Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
1 раздел(чистовик).doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
04.09.2019
Размер:
124.42 Кб
Скачать

Зміст дипломної роботи

ВСТУП

РОЗДІЛ 1 ТЕОРЕТИЧНІ АСПЕКТИ ОРГАНІЗАЦІЇ РОБОТИ ЗІ ЗВЕРНЕННЯМИ ГРОМАДЯН В ОРГАНАХ ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ ТА МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ

1. Нормативно-правова база

2. Особливості і теоретичні аспекти роботи зі зверненнями громадян в органах державної влади та місцевого самоврядування в Україні на сучасному стані.

РОЗДІЛ 2 ОРГАНІЗАЦІЯ ДОКУМЕНТООБІГУ ВІДДІЛУ З ОРГАНІЗАЦІЇ РОБОТИ ЗІ ЗВЕРНЕННЯМИ ГРОМАДЯН

1. Загальні відомості про Дніпропетровську міську раду та відділ з організації роботи зі зверненнями громадян Дніпропетровської міської ради. Документи, які регулюють роботу відділу з організації роботи зі зверненнями громадян Дніпропетровської міської ради.

2. Опис структури та організації документообігу відділу з організації роботи зі зверненнями громадян Дніпропетровської міської ради.

ВСТУП

Відділ організації роботи зі зверненнями громадян у Дніпропетровській міській раді забезпечує реалізацію конституційних прав громадян на звернення, об’єктивний і всебічний розгляд звернень, що надійшли на адресу міської ради. Важливим є підвищення ефективності розгляду звернень, що надходять, та забезпечення контролю за дотриманням визначених законодавством умов реалізації громадянами конституційного права на звернення, аналіз та інформування керівництва міської ради та її виконкому про стан роботи зі зверненнями громадян.

Звернення громадян (заяви, скарги, пропозиції, зауваження, клопотання), їх реєстрація, подання на розгляд, надсилання виконавцям, відповіді, формування справ з матеріалами та прийняття рішень стосовно виконання доручень, як правило, подаються у вигляді документів. Від ефективної організації обробки даних документів, їх обігу в установі, зокрема у відділі з роботи зі зверненнями громадян залежить своєчасність розгляду звернень, прийняття рішень та їх виконання.

Мета дипломної роботи - дослідити та проаналізувати процес документообігу у відділі організації роботи зі зверненнями громадян Дніпропетровської міської ради (далі – ВРЗГ ДМР), своєчасність виконання, результативність і ефективність процесу та внесення пропозицій щодо підвищення ефективності роботи зі зверненнями громадян.

Для досягнення даної мети були поставлені наступні завдання:

- розгляд понять й основних завдань документообігу ВРЗГ ДМР;

- опис організаційної структури ВРЗГ ДМР(розподіл відповідальності, повноважень та взаємовідносин між працівниками);

- аналіз алгоритму виконання повноважень та відповідальності щодо розгляду письмових звернень громадян та організації особистого прийому громадян; аналіз вхідних та вихідних потоків документації ВРЗГ ДМР;

- вивчення організаційних документів ВРЗГ ДМР

- вивчення якісного та кількісного складу документопотоків ВРЗГ ДМР;

- вироблення пропозицій та рекомендацій щодо оптимізації (системи документообігу) роботи відділу організації роботи зі зверненнями громадян Дніпропетровської міської ради.

Об’єктом дослідження є відділ організації роботи зі зверненнями громадян у Дніпропетровській міській раді, що є виконавчим органом міської ради. У своїй діяльності відділ керується чинним законодавством, рішеннями міської ради, та її виконавчого комітету, розпорядженнями міського голови, а також актами Президента України, Кабінету Міністрів, обласної ради, обласної державної адміністрації в установленому порядку. Відділ здійснює повноваження, які встановлені чинним законодавством для виконавчих органів міської ради щодо організації, координації та проведення відповідних заходів у сфері роботи зі зверненнями громадян.

Предметом дослідження є системи організації документообігу у відділі організації роботи зі зверненнями громадян Дніпропетровської міської ради, що включає в себе:

1) реєстрацію звернень;

2) подання на розгляд;

3) надсилання виконавцям;

4) отримання відповідей;

5) формування справ з матеріалами за зверненнями громадян.

Під час дослідження теми дипломної роботи були використані наступні дослідницькі методи:

Метод спостереження.

Метод спостереження включає в себе спостереження за поточною роботою відділу: операціями, що виконуються працівниками відділу, методами та способами обробки документації.

Метод поняттєвого аналізу.

Цей метод дозволяє здійснити поглиблене вивчення основних термінів і понять в сфері роботи зі зверненнями громадян .

Методи візуальних досліджень.

Даний метод полягає у побудові графів, схем, діаграм, які дають змогу отримати більш точне уявлення про об’єкт дослідження.

Метод порівняльного аналізу.

Метод порівняльного аналізу полягає у співставленні та порівнянні організації роботи зі зверненнями громадян у Дніпропетровській міській раді з порядком організації, регламентованим сучасним законодавством України у цій сфері.

Метод типологізації.

Метод типологізації полягає у виявленні подібних і відмінних ознак документів та спробі класифікувати їх за типами.

Метод інформаційного аналізу.

Цей метод являє собою дослідження та аналіз безпосередньо тексту документів.

Метод системного аналізу.

Метод системного аналізу дозволяє поглиблено дослідити структуру відділу та системи організації роботи зі зверненнями громадян.

Джерелами дипломної роботи є:

Конституція України, (ст. 40).

Закон України від 02.10.96 № 393/96 – ВР «Про звернення громадян».

Закон України від 21.05.97 № 280/97 – ВР «Про місцеве самоврядування в Україні», (ст. ст. 38, 42).

Закон України від 17.10.92 № 2328-III «Про статус народного депутата України», (ст.. 16).

Закон України від 11.07.02 № 93 – IV «Про статус депутатів місцевих рад», (ст.. 13).

Закон України від 07.04.11 № 3206 – VI «Про засади запобігання і протидії корупції».

Указ Президента України від 07.02.2008 № 109/2008 «Про першочергові заходи щодо реалізації та гарантування конституційного права на звернення до органів державної влади та органів місцевого самоврядування».

Постанова Кабінету Міністрів України від 14.04.97 № 348 «Про затвердження Інструкції з діловодства за зверненнями громадян в органи державної влади і місцевого самоврядування, об’єднаннях громадян, на підприємствах, в установах, організаціях незалежно від форм власності, в засобах масової інформації».

Постанова Кабінету Міністрів від 24.09.08 № 858 «Про затвердження Класифікатора звернень громадян».

Постанова Кабінету Міністрів від 24.06.09 № 630 «Про затвердження Методики оцінювання рівня організації роботи зі зверненнями громадян в органах виконавчої влади».

ДСТУ ISO 9000:2009 «Системи управління якістю. Основні положення та словник».

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]