Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Периодонтит.doc
Скачиваний:
12
Добавлен:
03.09.2019
Размер:
202.24 Кб
Скачать
  1. Хворий К. Скаржиться на постійний гострий біль у 31 зубі, який посилюється при накушуванні, відчуття “вирослого” зуба. Раніше відмічав гострий нападоподібний біль у цьому зубі від температурних подразників. Декілька років тому 31 зуб був пломбований з приводу карієсу. Об’єктивно: нижня губа набрякла. На язиково-дистальній поверхні 31 зуба є постійна пломба у задовільному стані. На температурні подразники зуб не реагує. Перкусія 31 зуба різко болісна. Перехідна складка у ділянці 31 зуба згладжена. Рентгенологічних змін періапікальних тканин у ділянці верхівки 31 зуба не виявлено. Який най вірогідніший діагноз?

    1. Гострий гнійний пульпіт

    2. Гострий гнійний періодонтит

    3. Загострений хронічний періодонтит

    4. Гострий серозний періодонтит

    5. Загострений хронічний пульпіт

  1. Хворий А. 21 року скаржиться на постійний наростаючий пульсуючий біль в 27 зубі, біль при накушуванні, відчуття “вирослого” зуба. Об'єктивно: лице асиметрична внаслідок набряку лівої щоки. На жувально-дистальній поверхні 27 зуба є глибока каріозна порожнина великих розмірів виповнена розм'якшеним дентином, порожнина зуба закрита. Зондування дна безболісне, перкусія 27 зуба різко болюча, рухомість зуба ІІ ступеню. Пальпація слизової оболонки в ділянці проекції верхівок коренів 27 викликає біль. Виберіть найімовірніший діагноз.

    1. Гострий дифузний пульпіт.

    2. Загострений хронічний періодонтит.

    3. Гострий гнійний періодонтит.

    4. Гострий серозний періодонтит.

    5. Гострий гнійний пульпіт

  1. Хворий 34 років скаржиться на інтенсивний, рвучкий, пульсуючий біль у 17 зубі, який різко посилюється при накушуванні. Біль виник вперше і продовжується вже четверту добу. Об’єктивно: лице асиметричне внаслідок набряку правої щоки. На жувальній поверхні 17 зуба є каріозна порожнина заповнена пломбою. Перкусія 17 зуба різко болюча в будь-якому напрямку, зуб рухомий. Слизова оболонка в ділянці 17 гіперемована, набрякла. Пальпація перехідної складки в проекції верхівок коренів 17 зуба болюча. Який найбільш вірогідний діагноз?

    1. Гострий гнійний періодонтит

    2. Гострий серозний періодонтит

    3. Загострений хронічний періодонтит

    4. Гострий гнійний пульпіт

    5. Гострий локалізований пародонтит

  1. Хворий 33 років, скаржиться на інтенсивний пульсуючий біль у 26 зубі, який посилюється при накушуванні. Біль триває вже три доби, останнім часом з’явився набряк лівої щоки. Об’єктивно: лице асиметрична внаслідок набряку лівої щоки. На жувально-медіальній поверхні 26 зуба є каріозна порожнина, яка не сполучається з порожниною зуба. Зондування каріозної порожнини безболісне, температурна проба негативна. 26 зуб рухомий, перкусія різко болісна у всіх напрямках, слизова оболонка в ділянці 26 набрякла. На рентгенограмі змін в тканинах періодонту не виявлено. Поставте найбільш імовірний діагноз.

    1. Загострений хронічний пульпіт

    2. Гострий серозний періодонтит

    3. Гострий гнійний пульпіт

    4. Гострий гнійний періодонтит

    5. Загострений хронічний періодонтит