Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
касир (в банку) в Worde.doc
Скачиваний:
12
Добавлен:
31.08.2019
Размер:
587.78 Кб
Скачать

Тема 2. Самостійне виконання робіт за професією касира (в банку)

Самостійне виконання робіт на робочому місці касира (в банку) відповідно до вимог кваліфікаційної характеристики.

Детальна програма виробничої практики з урахуванням вимог замовників кадрів, а також з урахуванням спеціалізації учнів, необхідності засвоєння ними новітньої психології та сучасних методів праці розробляється безпосередньо у професійно-технічних навчальних закладах з участю підприємств, організацій, установ і затверджується в установленому порядку.

Кваліфікаційна пробна робота

Приклади робіт:

  • здійснювати операції з внесків та інших банківських операцій, за безготівковими розрахунками клієнтів через установи банків України пов’язаних з розрахунково – касовим обслуговуванням та кредитуванням населення, з цінними паперами та іншими банківськими документами;

  • вести первинний облік проведених за день операцій, грошової готівки, цінностей та цінних бланків;

  • забезпечувати збереження грошових коштів та інших цінностей, вести операційний щоденник з відображенням у ньому усіх проведених за день операцій, а також заповнювати додаток до нього;

  • проводити в кінці операційного дня, у затвердженому порядку, щоденну перевірку грошової готівки цінних паперів та бланків, виводити їх залишки, звіряти з відповідними документами;

  • використовувати при оформленні документації наявні засоби автоматизації та механізації.

Критерії кваліфікаційної атестації випускників

Професія – 4212 Касир ( в банку)

(код, назва професії)

Кваліфікація – касир ( в банку)

Бали

Знає

Бали

Уміє

1

Учень (слухач) має базові загальні знання із технології касових операцій, основ бухгалтерського обліку, комп’ютеризації облікової інформації. Знання потребують структорової підтримки.

1

Учень (слухач) має базові загальні навички і здатний виконувати прості завдання з обслуговування клієнтів банку під безпосереднім керівництвом у структурованому середовищі. Без присвоєння кваліфікації.

2

Учень (слухач) має базові загальні знання із технології касових операцій, основ бухгалтерського обліку, комп’ютеризації облікової інформації . Потребує постійного коригування знань.

2

Учень (слухач) має базові загальні навички і здатний відтворювати окремі фрагменти завдання з обслуговування клієнтів банку. Навички навчання потребують структурованої підтримки. Без присвоєння кваліфікації.

3

Учень (слухач) має базові загальні знання із технології касових операцій, основ бухгалтерського обліку, комп’ютеризації облікової інформації. Знання потребують постійного корегування.

3

Учень (слухач) має базові загальні навички з обслуговування клієнтів банку. Неусвідомленно застосовує навчання, які потребують структурованої підтримки. Без присвоєння кваліфікації.

4

Учень (слухач) має обмежений обсяг знань із нормативно-методичних матеріалів щодо ведення касових операцій, форм касових і банківських документів, правил прийняття, видачі, обліку і збереження грошових мас і цінних паперів та більш широких компетенцій із складання касової звітності, які є в основному конкретними і загальними за характером. Несе часткову відповідальність за своє навчання. Знання потребують керівництво у контрольованому середовищі.

4

Учень (слухач) має обмежений обсяг знань з обслуговування клієнтів банку і застосовує навички без достатнього розуміння під керівництвом у контрольованому середовищі. Кваліфікація присвоюється, але потребує подальшого удосконалення.

5

Учень (слухач) має обмежений обсяг знань із нормативно-методичних матеріалів щодо ведення касових операцій, форм касових і банківських документів, правил прийняття, видачі, обліку і збереження грошових мас і цінних паперів і більш широкі компетенції щодо складання касової звітності, які є в основному конкретними і загальними за характером. Несе часткову відповідальність за своє навчання. Потребує подальшого удосконалення через навчання.

5

Учень (слухач) має обмежений обсяг знань, навичок . Застосовує навички з обслуговування клієнтів банку без достатнього розуміння під керівництвом у контрольованому середовищі. Кваліфікація присвоюється, але потребує подальшого удосконалення через досвід роботи.

6

Учень (слухач) має обмежений обсяг знань із нормативно-методичних матеріалів щодо ведення касових операцій, форм касових і банківських документів, правил прийняття, видачі, обліку та збереження грошових мас і цінних паперів і більш широкі компетенції щодо складання касової звітності, які є в основному конкретними і загальними за характером. Несе часткову відповідальність за своє навчання.

6

Учень (слухач) має обмежений обсяг знань, навичок . Застосовує навички з обслуговування клієнтів банку, допускає помилки, які частково може виправити під керівництвом у контрольованому середовищі. Кваліфікація присвоюється, але потребує подальшого удосконалення через досвід роботи або навчання.

7

Учень (слухач) має широкі загальні знання із нормативно-методичних матеріалів щодо ведення касових операцій, форм касових і банківських документів, правил прийняття, видачі, обліку і збереження грошових мас і цінних паперів та базові теоретичні знання зі складання касової звітності, ліміти залишків готівки в касі, правил забезпечення їх зберігання, перелік інформації, що становить службову таємницю. Відповідає за своє навчання.

7

Учень (слухач) має конкретні практичні навички з обслуговування клієнтів банку, здатний виконувати завдання під керівництвом. Має обмежений досвід практики але потребує подальшого удосконалення.

8

Учень (слухач) має широкі загальні знання із нормативно-методичних матеріалів щодо ведення касових операцій, форм касових і банківських документів, правил прийняття, видачі, обліку і збереження грошових мас і цінних паперів та базові теоретичні знання зі складання касової звітності, ліміти залишків готівки в касі, правил забезпечення їх зберігання, перелік інформації, що становить службову таємницю. Відповідає за своє навчання.

8

Учень (слухач) має конкретні практичні навички, здатний виконувати завдання з обслуговування клієнтів банку , допускає несуттєві помилки, які виправляє під керівництвом. Має обмежений досвід практики у конкретному аспекті роботи. Кваліфікація присвоюється.

9

Учень (слухач) має широкі загальні знання із нормативно-методичних матеріалів щодо ведення касових операцій, форм касових і банківських документів, правил прийняття, видачі, обліку і збереження грошових мас і цінних паперів та базові теоретичні знання зі складання касової звітності, ліміти залишків готівки у касі, правил забезпечення їх зберігання, перелік інформації, що становить службову таємницю. Відповідає за своє навчання яке потребує подальшого удосконалення у конкретному аспекті навчання.

9

Учень (слухач) має конкретні практичні навички, здатний правильно виконувати переважну більшість завдань з обслуговування клієнтів банку під керівництвом. Має обмежений досвід практики у конкретному аспекті роботи чи навчання. Кваліфікація присвоюється але потребує подальшої практики.

10

Учень (слухач) має значні конкретні теоретичні знання, здатний застосовувати навчальний матеріал із нормативно-методичних матеріалів щодо ведення касових операцій, форм касових і банківських документів, правил прийняття, видачі, обліку і збереження грошових мас і цінних паперів, складання касової звітності, ліміти залишків готівки в касі, правил забезпечення їх зберігання, перелік інформації, що становить службову таємницю, порядок оформлення прибутково-видаткових документів: державну мову, основи психології праці, правила експлуатації комп’ютера, обчислювальної та організаційної техніки, основи трудового законодавства, правила і форми охорони праці та протипожежного захисту. Вміє застосовувати спеціальні знання. Здатен застосовувати спеціальні знання

10

Учень (слухач) має значні конкретні практичні знання і навички з обслуговування клієнтів банку. Здатний застосовувати спеціальні знання при вирішенні проблем. Має практичний досвід у роботі як у простих, так і виняткових ситуаціях.

11

Учень (слухач) має значні конкретні теоретичні знання із нормативно-методичних матеріалів щодо ведення касових операцій, форм касових і банківських документів, правил прийняття, видачі, обліку і збереження грошових мас і цінних паперів, складання касової звітності, ліміти залишків готівки в касі, правил забезпечення їх зберігання, перелік інформації, що становить службову таємницю, порядку оформлення прибутково-видаткових документів, знає державну мову, основи психології праці, правила експлуатації комп’ютера, обчислювальної та організаційної техніки, основи трудового законодавства, правила і форми охорони праці та протипожежного захисту. Здатен застосовувати спеціальні знання, навички та компетенції

11

Учень (слухач) має значні конкретні практичні знання і навички з обслуговування клієнтів банку. Самостійно, правильно, впевнено виконує всі прийоми, операції, застосовуючи спеціальні знання і вирішує проблеми. Має практичний досвід у роботі як у простих, так і виняткових ситуаціях.

12

Учень (слухач) має значні конкретні теоретичні знання із нормативно-методичних матеріалів щодо ведення касових операцій, форм касових і банківських документів, правил прийняття, видачі, обліку і збереження грошових мас і цінних паперів, складання касової звітності, ліміти залишків готівки в касі, правил забезпечення їх зберігання, перелік інформації, що становить службову таємницю, порядок оформлення прибутково-видаткових документів. Знає державну мову, основи психології праці, правила експлуатації комп’ютера, обчислювальної та організаційної техніки, основи трудового законодавства, правила і форми охорони праці та протипожежного захисту. Здатен застосовувати спеціальні знання, навички та компетенції і вирішувати проблеми незалежно

12

Учень (слухач) має значні конкретні практичні знання і навички з обслуговування клієнтів банку. Самостійно в повному обсязі виконує всі роботи, застосовує спеціальні знання і вирішує проблеми. Здатний до самокерування і має практичний досвід у роботі як у простих, так і виняткових ситуаціях.