Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ЕМС курсова робота2.doc
Скачиваний:
8
Добавлен:
29.08.2019
Размер:
845.82 Кб
Скачать

2. Склад, обсяг і загальні вимоги до оформлення розрахунково-пояснювальної записки

Розрахунково-пояснювальна записка має бути написана чорнилом, розбірливо на одній стороні стандартного аркуша формату А-4 з дотриманням полів: ліве - 25, праве - 10, верхнє і нижнє - 20 мм.

Записка повинна складатися з наступних розділів: вступ, основна частина, закінчення, перелік літератури і нормативних матеріалів. Вступ повинен містити оцінку сучасного стану санітарної очистки міст, засобів знешкодження і утилізації ТПВ, раціонального природокористування, екологічної значності прийнятих рішень та ін., проблем, що зумовлюють актуальність роботи. Потрібно посилатися на закони України та директивні матеріали місцевого (регіонального) значення. У вступі потрібно також вказати мету курсової роботи і завдання, що вирішуються з конкретного питання проектування. Загальний обсяг вступу — не більше 3 сторінок.

Основна частина розрахунково-пояснювальної записки повинна складатися з розділів, підрозділів і пунктів. Назва їх має бути стислою і відповідати змісту розділу. Розділи нумерують арабськими цифрами з крапкою. Підрозділи повинні мати нумерацію в межах кожного розділу (наприклад, 1.2 другий підрозділ першого розділу). Нові розділи повинні починатися з нової сторінки.

Рисунки мають бути виконані у відповідності з вимогами ЕСКД і розміщуватися на окремих аркушах, після першого посилання на них. У тексті вони повинні розміщуватися так, щоб їх було зручно розглядати без повороту записки або з поворотом за годинниковою стрілкою. Рисунки (крім таблиць) позначають словом "Рис." з номером розділу і порядковим номером ілюстрації в межах розділу. Наприклад, рис. 2.1. - перший рисунок другого розділу. Номер рисунку з назвою пишуть в одному рядку і розміщують під рисунком.

Таблиці повинні мати заголовки. В одному рядку із заголовком розміщують напис "Таблиця" із зазначенням номеру таблиці в межах розділу. Наприклад, таблиця 1.2 - друга таблиця першого розділу. Номер таблиці з назвою розміщують над таблицею.

Довідкові дані, що використовуються в розрахунках, повинні супроводжуватися посиланнями на джерело - СНІП, довідники, підручники і т. п. Посилання на джерело проставляють у квадратних дужках арабськими цифрами в кінці речення. Воно повинно точно співпадати з порядковим номером джерела у списку літератури. Обсяг основної частини не повинен перевищувати 30 сторінок.

Закінчення повинно містити стислі висновки по роботі в цілому з наведенням конкретних результатів, що підтверджують виконання мети і завдання роботи.

Сторінки записки нумерують арабськими цифрами, проставляючи їх над текстом (симетрично тексту). Титульний аркуш включають до загальної нумерації. Нумерацію сторінок проставляють, починаючи з другої сторінки цифрою "2". Рисунки, розміщені на окремих сторінках записки, включають до загальної нумерації сторінок.

Обсяг розрахунково-пояснювальної записки - не більше 35 сторінок.

Титульний аркуш і рисунки можна виконувати із застосуванням машинописного тексту.

Скріпляють розрахунково-пояснювальну записку в такій послідовності: титульний аркуш, зміст, вступ, основна частина, закінчення, список використаної літератури.