Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Магістерська програма.docx
Скачиваний:
1
Добавлен:
31.08.2019
Размер:
24.24 Кб
Скачать

Бренд-менеджмент

Мета дисципліни - формування системи теоретичних знань та практичних навичок управління комунікативними зв’язками підприємства з аудиторією закордорнних споживачів

Структура залікового модулю: бренд-менеджмент: поняття та зміст. Бренд та брендінг; позиціонування та бренд-менеджмент; інтегровані комунікації бренд- менеджменту; моделі формування та розвитку бренда; особливості управління брендингом; організаційно-економічні аспекти брендингу; марочне бачення, стратегія та розуміння споживачів; брендинг як основа побудови комунікаційної концепції маркетингу; стратегія розвитку бренда як рухома сила стратегії розвитку бізнесу

Вміння та навички студента:

  • застосовувати на практиці методи дослідження брендів, брендингу, та їх впливу на успіх продукту, методи аналізу бізнес-комунікацій у сфері бізнесу;

  • набути навичок з підготовки моделей створення брендів та оцінки їх потенціалу;

  • розробити типові схеми написання брендів у каналах товарообігу;

  • набути практичних навичок для підтримки життєздатності та розвитку брендів;

  • володіти основами управління успіхом підприємства на основі брендів та брендингу.

II. Магістерська програма “Управління експортноорієнтованим розвитком підприємства” Управління розвитком експортного потенціалу підприємства. Міжнародний інвестиційний менеджмент. Інституційне забезпечення експортноорієтного розвитку. (Керівник Матюшенко І.Ю.)

1. Управління розвитком експортного потенціалу підприємства  (проф. Матюшенко І.Ю., викл. Демін С.С. )

Сутність категорії «експортний потенціал». Існуючі підходи до визначення експортного потенціалу: ресурсний та результативний. Складові експортного потенціалу: реальний та гіпотетичний рівень. Складові внутрішнього та зовнішнього середовища, що розглядаються при аналізі експортного потенціалу. Елементно-функціональна структура експортного потенціалу підприємства. Етапи розвитку експортного потенціалу. Внутрішні та зовнішні стимули реалізації експортного потенціалу підприємства.

Аналіз існуючих методик розрахунку експортного потенціалу і особливості їх застосування. Методика комплексної оцінки експортного потенціалу промислових підприємств.

Мета, завдання та принципи управління експортним потенціалом підприємства.

Експортний потенціал як об’єкт управління у системі промислового підприємства. Концепція управління формуванням і реалізацією експортного потенціалу промислового підприємства. Інструменти і методи основних функцій управління формуванням і реалізацією експортного потенціалу промислового підприємства.

2. Міжнародний інвестиційний менеджмент (проф. Матюшенко і.Ю.)

Економічна сутність інвестицій на мікро- та макрорівнях. Функціонально-елементний склад інвестицій. Міжнародні інвестиції та їх систематизація.

Сутність, суб’єкти та об’єкти міжнародної інвестиційної діяльності. Класифікація інвестицій за об’єктами інвестування. Мотивація країн-донорів та країн-реципієнтів. Ресурси суб’єктів інвестиційної діяльності. Фактори міжнародного інвестування. Міжнародна інвестиційна інфраструктура. Специфіка типів міжнародної інвестиційної діяльності.

Контрактні та інвестиційні форми міжнародного бізнесу. Основні форми виходу на зарубіжні ринки. Екстернальні та інтернальні чинники, що впливають на форми виходу фірми на міжнародні ринки. Мотивація країн базування та приймаючих країн. Переваги та стримуючі фактори іноземної підприємницької діяльності. Особливості етапів інтернаціоналізації фірми.

Визначення та ознаки класифікації цінних паперів. Фундаментальні якості та систематизація цінних паперів. Ключові інвестиційні характеристики акцій та облігацій. Активний та пасивний підхід при формуванні портфеля міжнародних інвестицій. Основні організаційні форми венчурного капіталу.

Міжнародний інвестиційний ринок, грошовий ринок та ринок капіталу. Взаємодія ринків у внутрішній економічній системі, факторні та фінансові ринки, інвестиційний ринок. Формування та функціональна структура міжнародного інвестиційного ринку.

Заходи політики и система регулювання міжнародної інвестиційної діяльності: методи, форми, рівні, причини введення обмежень. Основні режими інвестиційної політики держави. Прямі та приховані засоби регулювання припливу іноземних інвестицій. Система та форми державних гарантій іноземним інвесторам.

Інституціональне регулювання прямих та портфельних інвестицій. Законодавча база, що регулює іноземну інвестиційну діяльність в Україні. Види та форми вкладення іноземних інвестицій. Порядок реєстрації іноземних інвестицій. Пільги та гарантії іноземним інвесторам в Україні. Інституціоналізція національного фондового ринку України.

Напрями реалізації політики стимулювання припливу інвестицій.

Формування та оцінка параметрів національного інвестиційного клімату в Україні. Вільні економічні зони, індустріальні парки, технопарки та наукові парки як сучасні форми підтримки міжнародної економічної діяльності. Досвід створення промислових зон в країнах світу та в Україні.

Елементарна інвестиційна задача. Прийняття інвестиційного рішення. Бізнес-план інвестиційного проекту.