Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Kniga_studenta_MEDU.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
03.09.2019
Размер:
697.86 Кб
Скачать

6. Порядок поточного та підсумкового оцінювання знань студентів з дисципліни

Міжнародна економічна діяльність України”

Оцінювання знань студентів здійснюється за 100-бальною системою з наступним переведенням у традиційну 4-бальну систему (оцінка незадовільно" менше 50 балів; оцінка "задовільно" 50-60 балів; оцінка "добре" 65-80 балів; оцінка "відмінно" 85-100 балів) та систему оцінювання за шкалою ECTS.

Переведення 100-бальної шкали оцінювання в 4-и бальну та шкалу за системою ECTS здійснюється в такому порядку

Оцінка ECTS

Оцінка за шкалою КНЕУ

Оцінка за 4-бальною шкалою

А

85-100

5 (відмінно)

В

80

4 (добре)

С

65-75

D

60

3 (задовільно)

Е

50-55

FX

20-45

2 (незадовільно) з можливістю повторного складання

F

0-15

2 незадовільно) з обов’язковим повторним вивчення дисципліни

Максимальна кількість балів, яку студент може набрати за результатами поточної успішності та підсумкового контролю складає відповідно 40 і 60 балів. До іспиту допускаються всі студенти незалежно від кількості балів за результатами проміжних контрольних заходів. Загальна підсумкова оцінка складається з суми балів за результатами проміжних контрольних заходів та за виконання індивідуального завдання на іспиті (за умови, що студент набрав 30 балів і вище).

Об'єктом оцінювання поточного контролю знань студентів денної та вечірньої форм навчання є: систематичність та активність роботи протягом семестру над вивченням програмного матеріалу дисципліни; рівень виконання модульних завдань та завдань з самостійного опрацювання.

Систематичність та активність роботи студента протягом семестру оцінюється за максимальною оцінкою 15 балів із 40.

Вона базується на оцінюванні активності та рівня знань студентів при обговоренні питань семінарських занять. Шкала оцінювання становить: 0; 5; 10; 15 балів.

Вказані бали студент може отримати за:

1). Активність студента в обговоренні питань семінарів, в т.ч. отримання двох позитивних оцінок "задовільно" та "добре" - 10 балів;

2). Отримання протягом семестру не менше двох оцінок "добре" та/або "відмінно" - 15 балів.

3) Отримання протягом семестру однієї оцінки «задовільно» або «добре» - 5 балів.

Завдання для самостійного опрацювання передбачають підготовку реферату або виступ на одне з питань курсу, що винесені на самостійне вивчення або тему, що погоджена з викладачами. Дана робота оцінюється за шкалою 0; 5 балів.

Модульні завдання, які входять до загального порядку оцінювання поточної успішності студента, складаються з виконання письмових завдань під час проведення контрольних робіт і тестових вправ.

З курсу “Міжнародна економічна діяльність України” передбачається виконання двох модульних завдань. Оцінка всіх модульних завдань визначається на основі розроблених кафедрою критеріїв і становить 20 балів (по 10 балів за кожне з завдань) із 40 балів, якими оцінюється вся робота, винесена на поточний контроль..

Перше модульне завдання представляє собою письмову контрольну роботу, що триває 20 хвилин і містить одне теоретичне питання за тематикою Тем 1-2 навчального курсу:

1. Сутність і особливості міжнародної економічної діяльності

2. Суб'єкти міжнародних економічних операцій

Оцінювання першого модульного завдання проходить за шкалою: 0; 5; 10 балів.

Друге модульне завдання складається з тестових вправ за Темами 3-10 даного курсу. Студент проходить тестування, до якого включаються питання з вищенаведених тем, результати тестування зводяться у загальну оцінку 0; 5 та 10 балів. Загальну оцінку 10 балів студент отримує за умови успішного виконання більше 80% всіх тестових вправ. У випадку правильної відповіді не менше, ніж на 60% тестів, студент отримує загальну оцінку 5 балів; менше 60% правильних відповідей – 0 балів.

Порядок і час складання модульних завдань визначається кафедрою, включається до робочої програми і доводиться до студентів на початку семестру.

Студенти, які беруть активну участь у роботі студентського наукового товариства факультету МЕіП, представляють свої наукові роботи на конференціях та конкурсах, і за результатами оцінювання не набрали 40 балів, мають право додатково отримати 5 балів до загальної оцінки поточної успішності.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]