Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
11111111111НАТАША.docx
Скачиваний:
4
Добавлен:
04.09.2019
Размер:
2.02 Mб
Скачать

3.2 Етап життєвого циклу товару: Торт « Віденський»

Торт «Віденський»

Три шари бісквіту «Захер» з’єднані сумішшю начинки шоколадно-вершкової з крупкою із кондитерської глазурі. Поверхня та бокові поверхні торту покриті начинкою шоколадно- вершковою. Поверхня художньо оздоблена кондитерською глазур´ю та кондитерською глазур´ю білою.

Маса 0,8 кг кг

Термін реалізації 72 години


Торт «Віденський» із серії кондитерських виробів «Марсель» з натуральною шоколадною глазурью, що виготовляється за новітнюю технологією. В Україні торт представлений в 2009 році у прозорій упаковці, масою 0.8 кг та терміном придатності 72 години. Даний продукт успішно себе зарекомендував та реалізується, як частина постійного асортименту.

Головним конкурентом є торт « Трюфельний» ТМ «ROSHEN».

3.3 Шляхи вдосконалення товарної політики.

Новий товар – джерело зростання й успішної діяльності підприємства. Проте випуск нового товару повʼязаний з великим ризиком – зазнати комерційної невдачі. Саме тому необхідно проаналізувати можливі причини невдач та знайти шляхи їх уникнення.

Табл.6 Аналіз чинників, що впливають на успіх торту

Чинники, що впливають на успіх товару

Позитивний вплив чинника

Негативний вплив чинника

Визначення ринку

Чітке визначення ринку та цільової аудиторії – спортивна та активна молодь.

-

Ступінь привабливості ринку

-

Цільовий сегмент занадто насичений конкурентами, щоб виправдати витрати на його освоєння.

Реалізація комплексу маркетингу

-

Неефективна реклама товару.

Якість товару

-

Аналогічна якості товару конкурента.

Доступ до споживачів

Товар потрапив не до всіх торговельних мереж.

Отже, для підвищення коефіцієнта успіху товару та виправдання витрат на освоєння ринку необхідна ефективна реалізація усього комплексу маркетингу, а не окремих його елементів:

  • підвищити рівень впізнавання товару за допомогою промо – акцій;

  • побудувати ефективні канали збуту задля вчасних поставок розрекламованого товару в торговельні обʼєкти.

  1. Цінова політика підприємства

4.1 Аналіз цінової політики підприємства дп пат « бкк»

Виважена цінова політика здійснює значний вплив на на ринковий успіх підприємства. Ціни часто змінюються протягом життєвого циклу товару: від високих для залучення покупців-новаторів, що орієнтуються на престиж, до низьких, розрахованих на масовий ринок.

Ціни тісно пов’язані з іншими складовими комплексу маркетингу підприємства, передусім із самим товаром, його якісними характеристиками, рівнем сервісу.

Формування цінової політики передбачає прийняття великої кількості стратегічних і тактичних рішень. Найскладніші рішення пов’язані з встановленням цін на нові товари. Після виходу товару на ринок відбувається пристосування ціни до змін кон’юнктури ринку на різних стадіях життєвого циклу товару.

Порівняльний аналіз цін на аналогічну продукцію конкуруючих компаній:

Т.А.К. Лтд, ООО

Ціни на продукцію їх пекарні загалом нижчі, ніж в основного конкурента-хлібозавода, окрім супермаркетів, оскільки там хліб йде під одним кодом з хлібом конкурента, тож ціни теж однакові. За останнього значного підвищення цін у січні 2008 року вони змогли поставити відпускну ціну супермаркетам навіть на 5 копійок нижчу від ціни конкурента. Пояснюється це тим, що адміністративного персоналу на даній пекарні небагато, пекарня працює лише з кількома постачальниками, які надають майже всю сировину для виробництва.

Поточні наші витрати - сировина, зарплата, комунальні послуги. Зарплата все ж таки на другому місці - після борошна. Зараз це в середньому - 15% у структурі собівартості продукції. Сировина у їхньому виробництві складає від 40 до 45% собівартості виробів. На утримання обладнання витрачається, мабуть, 0,5%. Комунальні послуги - газ, вода - до 5%».

Загалом, в Україні є дефіцит кваліфікованих технологів хлібопекарського виробництва, хоча є багато навчальних закладів, які готують фахівців для харчової промисловості. Проблема, однак, у низькій якості цієї освіти. Натомість, робітниками на виробництві можуть працювати й люди без спеціальної освіти.