Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Virobnicha_praktika_Nazara.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
02.09.2019
Размер:
377.34 Кб
Скачать

Міністерство освіти і науки україни

НАЦІОНАЛЬНІЙ ГІРНИЧИЙ УНІВЕРСИТЕТ

ФАКУЛЬТЕТ ІНФОРМАЦІЙНИХ ТЕХНОЛОГІЙ

Кафедра електроніки та обчислювальної техніки

З В І Т

з виробничої практики

студентки групи: ЗСв-08

Сиволап І.Ю.

Дніпропетровськ

2010 р.

ЗМІСТ

с.

ВСТУП 3

1. Аналіз органзаційної структури ОІД підприємства 4

1.1 Інформація, яка циркулює на підприємстві 4

1.2 Структура бази даних підприємства 6

1.3 Доступ до бази даних 7

2 Структура автоматизованої системи оід підприємства 7

    1. Логічна структура обчислювальної АС 9

    2. Фізична структура обчислювальної АС 11

3 Основні джерела загроз та вразливостей оід підприємства 13

3.1 Загрози 13

3.2 Вразливості 13

4 Заходи та засоби захисту інформації від несанкціонованого доступу АС 13

5 Рекомендації щодо підвищення інформаційної безпеки 14

ВСТУП

Організація управління за наших часів неможлива без застосування комп’ютер-

них та інформаційних технологій. Для підвищення ефективності використання комп'ютерної техніки в різних галузях людської діяльності комп'ютери об'єднують в мережі. Наявність на підприємстві локальної мережі створює для користувачів принципово нові можливості. Впровадження локальної мережі дозволяє використовувати ресурси всієї мережі, а не тільки окремого комп’ютера, створювати різноманітні масиви управлінської, комерційної та іншої інформації загального призначення, автоматизувати документообіг в цілому. Локальні комп’ютерні мережі - це системи розподіленої обробки даних і, на відміну від глобальних та регіональних комп’ютерних мереж, охоплюють невеликі території всередині окремих установ. При допомозі загального каналу зв’язку локальна мережа може об’єднувати від десятків до сотень абонентських вузлів, що включають персональні комп’ютери, зовнішні запам’ятовуючі пристрої, касові і банківські апарати. Локальні мережі можуть під’єднуватися до інших локальних мереж за допомогою шлюзів, мостів і маршрутизаторів, які реалізуються на спеціалізованих пристроях або на персональних комп’ютерах з відповідним програмним забезпеченням.

За допомогою спеціальних програм менеджер інформує клієнтів про нові поставки, конкурси, зміні умов продажу і так далі. Єдиних стандартів створення таких програм немає, оскільки пишуть їх самі фірми-постачальники, створюючи їх під свої потреби. Єдиним критерієм є те, що вони мають бути прості у використанні, з простим для розуміння інтерфейсом, високою швидкістю обміну даними і малою ресурсоємкостью.

Дані параметри можуть впливати на конкурентоспроможність фірми, оскільки в умовах конкуренції відмінності в цінах між різними постачальниками невеликі, і клієнт при закупі товару швидше звернутися до того постачальника, програма якого працює швидше (при передачі даних) і зручніше у використанні.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]