Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Доминикана!.docx
Скачиваний:
0
Добавлен:
30.08.2019
Размер:
212.54 Кб
Скачать

4. Спеціальна туристична характеристика країни

4.1. Характеристика стану розвитку туристичної галузі в країні

Туристична характеристика країни (регіону)

Стан та тенденції розвитку туризму як галузі економіки

Туристські потоки

Державна політика в галузі туризму та органи управління туризмом

4. 2. Вивчення туристичних ресурсів та географії туризму країни

Характеристика туристичного потенціалу країни

Туристичні райони

Пунта Кана, Бока Чіка, Хуан Доліо, озеро Лаго Енрикільо, Санто-Домінго, півострів Саману, гірський масив Харабакра

Туристичні ресурси

Памятки історії, культура, гірський

Туристські маршрути та тури

Національні парки Армандо-Берму-дес, Дель-Есте, Ісла-Кабритос (у солоному оз. Лаґо-Енрикільйо), Лос-Аїті-сес, Монте-Кристі, Сьєрра-де-Баоруко, Хараґуа, Хосе-дель-Кармен-Рамірес.

У столиці — вежа Торре дель Оме-нахе (1503-1507 pp.), залишки іспанських укріплень (XVI ст.); замок-палац Каса дель Альміральте (1510-1514 pp.), замок Каса де Енґомбе (1535 p.), собор Санта-Марія ла Ме-нор (1512-1541 pp.) — перший собор, що збудований в Західній півкулі, із пам'ятником на вірогідній могилі X. Ко-лумба; шпиталь і церква Сан-Ніколас де Барі (1502-1508 pp.), Музей домініканської людини, Національна галерея образотворчих мистецтв, зоопарк, ботанічний сад.

Одна з головних визначних пам'яток - перший в Домініканській Республіці нічний тематичний парк Imagine, розташований всередині печер природного походження. Тут Ви відчуєте масу позитивних емоцій, зможете піднятися на «небеса», спуститися в «пекло», прогулятися по «лімбо» і «чистилищу». Гостей парку чекають магічні ночі, повні танців і веселощів. Величезна дискотека вміщує до 3000 чоловік, тут регулярно виступають кращі діджеї. До послуг клієнтів концертний зал, ресторани і багато чого іншого. Протягом дня по парку організуються екскурсії, відвідувачі також зможуть придбати місцеві сувеніри за найкращими цінами. А конгрес-центр парку є популярним місцем проведення брифінгів та інших ділових заходів.

По кількості визначних пам’яток Домініканська республіка - лідер серед інших країн Карібського басейну.

Головні природні визначні пам’ятки країни - пляжі, найвідоміші з яких розташовані в провінції Пуерто Плата на півночі країни.

В східній частині острова розташований найшикарніший курорт Доміникани - Пунта Кана(Punta Cana). Пунта Кана - прекрасне місце як для тихого відпочинку, так і для занять всіма водними видами спорту (дайвінгом, водними лижами, віндсерфінгом і т.п.).

Одним з найпопулярніших місць відпочинку в Пунта Кана став парк Manati Park Bavaro, де можна помилуватися на екзотичних тварин, птахів, рептилій і риб, а також подивитися шоу морських левів і папуг, що говорять. Крім того, парк - єдиний в Доміникане заповідник з дельфінами. Великий інтерес у туристів викликає село на території заповідника, відтворена за зразком індіанського села племені Taino.

Курорт Бока Чикарозташований на східному березі, в 30 км. від Санто-домінго - один з найкрасивіших пляжів країни. Ще в 1920 році домініканська еліта влаштувала тут свої літні резиденції. Боки Чика - захищена кораловим рифом лагуна і білий дрібний, як мука, пісок.

Недалеко від Боку Чика розташований традиційний морський курорт Хуан Доліо . Побережжя славиться прекрасними пляжами і полями цукрового очерету, а також широким вибором затишних барів, кафе і ресторанів на відкритому повітрі. Хуан Доліо - прекрасне місце для відпочинку і занять спортом.

На межі Доміникани з Гаїті розташовано найбільше солоне озеро Лаго Енрікильо, в якому водяться крокодили.

Дивовижні і прекрасні печери “Три очі” (Tres Ojos), розташовані на глибині 15 метрів. У них є сульфідні озера яскраво-блакитного кольору, із-за яких печери і отримали свою назву. А північний берег Домініканської республіки називають Янтарним із-за найбільших в світі покладів Янтару, знайдених недалеко від нього.

Якнайдавніша історія острова тісно переплетена з життям великого мандрівника Христофора Колумба, тому тут дуже багато архітектурних пам’ятників пов’язаних з ним і його сім’єю.

Найцікавіші культурні визначні пам’ятки знаходяться в столиці Домініканської республіки - Санто-домінго . Тут на вулиці Кайе Лас Дамас (Calle Las Damas) розташовано декілька будинків XVI століття і великий монастир єзуїтів. Неподалеку знаходиться колоніальний Музей де Лас Касас Реалес (Museo de Las Casas Reales), який містить зображення подорожей Колумба, його відкриттів і спадщина іспанців на Карібах. У паренні Колумба увічнений в бронзі сам мандрівник, що оглядає собор Санта Марія ла Менор.

Півострів Саману

В зимовий час в затоці Саману можна спостерігати прекрасне видовище - горбатих китів, коли подібна громадина вагою в шістдесят тонн повністю вискакує з води або пропливає перед кораблем. Мета прибуття цих величезних тварин полягає у виведенні потомства в теплих водах затоки. Ви відвідаєте Кайо-льовантадо - мініатюрний острів, де Вас чекає зустріч з білим піском, морською водою, що переливається тисячами відблисків і з жарким сонцем, химерно освітлюючим тропічні чагарники. Тут можна зайнятися снорклінгом або іншими водними видами спорту, а після отохнуть в гамаку під приємні ритми мерензі. Також Ви побачите водопад Лимон, оточений буйною тропічною зеленню.

Види туризму

Рекреаційний, пізнавальний,

Рекорди країни