Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Дом Задание 5 Имитационная Система 6.04.12.doc
Скачиваний:
0
Добавлен:
30.08.2019
Размер:
791.55 Кб
Скачать

2.5 Класифікація робіт за оцінкою

Цілі роботи за оцінкою повинні бути ясно і чітко сформульовані на її початку на етапі, який був названий етапом II. Роботи за оцінкою можуть бути класифіковані за різними координатами відповідно до їх цілей. Можливо, найбільш поширеною є класифікація, відповідно до якої роботи діляться на наступні три категорії:

  • роботи з вибору;

  • роботи з удосконалення;

  • роботи з проектування.

Ця класифікація, не дивлячись на розпливчатість меж між пропонованими нею класами, буде прийнята у роботі.

Роботи з вибору пов'язані з проблемами, що зустрічаються при проектуванні установки і при покупці системи. Ці проблеми включають вибір способу обробки, вибір системи, яка буде встановлена, з варіантів, запропонованих різними постачальниками, вибір мови для написання певної програми і вибір пакету системних програм. У цілому роботи з вибору можуть бути визначені як роботи, що здійснюються для визначення найбільш відповідної альтернативи для даного застосування серед різних доступних варіантів (наприклад, з наявних у продажу). Робота з вибору проводиться для досягнення певної мети за допомогою вибору існуючої системи, яка найбільш відповідає деяким певним критеріям вибору.

Роботи з удосконалення відносяться до модифікацій існуючих систем для поліпшення їх продуктивності або зниження ціни, або для того і іншого. Настройка системи, тобто підбір параметрів з метою пристосувати її до робочого навантаження установки, потрапляє в цю категорію робіт. Сюди входять також роботи, що призводять до розвитку системи, який полягає в заміні або додаванні одного або більше апаратних компонентів. Наприклад, система може розвиватися шляхом розширення основної пам'яті, додавання центрального процесора або заміни центрального процесора на швидший. До інших типів змін, які можуть розглядатися як модифікації системи, відносяться упорядкування інформації усередині одного з накопичувачів або серед декількох накопичувачів, і модифікація зв'язків між пристроями і процесорами введення-виведення. Роботи цього класу можуть бути названі оптимізаційними дослідженнями, якщо не надавати терміну оптимізація строгого математичного значення, яке в даному випадку виявиться таким, що дезорієнтує.

Мета робіт з проектування полягає у відповіді на питання, що виникають при розробці обчислювальних машин, їх компонентів, операційних систем, програм і мов. Ці дослідження зазвичай здійснюються тими, хто створює системи, а не її користувачами. Частини, з яких буде складена система, можуть існувати наперед чи ні. В останньому випадку вони будуть спроектовані і виготовлені відповідно до специфікацій, що диктуються розробником системи. При розробці обчислювальної системи її застосування часто визначаються ширше і більш розпливчато, чим в роботі по вибору. Наприклад, система може бути створена для комерційних застосувань (без подальшого уточнення цього поняття). Проте в процесі вибору ця система буде піддана випробуванню, заснованому на знанні (можливо, розпливчатому, але багато точнішому, ніж володів розробник) специфічних комерційних застосувань установки, для яких і проводиться вибір.