Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Звіт з практики 3.docx
Скачиваний:
5
Добавлен:
30.08.2019
Размер:
62.57 Кб
Скачать

Обслуговування іноземних туристів:

Іноземні туристи, що прибувають в Україну, повинні мати при собі паспорт (або інший документ, який засвідчує особу) та оформлені українські туристичні візи (якщо інше не передбачено законодавством країни та міжнародними угодами). Візу отримують в українських консульських установах за кордоном особисто або через іноземні туристичні фірми. Візи надаються на термін тривалості туру з урахуванням часу на транспортне переміщення від кордону до першого пункту обслуговування та назад. Візи надаються як індивідуальні, так і групові. При безвізових туристичних поїздках в Україну термін перебування іноземних туристів в країні не повинен перевищувати тривалості туру, зазначеного в ваучері. В разі подовження іноземним туристом свого прибування в Україні або придбання ним нового туру, туристична організація, яка здійснює прийом та обслуговування туриста через відповідні державні установи подовжує строк дії візи.

При роботі з потенційним споживачем в офісі туристичної фірми, йому повинна надаватися повна інформація щодо туру, а також прав та обов'язків на час перебування в подорожі.

24.01 – Робота з каталогами.

Дуже важливою в роботі туристичної агенції є робота з каталогами. Висококваліфікований менеджер має знати усе про країни, в які відправляє туристів, про готелі в яких ті зупиняться. Звичайно, багато інформації можна знайти в інтернеті, але варто час-від-часу опрацьовувати каталоги, які надсилають іноземні колеги. В них зібрана найновіша стисла інформація про курорти.

25.01 – Перегляд відео закордонних курортів.

Разом з каталогами слід опрацьовувати і відео місць, в які Ви направляєте туристів. Не побачивши все на власні очі, менеджер не може відправити клієнта в іншу країну. Щоб з усім ознайомитись самотужки потрібно багато коштів, ось тут на допомогу і приходить відео про курорти і готелі, надіслане зарубіжними партнерами.

26.01 – Робота над туром «Полтава – Артемівськ – Соледар - Полтава»

~ 337 км приблизний час у дорозі ~ 5 год 15 хв

Артемівськвідвідання Артемівського заводу шампанських вин.

Всі екскурсанти старше 18 років!!!

Вартість екскурсії з дегустацією – 60 грн.

У групі має бути не менше 10 чоловік.

Розклад роботи:

Пн: 08:00 - 17:00

Вт: 08:00 - 17:00

Ср: 08:00 - 17:00

Чт: 08:00 - 17:00

Пт: 08:00 - 16:00

Телефон:

+38 (062) 3322300 +38 (0627) 480013

Не всі українські шахти небезпечні для людей. У місті Соледар Донецької області існує унікальна можливість відвідати справжню соляну шахту. Просто під землею працює санаторій, відкритий для кожного. Тут повітря, збагачене частинками солі, лікує астму та укріплює нервову систему. Таких об'єктів в усьому світі, без перебільшення, одиниці. І навіть вибагливі іноземні туристи, охочі до нових вражень, у захваті від прогулянок соледарськими соляними шахтами!

Екскурсія починається з короткої бесіди з техніки безпеки. Маршрут складається приблизно з 700 м, включаючи зворотній шлях до стволу шахти. Спуск здійснюється в кліті (ліфті) на глибину до 300 м.

Час екскурсії становить приблизно півтори - дві години. Вся екскурсія проходить по відпрацьованим рудникам № 1 і № 3, а також камері № 41-біс, які знаходяться на площі Підбрянцівського пласта. Стіни, стеля, фігури та дерева, - тут все із солі.

Підлоги галерей засипана сіллю, величина частинок якої становить від 1 до 40 мм. Тому учасники екскурсії мають потурбуватися про відповідне зручне взуття. Під землею тримається стала температура повітря +14 ° С, - перебуваючи в шахті влітку, слід взяти з собою теплий одяг. Майже вся екскурсія проходить по дну давнього моря. Під час екскурсії туристів відвідують Соляне футбольне поле, підземні лабіринти, концертну залу, підземну галерею, соляні шкатулки, бачать оригінальні фігури, виконані із солі (гномів - вартових підземного царства, соляну пальму та інше). Поруч із екскурсійним маршрутом знаходиться спелеосанаторій «Соляна симфонія». У підземному відділенні спелеосанаторію, який знаходиться на глибині 288 метрів у соляній шахті, успішно лікують бронхолегеневі та різноманітні алергічні захворювання у дорослих і дітей. Сьогодні лікування в умовах мікроклімату соляної шахти є одним з найефективніших у світі. Про це свідчать цифри - одужання спостерігається у 70-85% випадків серед дорослих та 85-95% серед дітей. Повітря в соляних шахтах насичене частками солі, із концентрацією мікрочасток в 1 м.куб. до 15 мг. Атмосферний тиск у гірських шахтах становить 772 мм рт. ст, вологість повітря 60% і температура 14-16 ° С. Все це цілюще впливає на самопочуття пацієнтів. У жовтні 2004 року там же, у шахті, відбувся концерт Донбаського симфонічного оркестру «Соляна симфонія» під керівництвом австрійського диригента Курта Шміда та за участю солістки Віденської опери Вікторії Лук'янець. Про звучання оркестру в соляній шахті австрійський композитор та диригент сказав: «Я був просто вражений! Ноти злітали до стелі печери, а потім повільно - ніби хмаринки - спускалися вниз ». На думку диригента, у світі існує всього 2-3 театри, які можуть зрівнятися з акустикою Артемівських соляних шахт.

Під час екскурсії у соляній шахті забороняється: а) перебування особам, яким не виповнилося 18 років (документом для підтвердження віку є паспорт);

б) палити і проносити із собою засоби для куріння (цигарки, сірники, запальнички), а також скляний посуд та інші сторонні предмети, за винятком фото - і відеоапаратури.

Екскурсії в соляні печери проводяться щоденно з 10:00 до 16:00 (три рази на день по дві години, о 10:00, 12:00 і 14:00). Вихідні дні - понеділок, вівторок і державні свята. Максимальна кількість туристів у групі - 20. Вартість екскурсії, якщо в групі від 10 до 20 осіб - по 25 грн. з людини, якщо до 10 осіб - 250 грн. з групи.

27.01 – Калькуляція туру.

Автобус на 17 місць

Дорога 850 км.

850 * 2.70 = 2295

2295 + 170 = 2465

2465 : 17 = 145 грн.

Екскурсія з дегустацією на Артемівському заводі шампанських вин

60 грн.

Екскурсія в соляних шахтах

100 грн.

Всього

305 грн.

Всього, з урахуванням агентського відсотка (10 %)

336 грн.

Автобус на 16 місць + 1 – безкоштовно

Дорога 850 км.

850 * 2.70 = 2295

2295 + 185 = 2480

2480 : 16 = 155 грн.

Екскурсія з дегустацією на Артемівському заводі шампанських вин

64 грн.

Екскурсія в соляних шахтах

106 грн.

Всього

325 грн.

Всього, з урахуванням агентського відсотка (10 %)

358 грн.

Автобус на 15 місць + 2 – безкоштовно

Дорога 850 км.

850 * 2.70 = 2295

2295 + 195 = 2490

2490 : 15 = 166 грн.

Екскурсія з дегустацією на Артемівському заводі шампанських вин

68 грн.

Екскурсія в соляних шахтах

114 грн.

Всього

348 грн.

Всього, з урахуванням агентського відсотка (10 %)

383 грн.

30.01 – Робота над туром «Полтава – Золоте Кільце Росії»

Золоте Кільце Росії – найвідоміший паломницький маршрут на пострадянських теренах. Паломники з усього світу в прагненні поклоніння святим місцям їдуть в Росію.

31.01 – Калькуляція туру.

01.02 – Робота над туром «Полтава – Святогірська Лавра»

Свято-Успенська Святогірська Лавра славиться своїми крейдяними печерами. Дорослі і діти з однаковою цікавістю відправляються сюди для отримання незабутніх вражень.

02.02 – Калькуляція туру.

03.02 – Аналіз фінансово – економічної діяльності підприємства.

Облік доходів і витрат та господарські операціїї фірма «Листопад» здійснює у спеціальній Книзі обліку, тому що підприємства, доходи яких підлягають оподаткуванню на підставі декларацій про доходи, зобов'язані вести облік отриманих ними протягом календарного року доходів і зроблених витрат, пов'язаних з отриманням цих доходів.

Записи в Книзі обліку за валютними рахунками, а також за операціями в іноземній валюті здійснюються в гривнях в сумах, що визначаються шляхом перерахунку іноземної валюти за курсом Національного Банку України, встановленим на дату фактичного отримання доходу або здійснення витрат. Правильність ведення книги обліку доходів і витрат перевіряється працівниками податкових органів при проведенні перевірок повноти, правильності зазначених у декларації відомостей про доходи та витрати, а також при проведенні обстежень діяльності громадян.

Не підлягають обліку в книзі доходів і витрат наступні види витрат: на особисті потреби платників та їх сімей, а також і інші витрати, не пов'язані з витяганням доходів; на сплату податків, крім ПДВ, зборів, платежів по страхуванню, штрафів.

Найбільшою популярністю у клієнтів туристичної фірми користувалися пляжний, гірськолижний і культурно-пізнавальний види туризму.

Клієнтами туристичного агентства «Листопад» є люди з великим та середнім достатком, які віддають перевагу проводити час подорожуючи.

Прибуток туристичного агентства Holiday, як і будь-який інший фірми, багато в чому залежить від попиту на надані послуги. Саме тому для підвищення попиту на послуги компанія пропонує своїм клієнтам різні знижки:

  1. Сезонні знижки;

  2. Спеціальні знижки;

  3. Бонусні знижки;

  4. Корпоративні знижки;

  5. Дилерські знижки і т.д.

Також прибуток підприємства «Листопад» схильний до впливу факторів сезонності, які є наслідком традиційних періодів відпусток. Найбільший обсяг продажів спостерігається в літній період. Взимку і навесні кількість вчинення туристичних поїздок в інші регіони поступово зменшується. Взимку відбувається деякий спад продажів, в основному через відсутність відпусток.

Таким чином, найсильніший вплив на туристичну галузь надає сезонність попиту. Відомо, що пік попиту як на в'їзний, так і на виїзний туризм припадає на період з травня по вересень. У період високого сезону попит на послуги туроператорів значно перевищує пропозицію. У період «мертвого сезону» спостерігається зворотна ситуація. Туристична агенція «Листопад» справляється з даними фактором за рахунок гірськолижних турів і менш болісно переживає сезонне падіння попиту.

Окрім вищезазначеного мною було опрацьовано:

Тур «Полтава – Чутове – Харківський аквапарк + цирк Нікуліна – Полтава»

Чутове  — відвідання кінно-спортивного комплексу на якому проводяться регулярні спортивні змагання з кінного спорту, та розводять коней породи Тракен.

"МОСКОВСЬКИЙ ЦИРК НІКУЛІНА"

21 січня 2012 р. - 26 лютого 2012

Вартість квитків від 40 до 150 грн.

Каса працює з 10 до 18 годин без перерв і вихідних.

Діти до 5 років відвідують виставу БЕЗКОШТОВНО (по пред'явленню свідоцтва про народження (копії).

Аквапарк

Режим роботи:

* Пн-Чт.: 14: 00 - 23: 00

* Пт: 14: 00 - 24: 00

* Сб.: 12: 00 - 24: 00

* Нд.: 12: 00 - 23: 00

* (без перерви)

Ціна разового відвідування:

* для дорослих: весь день Пн-Чт -110грн

* для дітей, зростом до 146 см: весь день Пн-Чт - 80грн

* для дітей, зростом до 110 см: безкоштовно(з одним дорослим не більше двох дітей)

* + завдаток 20 грн за електронний ключ

Вартість квитка на відвідування аквапарку у вихідні і святкові дні :

* для дорослих: 1година - 70грн, 2 години - 100 грн, 3 години - 130 грн, увесь день - 140 грн

* для дітей, зростом до 146 см: 1 година - 60 грн, 2 години - 80 грн, 3 години - 100 грн, увесь день - 110 грн

* для дітей, зростом до 110 см: безкоштовно(з одним дорослим не більше двох дітей).

* + завдаток 20 грн за електронний ключ.

Аквааеробіка

* Ціна одноразового відвідування - 50 грн (тривалість 50 хв.)

* Ціна абонемента 350 грн - 8 відвідувань (тривалість 50 хв.)

Додаткові відомості і послуги

Завдаток за браслет складає 20 грн і абсолютно не вимагається внесення ніякого авансу, аванс вноситься по бажанню. Якщо клієнт планує користуватися послугами кафе і бару то залишає гроші на браслет, якщо не планує, то може нічого не залишати. Все що відвідувач не витратить йому повернуть на виході.

Калькуляція «Полтава Чутове – Харківський аквапарк + цирк НікулінаПолтава»

Автобус на 17 місць

Дорога 350 км

350 * 2.70 = 945

945 + 160 = 1105

1105 : 17 = 65 грн.

Вхідний білет в Чутово

10 грн.

Екскурсія в Чутово

10 грн.

Аквапарк

Для дорослих – 140 грн.

Для дітей зростом до 146 см – 110 грн.

Для дітей зростом до 110 см - безкоштовно

Всього

Для дорослих – 225 грн.

Для дітей зростом до 146 см – 195 грн.

Для дітей зростом до 110 см – 85 грн.

Всього, з урахуванням агентського відсотка (5 %)

Для дорослих – 237 грн.

Для дітей зростом до 146 см – 205 грн.

Для дітей зростом до 110 см – 90 грн.

Додаткові витати, які не входять в загальну вартість:

Цирк: вартість квитків від 40 до 150 грн.

Прогулянка на коніх: 1 коло з інструктором – 10 грн.

1 год. – 100 грн.

Автобус на 16 місць + 1 безкоштовно

Дорога 350 км

350 * 2.70 = 945

945 + 175 = 1120

1120 : 16 = 70 грн.

Вхідний білет в Чутово

11 грн.

Екскурсія в Чутово

11 грн.

Аквапарк

Для дорослих – 140 грн.

Для дітей зростом до 146 см – 110 грн.

Для дітей зростом до 110 см - безкоштовно

Всього

Для дорослих – 232 грн.

Для дітей зростом до 146 см – 202 грн.

Для дітей зростом до 110 см – 92 грн.

Всього, з урахуванням агентського відсотка (5 %)

Для дорослих – 249 грн.

Для дітей зростом до 146 см – 212 грн.

Для дітей зростом до 110 см – 97 грн.

Автобус на 15 місць + 2 безкоштовно

Дорога 350 км

350 * 2.70 = 945

945 + 180 = 1125

1125 : 15 = 75 грн.

Вхідний білет в Чутово

12 грн.

Екскурсія в Чутово

11 грн.

Аквапарк

Для дорослих – 150 грн.

Для дітей зростом до 146 см – 120 грн.

Для дітей зростом до 110 см – 10 грн.

Всього

Для дорослих – 248 грн.

Для дітей зростом до 146 см – 215 грн.

Для дітей зростом до 110 см – 108 грн.

Всього, з урахуванням агентського відсотка (5 %)

Для дорослих – 261 грн.

Для дітей зростом до 146 см – 226 грн.

Для дітей зростом до 110 см – 114 грн.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]