Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ЗМІСТ.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
30.08.2019
Размер:
740.35 Кб
Скачать

Лабораторна робота № 2 бухгалтерські підсумки

Тепер подивимось Оборотно-сальдову відомість. Для цього закриємо вікно Управление бухгалтерскими итогами, натиснувши Выход.

Меню Отчеты Оборотно-сальдовая ведомость, з’являється вікно, в якому слід вказати період, за який потрібна відомість, виставлений 4-й квартал 2010 р. натиснемо OK або Сформировать. Відкривається відомість рис. 2.1.. Якщо залишки введені правильно, дебетовий оборот рахунка 00 буде дорівнювати кредитовому обороту або сальдо на початок дорівнюватиме кредитовому обороту або сальдо на початок періоду і сальдо на кінець періоду буде дорівнювати нулю.

Рис. 2.1.

Ручне введення проводок

Вводити проводки в Журнал операций можна в ручному режимі, за допомогою типової операции, а також за допомогою документів.Виконаємо наступні задачі за допомогою ручного введення проводок.

Задача 1 Підприємство ВАТ «Фортуна» здійснює оплату по рахунку 250 від 23.01.11, який поступив від фірми «Стірол» за доставку комп’ютерної програми 1С: Підприємство 8.1 в кількості -1 за ціною 2880 грн., включаючи ПДВ.

Вводимо проводки ручним введенням в Журнал операцій. рис.2.2. Виберемо меню Операции відкриємо Журнал операцій, кнопка Новая строка, відкрито вікно Операция новая, В ньому вибираємо номер Операции, Enter, вводимо дату 23.01.2011 Enter, вводимо суму 8 840,00 Enter, у стрічці Содержание операции вводимоОблік комп’ютерної програми.

Рис. 2.2

Вводимо першу проводку У Субконто ДТ відкривається вікно Контрагенты, в якому відкриваємо папку Поставщики. У цій папці натискуємо кнопку Новая строка, відкривається вікно, в якому вводимо організацію «Стірол» та її реквізити (вводимо самостійно), OK, Enter, відкривається вікно Выбор вида документа, в якому вибираємо документ Счет входящий поставщика, ОК. Журнал Входящие счета, в якому натискаємо кнопку Новая строка, відкрита форма документа, заповнюємо її. У стрічці ТМЦ відкривається вікно Инвестиции, створюємо папку Закупка НМА, ОК. Відкриваємо її, кнопка Новая строка і заповнюємо вікно: Наименование 1С: Предприятие 8.1, Цена без ПДВ 2400, вибираємо і дозаповнюємо документ.

Лабораторна робота №3 розв'язування задач за допомогою ручного введення проводок

Задача 1 Згідно з засновницькими документами статутний капітал ВАТ «Фортуна» становить 200 000 гри.

Частки учасників розподілені таким чином:

Юридичні особи

Фізичні особи:

Техно-Маркет

50000 грн.

Суворов Іван Федорович

50000 грн.

Приват-Банк

70000 грн.

Зозуля Володимир Іванович

30000 грн.

Спочатку заповнимо реквізити засновників.

У меню Справочники®Контрагенты створюємо папку Засновники, ОК. Відкриваємо папку Засновники, в ній натискуємо кнопку Новая строка, вводимо організацію Техно-Маркет та її реквізити (заповнюємо самостійно) ОК. Техно-Маркет занесено у вікно Контрагенти ®папка Засновники. Таким же чином аналогічно заносимо Приват-Банк реквізити також (заповнюємо самостійно). При занесенні контрагентів фізичних осіб, натиснувши кнопку Новая строка, необхідно вказати в стрічці Частное лицо, а в наступній стрічці — Прізвище ім’я по батькові та їх дані. Таким чином засновники занесені в Справочники ® Контрагенты.

Виберемо меню Операции відкриємо Журнал операций, в якому натискуємо кнопку Новая строка і відкривається вікно Операция новая. У цьому вікні є своя панель інструментів. В ньому вибираємо номер Операции, Enter, вводимо дату 23.01.2011 Enter, вводимо суму 200 000 Enter, зміст Операции: Облік статутного капіталу Enter, перший номер проводки, Enter. ДТ-46 Enter , КТ-40 Enter, Субконто ДТ вибираємо з папки Засновники Техно-Маркет,, а в Субконто КТ також Техно-Маркет, в колонці Сума вказуємо суму 50 000 Enter. Проводка перша введена.

Вводимо другу проводку, Enter. ДТ-46 Enter , КТ-40 Enter, Субконто ДТ вибираємо з папки Засновники Приват-Банк,, а в Субконто КТ також Приват-Банк, в колонці Сума вказуємо суму 70 000 Enter. Проводка друга введена.

Вводимо третю проводку, Enter. ДТ-46 Enter , КТ-40 Enter, Субконто ДТ вибираємо з папки Засновники фізичну особу Суворов Іван Федорович, а в Субконто КТ також Суворов Іван Федорович, в колонці Сума вказуємо суму 50 000 Enter. Проводка третя введена.

Вводимо четверту проводку, Enter. ДТ-46 Enter , КТ-40 Enter, Субконто ДТ вибираємо з папки Засновники фізичну особу Зозуля Володимир Іванович, а в Субконто КТ також Зозуля Володимир Іванович, в колонці Сума вказуємо суму 30 000 Enter. Проводка четверта введена.

Операція №2 є в Журналі операцій як показано на рис. 3.1 . Переглянемо проводки в Журналі проводок.

Рис.3.1

Задача 2 Від засновника юридичної особи Техно-Маркет як внесок у статутний капітал згідно з засновницьким договором поступив основний засіб автомобіль ЄРАЗ вартістю 30 000 грн.

Виберемо меню Операции відкриємо Журнал операций, кнопка Новая строка, відкрито вікно Операция новая, В ньому вибираємо номер Операции, Enter, вводимо дату 23.01.2011 Enter, вводимо суму 30 000 Enter, у стрічці Содержание операции вводимо Внесок в статутний капітал. Вводимо першу проводку ДТ 105, в Субконто ДТ в довіднику Места хранения створюємо нову папку і називаємо її Гараж. Відкриваємо папку Гараж, кнопка Новая строка, вибираємо МОЛ (материально-ответственное лицо), у стрічці МОЛ із довідника Сотрудники вибираємо МОЛ - Іванова, ОК, Enter. Іванова в СправочникиМеста хранения, Enter, занесено в операцію.

У другій стрічці Субконто ДТ відкривається довідник Необоротне активы , в якому відкриваємо папку Основные средства, кнопка Новая строка і заповнюємо форму. У стрічці Наименование ЄРАЗ, Вид необоротного актива Основные средства, Счет учета — 105, Первоначальная стоимость — 30 000.

Вкладка Дополнительно: Счет затрат 831, Вид затрат — із папки Административные — Содержание общехозяйственных ОС , Налоговый учет Группа 2. ОК.

ЄРАЗ занесено в довідник. Enter, і занесено в операцію. КТ 46. в Субконто КТ із довідника Контрагенти відкриваємо папку Засновники і вибираємо Техно-Маркет, Enter. У стрічці Сума-30 000. ОК. Операція занесена в журнал як показано на рис. 3.2.

Рис. 3.2

Задача З Підприємство ВАТ «Фортуна» купує обладнання з передоплатою у фірми «Омега» згідно з рахунком №500 від 24.01.2011 p.:

  • комп'ютер Samsung за ціною 2400 без ПДВ,

  • -принтер HP 610 за ціною 450 без ПДВ.

Виберемо меню Операции відкриваємо Журнал операций, кнопка Новая строка, відкривається вікно Операция новая.

Вводимо першу проводку у Субконто ДТ відкривається вікно Контрагенти в якому відкриваємо папку Поставщики, натискуємо кнопку Новая строка, вводимо організацію Омега і її реквізити (заносимо самостійно), OK, Enter, відкривається вікно Выбор вида документа, в якому вибираємо документ Счет входящий поставщика, ОК.

Відкритий журнал Счета входящие, натискуємо кнопку Новая строка, відкрита форма документа, заповнюємо її як ми бачимо на рис.3.3

Вводимо другу проводку самостійно як показано на рис. 3.4.

Рис.3.3

Рис.3.4

ЛАБОРАТОРНА РОБОТА 4