Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Управління_НМКД.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
30.08.2019
Размер:
147.46 Кб
Скачать

Додаток 1

ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

АКАДЕМІЯ МИТНОЇ СЛУЖБИ УКРАЇНИ

КАФЕДРА ДЕРЖАВНОЇ СЛУЖБИ ТА МИТНОЇ СПРАВИ

МЕТОДИЧНІ РЕКОМЕНДАЦІЇ

До написання контрольних робіт з дисципліни

УПРАВЛІННЯ В МИТНІЙ СЛУЖБІ”

Укладачі: проф. Ченцов В.В.

доц. Гармаш Є.В.

Дніпропетровськ

2011

Методичні рекомендації до написання контрольних робіт з дисципліни

УПРАВЛІННЯ В МИТНІЙ СЛУЖБІ

Вимоги до написання контрольної роботи

1. Контрольна робота виконується державною мовою за варіантами, запропонованими кафедрою.

2. У залежності від особливостей та змісту контрольну роботу складають у вигляді тексту, який може доповнюватися таблицями. Контрольну роботу оформлюють на аркушах формату А4 (210297 мм), виконують на одній сторінці аркушу білого паперу машинним (за допомогою комп’ютерної техніки), з розрахунку 30-35 рядків на сторінці, при машинному способі з розрахунку не більше ніж 40 рядків на сторінці за умови рівномірного його заповнення і висотою літер і цифр не менше 1,8 мм (кегель 14 Times New Roman). Текст роботи слід писати, дотримуючись наступних розмірів берегів: верхній, лівий та нижній – не менше 20 мм, правий – не менше 10 мм. Необхідно дотримуватися рівномірної густоти, контрастності і чіткості зображення у всій роботі (1,5 інтервал). Всі лінії, літери, цифри і знаки повинні бути одного кольору у всій роботі.

3. Контрольна робота оформлюється охайно та грамотно мовно і стилістично. Окремі слова, які вписують в текст, повинні бути чорного кольору; густота вписаного тексту повинна бути максимально приближена до густоти основного зображення. Помилки, описки допускається виправляти підчисткою або зафарбовувати білою фарбою і нанесенням на тому же місці або між рядками виправленого зображення. Виправлене повинно бути того же кольору, що і вся робота.

4. Сторінки слід нумерувати арабськими цифрами, дотримуючись наскрізної нумерації по всьому тексту курсової роботи. Номер сторінки проставляють у правому верхньому кутку сторінки без крапки у кінці. Титульну сторінку включають в загальну нумерацію сторінок роботи. Номер сторінки на титульному аркуші не проставляють. Таблиці, фотографії, які розміщені на окремих аркушах, включають в загальну нумерацію сторінок курсової роботи.

5. Обсяг контрольної роботи – від 10 сторінок тексту машинопису.

6. Контрольна робота має бути виконана за відповідною структурою, з виділенням абзаців, правильним оформленням посилань, виносок, цитат, висновків та списком використаної літератури.

7. Обов’язково додавати електрону версію роботи в форматі МS PowerPoint 2003 (*.ppt).

Структура контрольної роботи

  1. Титульна сторінка.

  2. Вступ. Необхідно розкрити – стан ЗЕД країни, місце України в торговому балансі.

  3. Основна частина. Необхідно розкрити:

  • історію становлення митної системи, етапи реорганізації;

  • місце митної служби в системі державних інституцій;

  • сучасне організаційне-управлінську структуру митної служби: центрального апарату, регіональних підрозділів;

  • функції митної служби;

  • основні законодавчі акти, які регулюють ЗЕД та діяльність митної служби;

  • особливості здійснення митних процедур;

  • кадровий потенціал митної служби: система професійної освіти, правовий та соціальний стан службовців, особливості проходження служби;

  • стан міжнародної співпраці митної служби.

  1. Висновки. Необхідно надати пропозиції щодо запозичення Україною передового досвіду діяльності митної служби досліджуваної країни.

  2. Список використаної літератури (бібліографія). До нього вносяться літературні джерела та нормативні акти, подані за абеткою, оформлені з додержанням вимог бібліографічного опису, посилання на електронні адреси.

  3. Додатки. Розміщуються ілюстрації; структури митних служб в схемах.