Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Яблучко.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
31.08.2019
Размер:
3.6 Mб
Скачать

11.Додання «рум’яності»-2

Створіть новий слой під слоєм "Червоний", назвіть його"Жовтий". Оберіть Овальне виділення (Elliptical Marquee Tool) та створіть виділення як показано на малюнку, заповніть його кольором #fff444.

Ctrl-клік по слою "Яблуко", щоб завантажити виділення. Перейдіть Filter > Blur > Gaussian Blur, радіус також встановіть 50 пікселів.

Режим накладення встановіть на Жорстке світло (Hard Light), Непрозорість (Opacity) - 75%. Зніміть виділення.

12.Додання бліку від вікна

1. Створіть новий слой з назвою"Відблиск". Оберіть інструмент Прямокутне виділення (Rectangular Marquee Tool) та створіть виділення як на малюнку нижче, залийте білим кольором. Ми зробимо відблиск вікна з цього прямокутника. Створіть дві прямокутних області як на малюнку нижче та очистіть їх.

2. Перейдіть до палітри слоїв та додайте Маску слою (Layer Mask) до слою "Відблиск" натисненням на кнопці «Додати маску слою». Оберіть інструмент Градієнт (Gradient Tool). Залийте маску слою градієнтом як показано на малюнку нижче.

Зараз у вас активна Маска слою, натисніть на мініатюру слою "Відблиск", щоб зробити активним сам слой.

Тепер перейдіть в Filter > Blur > Gaussian Blur, радіус встановіть 8 пікселів. Перейдіть Edit > Transform > Warp, Деформація Аркою (Arc) та встановіть вигин (Bend) на -20%.

13.Редагування бліків

Створіть новий слой під назвою "Backlight." Ctrl-клік по слою "Яблуко" та залийте виділену область білим кольором. Перевірте, чи у вас активний інструмент виділення, перемістіть виділену область приблизно на 10 пікселів вліво з допомогою клавіші управління курсором на клавіатурі, натисніть Delete, щоб очистить виділену область.

Ctrl-клик по слою "Яблуко", щоб создать виділену область, перейдіть Filter > Blur > Gaussian Blur, радіус встановіть 7 пікселів. Натисніть Ctrl + D, щоб зняти виділення.

Оберіть інструмент Ластик (Eraser Tool), Діаметр (Master Diameter) встановіть 270 пікселів, Жорсткість (Hardness) на 0%.

Зітріть нижню частину світла як показано на малюнку.

14.Малювання черешка яблука

1. Створення

Створіть новий слой, назвіть його"Хвостик". Оберіть інструмент Перо (Pen Tool), та Контури (Paths) на панелі опцій. Малюємо черешок для нашого яблука.

Оберіть інструмент Пензлик (Brush Tool) та відкрийте Панель пензлів (Brushes Palette).

Оберіть Динаміка форми (Shape Dynamics), Контроль (Dynamic Control) для Коливання розміру (Size) – Перехід (Fade). Встановіть кількість кроків до зменшення пензля - 70 Мінімальний діаметр (Minimum Brush Diameter) - 20%.

Оберіть звичайний пензлик. З діаметром (Diameter) 14 пікселів та Жорсткістю (Hardness) - 100%. Встановіть Основний колір (Foreground Color) #884411.

Перейдіть в палітру Контури (Paths Palette), відкрийте меню палітри(клікніть по трикутнику в правому верхньому куті палітри) та оберіть там Обведення контуру (Stroke Path), знайдіть в списку Пензлик (Brush) та натисніть OK. Клікніть на порожньому місці в палітрі Контури, щоб приховати Робочий контур. Ctrl-клик по слою "Заглиблення" в Палітрі слоїв (Layers Palette), щоб завантажити виділення.

Оберіть інструмент Прямокутне виділення (Rectangular Marquee Tool), затисніть клавішу Shift та додайте частину до виділення як показано на малюнку. Перейдіть Виділення > Інверсія (Select > Inverse), натисніть Delete, щоб видалити лишні частини стебла, зніміть виділення.

Контур, що ви створювали, зберігся в палітрі Контури (Paths Palette) під назвою Робочий контур (Work Path). Він залишиться там, поки ви не створите новий контур, що стане робочим контуром. Якщо вам потрібно зберегти створений контур, перейменуйте його подвійним клацанням миші. Тепер, коли ви будете створювати новий контур, старий нікуди не подінеться. Якщо ви хочете, щоб контур не відображався на вашому документі, клацніть на порожньому місці в палітрі Контури.