучасних методів розвитку персоналу та мотивації персоналу у підприємстві «Конві ПАК» на основі зарубіжного досвіду.

6. Висновки

7. Список використаної літератури.

Вступ

Актуальність теми. Розвиток персоналу є важливою умовою успішної діяльності будь-якої організації. На сучасному етапі, прискорення науково-технічного прогресу веде до швидких змін і вимог до професійних знань, умінь і навиків. Знання випускників на початку XХ століття знецінювалися через 30 років, в кінці століття – через 10, сучасні спеціалісти повинні перенавчатись через 3 – 5 років. Можливість розвитку повинна надаватися всім, тому що в результаті не тільки удосконалюється сама людина, але й підвищується конкурентоспроможність організації, де він працює.

Розвиток персоналу для кожного підприємства є істотним елементом виробничих інвестицій. За допомогою заохочення навчання підприємства відкриває своїм співробітникам можливість підвищення професійних навичок й тим самим створює кваліфікований персонал і здійснює його випереджальну підготовку. Без розвитку співробітників не може бути успішної організації.

Працівники, підвищуючи свій рівень кваліфікації чи опановуючи нову професію або спеціальність засвоєнням нових знань, умінь і навичок, одержують додаткові можливості для планування професійної кар’єри як в організації, так ї за її межами.

Предметом дослідження є: вивчення системи планування та організації розвитку персоналу.

Об'єктом дослідження є організація розвитку персоналу на досліджуваному підприємстві «Конві ПАК»

Практичне значення індивідуального завдання: полягає у вивченні розвитку та мотивації персоналу і можливості його поліпшення на вітчизняних підприємствах.