Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
контроль индивид.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
30.08.2019
Размер:
78.34 Кб
Скачать

Висновок

Критеріями ефективності контролю і перевірки виконання є додержання усіма працівниками встановлених законами, наказами Генерального прокурора термінів; всеосяжний і систематичний контроль керівників цих органів за якістю та своєчасністю виконання їх працівниками своїх обов'язків.

Критеріями оцінки ефективності контрольної діяльності в органах прокуратури можуть бути: на стадії виявлення відхилень від мети діяльності підконтрольного об'єкта — встановлення фактів таких відхилень; визначення їх наслідків; виявлення осіб, винних у порушеннях закону; з'ясування причин таких порушень і умов, що їм сприяли; на стадії реалізації результатів контрольної діяльності — корегування діяльності підконтрольного об'єкта; вжиття заходів по нейтралізації наслідків відхилень від мети; притягнення порушників до встановленої законом відповідальності; усунення причин відхилень і умов, що їм сприяли.

У конкретній управлінській ситуації зазначені критерії мають бути обов'язковими орієнтирами і можуть бути представлені як у кількісному, так і в якісному вираженні стосовно до конкретних напрямів усієї прокурорської діяльності, а також діяльності суб'єктів контролю, у тому числі з використанням статистичних показників. Проте треба пам'ятати, що для того, щоб статистику можна було використовувати для одержання інформації, яка характеризує обсяг і якість виконаної роботи, кожен її показник повинен нести справді корисну інформацію, бути науково обгрунтованим, відповідати вимогам Закону «Про прокуратуру» і орієнтувати на досягнення визначених у ньому цілей.

Література

1.Закон України « Про прокуратуру» вiд 05.11.1991

2.Інструкцією з діловодства в органах прокуратури України 01.04.2010 N18.

3.Марочкін І.Є., Каркач П.М. Прокурорський нагляд в Україні. Х.:ТОВ «Одіссей»,2005

4. Конституції України від 28.06.1996 (зі змінами і доповненнями)

5. Кримінально- процесуальний кодекс України від 25.06.91 (зі змінами і доповненнями)

6. Вісник прокуратури за липень 2009 року

7. Наказ Генерального прокурора України «Про організацію роботи та контроль виконання в органах прокуратури України» від 19.01.2004 № 1

Мiнiстерство освiти і науки, молоді та спорту України

Національний університет «Юридична академія України

імені Ярослава Мудрого»

Індивідуальна робота

На тему: « Контроль виконання в органах прокуратури»

Виконала:

Студентка 4 к., 2 ф., 4 гр.

Цікра Катерина Олександрівна

Перевірила: Іванцова А.В.

Харків, 2011

План

Вступ

Розділ 1. Роздiл 1. Контроль і перевірка виконання

Розділ 2. Роздiл 2. Форми и методи контролю.

Висновок

Література