Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Kniga_studenta_MEDU.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
03.09.2019
Размер:
697.86 Кб
Скачать

Для оцінювання відповідей студентів з даної навчальної дисципліни використовуються такі критерії:

  • відмінному рівню (10 балів) відповідає правильна і вичерпна відповідь на поставлене питання, в якій студент показав всебічне системне знання програмного матеріалу; засвоєння основної та додаткової літератури; чітке володіння понятійним апаратом, методами, методиками та інструментами, вивчення яких передбачене програмами дисциплін; уміння аргументувати своє ставлення до відповідних категорій, залежностей та явищ;

  • задовільному рівню (5 балів) відповідає у цілому правильна відповідь на поставлене запитання, в якій студент показав достатній рівень знань з основного програмного матеріалу, але не спромігся переконливо аргументувати свою відповідь, помилився у використанні понятійного апарату, показав недостатні знання літературних джерел;

  • незадовільному рівню (0 балів) відповідає неправильна або неповна відповідь на запитання, в якій студент продемонстрував значні прогалини у знаннях з основного програмного матеріалу; ухилився від аргументувань; показав незадовільні знання понятійного апарату і спеціальної літератури чи взагалі нічого не відповів.

7. Зразок екзаменаційного білета

Білет №__

  1. Сутність, чинники становлення та розвитку і принципи міжнародної економічної діяльності.

  2. Послуги як об’єкт міжнародної торгівлі. Особливості послуг як товарів на світовому ринку.

  3. Яким чином підвищення або зниження вартості національної валюти по відношенню до іноземних впливає на інтереси суб’єктів економічної діяльності в країні:

    1. споживачів

    2. галузей промисловості, орієнтованих на експорт

    3. галузей промисловості, конкуруючих з імпортом на внутрішньому ринку

    4. галузей промисловості, використовуючи імпортну сировину.

  4. Припустимо, підприємством MITTАL STEEL, Кривий Ріг укладено угоди з іншими підприємствами України на постачання залізної руди. Чи можна ці угоди розглядати як міжнародні?

  5. Розвяжіть задачу:

Іноземний суб’єкт господарської діяльності надав українському виробникові сировину А для переробки у продукцію Б. Дата ввезення сировини відповідає даті оформлення ВМД, яка датована 1 лютим 2006 р. Контрактна вартість сировини складає 20 000 дол. Вартість готової продукції складає 90 000 дол. Мито – 5% від митної вартості ввезеної сировини, митний збір – 0,2% від митної вартості. ПДВ – 20%. А) Знайти суму простого векселя, що подається виконавцем експортного контракту до відповідного органу податкової служби? Виробник виробив продукцію впродовж 95 днів й здійснив її вивіз 1 червня 2006 р., що підтверджено відповідною ВМД. Які санкції мають місце у цьому випадку? Курс гривні: 1 USD=5.02 UAH. Облікова ставка НБУ – 9%. Чи можна віднести дану операцію до операцій з давальницькою сировиною відповідно до діючого законодавства України?

  1. Розвяжіть задачу:

Визначити дисконт за векселем номінальною вартістю 100 тис. дол. що форфетується за експортною операцією з номінальною ставкою 12%, якщо до моменту погашення векселів залишилось 145 днів, кількість днів відстрочки становить 300 днів.

Затверджено на засіданні кафедри міжнародної економіки

Протокол № __ від ____2007 р.

Зав. кафедрою ________ Б.М. Одягайло

Екзаменатор ________

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]