Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
АБД (кпіз).doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
30.08.2019
Размер:
228.86 Кб
Скачать

Робочий зошит

комплексного практичного індивідуального завдання з дисципліни «Аналіз банківської діяльності» для студентів фахового спрямування «Банківська справа», ОКР «Бакалавр»

Укладач: к.е.н., доцент кафедри економічного аналізу і статистики Є.Є. Познахівський

Структура робочої програми навчальної дисципліни "аналіз банківської діяльності"

1. Опис дисципліни

Дисципліна - Аналіз банківської діяльності

Галузь знань, напрям підготовки, освітньо- кваліфікаційний рівень

Характеристика навчальної | дисципліни

Кількість кредитів ECTS - Денна форма - 6

Галузь знань - 0305 „Економіка та підприємництво"

Нормативна дисципліна циклу професійної підготовки

Кількість залікових модулів Денна форма - 5,

Напрям підготовки - 6.030508 "Фінанси і кредит", Фахове спрямування - 6.030508 "Банківська справа"

Рік підготовки : Денна 4 Семестр: Денна - 8

Кількість змістових модулів - 3

Освітньо- кваліфікаційний рівень - бакалавр

Лекції:

Денна - 24 год. Практичні заняття : Денна — 24 год..

Загальна кількість годин — Денна форма - 216

Самостійна робота - Денна -165 год. Індивідуальна робота Денна 3 год.

1 Тижневих годин : 1 Денна форма навчання

4 курс 8 семестр - год , з них І аудиторних - 4 год.

Вид підсумкового контролю — екзамен

2. Перелік завдань та методичні поради щодо їх виконання 2.1. Методичні поради для студентів Управлінські рішення в сучасних умовах охоплюють все складніші і більш комплексні процеси, що потребують системного підходу, розширення і поглиблення аналітичної роботи. Для успішного проведення діяльності необхідний подальший розвиток методології, вдосконалення методики, аналізу банківської діяльності.

Оволодівши цією методикою студенти формують аналітичне мислення, розвивають уміння і навички використання аналітичних інструментів для об'єктивного оцінювання господарських ситуацій, вироблення й обґрунтування оптимальних управлінських рішень, а також навики якомога повнішого виявлення та використання резервів поліпшення фінансово-господарської діяльності банків.

Програма та тематичний план дисципліни орієнтовані на формування у студентів системи знань, необхідних для дослідження діяльності банків, правильної та об'єктивної оцінки стану і прогнозу їх економічного розвитку; теоретичну та практичну підготовку з наукових основ економічного аналізу, його методології та організації; формування навичок застосування аналітичних прийомів для вивчення економіки підприємств.

Мета викладання курсу «Аналіз банківської діяльності» - вивчення теоретичних основ, організації і методики проведення економічного аналізу; формування у студентів вміння давати об'єктивну оцінку фінансово- господарській діяльності, діагностувати основні проблеми її розвитку, виявляти напрямки вдосконалення та обґрунтовувати управлінські рішення, спрямовані на підвищення ефективності функціонування; оволодіння науковим підходом до вибору оптимальних варіантів управління.

Засвоєння цього курсу повинне виробити у студентів навички практичного використання прийомів та методик аналізу в процесі прийняття управлінських рішень, що сприятиме формуванню висококваліфікованих фахівців.

Згідно навчального плану підготовки студентів денної форми навчання передбачається виконання комплексного практичного індивідуального завдання з дисципліни «Аналіз банківської діяльності». Виконання КПІЗ має показати володіння студентом основами методики економічного аналізу, вміння здійснювати розрахунки впливу факторів на зміну узагальнюючих показників та пошук резервів підвищення ефективності діяльності банків.

Основним джерелом інформації для виконання КПІЗ є статистична і фінансова звітність суб'єктів господарської діяльності. Студент зобов'язаний прикладати всі форми звітності з яких використовувались дані.

Титульну сторінку слід оформляти згідно додатку 1 .

До кожного завдання студент складає розрахункову таблицю, де відображає всі необхідні показники, цифровий матеріал зі звітності, а також проводить факторний аналіз вказаних показників у завданні.

Всі аналітичні таблиці представлені в КПІЗ повинні бути пронумеровані, мати назву і містити одиниці виміру показників.

Отримані результати кожного завдання доцільно супроводжувати аналітичними висновками. При цьому дається характеристика динаміки показників, що розглядаються, вказуються можливі причини відхилень, наводиться абсолютна чи відносна величина впливу окремих чинників на зміну узагальнюючого показника, наявність невикористаних резервів, підвищення ефективності функціонування підприємства.

Обсяг сформульованого висновку - не менше двох сторінок рукописного тексту.