Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
МП_ДП_v.1.1.doc
Скачиваний:
22
Добавлен:
03.09.2019
Размер:
293.38 Кб
Скачать
  1. Посилання

При написанні дипломного проекту студент повинен давати посилання на джерела, матеріали або окремі результати з яких наводяться в пояснювальній записці.

Посилання в тексті пояснювальної записки на джерела слід зазначати порядковим числом за переліком посилань, виділеним двома квадратними дужками, наприклад, «... у працях [1 – 3]...».

  1. Складання списку літератури

В список літератури включають перелік всіх використаних джерел: публікації всіх видів, патентні матеріали, тощо. Такий список розташовують в кінці пояснювальної записки перед додатками.

В списку джерела розташовують в порядку з’явлення посилань в тексті пояснювальної записки. Прізвища авторів з ініціалами приводять в називному відмінку.

Відомості про джерела, які включені до списку, необхідно давати згідно з вимогами ГОСТ 7.1-84 «Бібліографічний опис документа. Загальні вимоги і правила складання» з обов’язковим наведенням назв праць. Якщо книга написана одним, двома або трьома авторами, то її опис розпочинають із зазначенням їх прізвищ. Книги чотирьох авторів описують із заголовку. Після заголовку за косою рискою вказують прізвища всіх чотирьох авторів. При описі книги п’яти і більше авторів після косої риски можна вказати прізвища трьох перших авторів, замінивши останніх словами «та ін.» При опису збірника наукових праць, вчених записок, тез після косої риски вказують колективного автора. При опису статті, джерело, в якому розміщена стаття, відокремлюється від назви статті двома косими рисками //, незалежно від того, де розміщена стаття –в збірнику, в книзі, в журналі, або в газеті. Кожному елементу опису джерела передує знак крапка та тире «-«. Том, випуск та сторінки статті вказують з великої літери. Приклад оформлення бібліографічного опису наведено у таблиці 1.

Таблиця 1 - Приклади оформлення бібліографічного опису у списку літератури, який наводять у пояснювальній записці дипломного проекту.

Характеристика джерела

Приклади оформлення

Книги одного, двох або трьох авторів

Самофалов К.Г., Викторов О.В., Кузняк А.К. Микропроцессоры – К.: Техніка, 1986.-278 с.

Книги чотирьох

авторів

МикроЭВМ /А.В.Гиглавый, Н.Д.Кабанов, Н.Л.Прохоров, А.Н.Шкамарда.- М.:Финансы и Статистика, 1984.-302 с.

Книги п’яти та більше авторів

Электрические измерения /Л.И.Байда, Н.С.Добротворский, Е.М.Душин и др. /Под ред. А.В.Фрешке и Е.М. Душина.- Л.:Энергия, 1980.-392 с.

Колективний

автор

Правила устройства электроустановок /МинЭнерго СССР – 6-е изд. Доп.-М.:Энергоатомиздат, 1986.-648 с.

Багатотомні видання

Справочник по электроснабжению: В 2 т. /Под ред. А.Афедорова –М.:Знергоатомиздат, 1986.-Т.1.-340 с.

Перекладні видання

Куо Б. Теория и проектирование цифровых систем управления: Пер с англ.-М. :Машиностроение, 1996.-448 с.

Стандарти

ГОСТ 7.1-84. Библиографическое описание документа. Общие требования и правила составления.- Введ. 01.01.86. –М.: Изд-во стандартов, 1984.-78с.

Складові частини книги, збірника, журналу, газети

Беленький В.Б. Автомат для теплицы//Радио.-1990.-№11,-

С.34-36

Авторські

свідоцтва

А.с. 656597 СССР, МКИ А01] 7/00. Устройство для измерения доз молока при машинном

доении /Г.Р. Носов, В. А.Кондратец, В.Ф.Пащенко (СССР). -№2401374/30; Заявлено 14.09.76;

Опубл. 16.04.79, Бюл.№14.-8 с.