Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Методичка к практике.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
02.09.2019
Размер:
187.39 Кб
Скачать

1.4 Підведення підсумків практики

Після закінчення терміну практики студенти звітують про виконання індивідуального завдання. Форма звітності студента за практику - подання письмового звіту з оцінкою керівника від бази практики. Письмовий звіт разом з іншими документами (договір, щоденник з індивідуальним завданням) та відміткою керівника від бази практики подається на рецензування керівнику практики від навчального закладу. Звіт має містити відомості про виконання студентом усіх розділів програми практики та індивідуального завдання, висновки і пропозиції, перелік посилань та інші. Оформляється звіт за вимогами, які встановлені ВНЗ.

Звіт з практики захищається студентом перед комісією, призначеною завідуючим кафедрою. До складу комісії входять керівники практики від вищого навчального закладу і, за можливості, від баз практики, викладачі кафедри, які викладали практикантам професійно-орієнтовані дисципліни. Комісія приймає залік у студентів на базах практики в останні дні її проходження або у вищому навчальному закладі в період перших десяти днів семестру, який починається після практики.

Диференційна оцінка практики передбачає урахування наступних коефіцієнтів:

  • робота на практиці – 0,1;

  • щоденник практики – 0,1;

  • виконання індивідуального завдання – 0,3;

  • наявність матеріалів для курсового або дипломного проекту (роботи) – 0,2;

  • якість оформлення звіту – 0,1;

  • захист звіту – 0,2.

Наприклад, студент працював на практиці “відмінно”, щоденник, індивідуальне завдання та матеріали для проектування оцінені на “добре”, оформлення звіту – “задовільно” та захист звіту – “добре”. Остаточна оцінка буде: 0,1*5+0,1*4+0,3*4+0,2*4+0,1*3+0,2*4=4,0.

Норма часу на проведення захисту звіту за практику встановлюється із розрахунку 0,33 год. на одного студента.

Після захисту звіт зберігається на кафедрі.

Студенту, який не виконав програму практики без поважних причин, може бути надано право проходження практики повторно при виконанні умов, визначених ВНЗ. Студент, який отримав незадовільну оцінку з практики, підлягає відрахуванню з ВНЗ. Оцінка з практики вноситься до заліково-екзаменаційної відомості та в залікову книжку студента за підписами членів комісії. Ця оцінка враховується при призначенні розміру стипендії разом з іншими оцінками студента за результатами підсумкового контролю.

Підсумки кожної практики обговорюються на засіданнях кафедри, а загальні підсумки практики підводяться на вченій раді ВНЗ або на нараді факультету.

  1. Программа практики

2.1 Мета практики

2.1.1 Метою першої виробничої практики є закріплення та поглиблення знань, отриманих під час аудиторних лекційних, практичних, лабораторних занять та курсового проектування, набуття практичних вмінь в умовах виробництва.

2.1.2 Метою другої виробничої практики є:

  • оволодіння методикою проектування, впровадження та експлуатації комплексних систем захисту інформації та їх складових, вивчення принципів побудови захищених комп’ютерних систем та засобів їх захисту від несанкціонованого доступу(НСД), отримання навичок їх дослідження та проектування (для студентів галузі знань 1701 «Інформаційна безпека»);

  • оволодіння методикою розробки, впровадження та експлуатації телекомунікаційної мережі (системи) підприємства та її складових, отримання навичок дослідження та проектування (для студентів галузі знань 0509 «Радіотехніка, радіоелектронні апарати та зв'язок»).