Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
международные почтовые.docx
Скачиваний:
1
Добавлен:
31.08.2019
Размер:
30.46 Кб
Скачать

Оподаткування товарів, що переміщуються в міжнародних поштових відправленнях

Стаття 4 Закону регламентує порядок здійснення митного оформлення й оподаткування товарів, що ввозяться громадянами на митну територію України в залежності від способу їх переміщення, в тому числі товарів, що пересилаються на адреси громадян у міжнародних поштових відправленнях.

Умови переміщення

Порядок декларування

Порядок оподаткування

Сумарна митна вартість всіх товарів до 200 євро та загальна вага до 50 кг

Письмове декларування, митна декларація

CN 22 (CN 23)

Звільняються від оподаткування

Сумарна митна вартість всіх товарів до 1000 євро та/або загальна вага до 100 кг

Ввізне мито – 20 %;

Акцизний податок (якщо передбачений);

Податок на додану вартість – 20 %

Сумарна митна вартість всіх товарів понад 1000 євро та/або загальна вага перевищує 100 кг

Письмове декларування, вантажна митна декларація (з поданням дозвільних документів)

Ввізне мито – ставки Митного тарифу України;

Акцизний податок (якщо передбачений);

Податок на додану вартість – 20 %

Нарахування податків і зборів під час митного оформлення товарів та інших предметів здійснюється згідно із законодавством з питань оподаткування:

          за вантажною митною декларацією у разі, коли для декларування використовується вантажна митна декларація;

          за митною декларацією М 15 у разі, коли одержувачем є громадянин, в порядку, встановленому Положенням про митний контроль та митне оформлення міжнародних поштових відправлень, затвердженим наказом Державної митної служби України, Державного комітету зв’язку та інформатизації України від 27.10.99 № 680/108 і зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 17.11.99 за № 791/4084 (далі – Положення).

Відповідно до статті 113 Правил міжнародні поштові відправлення, на вкладення яких нараховані податки і збори (обов'язкові платежі), вручаються одержувачу лише після сплати ним таких платежів і плати за їх пересилання (у разі пересилання таких платежів поштовим переказом).

Одержувач може звернутися до митного органу із заявою про коригування сум нарахованих податків і зборів (обов’язкових платежів) відповідно до законодавства. У такому разі міжнародне поштове відправлення зберігається об’єктом поштового зв’язку протягом строку, що не перевищує двох місяців з дня його надходження. Одержувач може відмовитися від одержання поштового відправлення. Такі міжнародні поштові відправлення повертаються за зворотною адресою.

Одержувач може звернутися до митного органу із заявою про коригування сум нарахованих податків і зборів (обов’язкових платежів) відповідно до законодавства. У такому випадку міжнародне поштове відправлення зберігається об’єктом поштового зв’язку протягом строку, що не перевищує двох місяців з дня його надходження.