Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Вимоги магістр.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
28.08.2019
Размер:
195.07 Кб
Скачать

3.7. Список використаних джерел і літератури

Список використаних джерел належить розміщувати в алфавітному порядку прізвищ перших авторів або заголовків.

Бібліографічний опис джерел складають відповідно до чинних стандартів із бібліотечної та видавничої справи. Зокрема, потрібну інформацію можна одержати із таких стандартів: ДСТУ ГОСТ 7.1:2006 „Система стандартів з інформації, бібліотечної та видавничої справи. Бібліографічний запис. Бібліографічний опис. Загальні вимоги та правила складання”; ДСТУ 3582-97 “Інформація та документація. Скорочення слів в українській мові в бібліографічному описі. Загальні вимоги та правила”.

Зразок порядку оформлення бібліографічного опису в списку використаних джерел і літератури подано у додатку В.

3.8. Додатки

За необхідності до додатків доцільно включати допоміжний матеріал, необхідний для повноти сприйняття магістерської роботи:

  • проміжні математичні доведення, формули і розрахунки;

  • статистичні та інші дані;

  • аналітичні звіти та бюлетені;

  • таблиці допоміжних цифрових даних;

  • інструкції та методики, опис алгоритмів і програм розв’язання задач на ПК, які розроблені в процесі виконання магістерської роботи;

  • ілюстрації допоміжного характеру.

4. Правила оформлення магістерської роботи

4.1. Загальні вимоги

Магістерська робота повинна бути надрукована на комп'ютері з одного боку аркуша білого паперу формату А4 (210х297 мм) через півтора міжрядкових інтервали з використанням шрифтів текстового редактора розміру 14, інтервал шрифту – звичайний.

Усі примірники магістерської роботи мають бути ідентичними.

Обсяг основного тексту магістерської роботи (без списку використаних джерел і додатків) повинен коливатися у межах 4-5 друкованих аркушів (100-120 сторінок).

Текст магістерської роботи необхідно друкувати, залишаючи поля таких розмірів: лівий – 30 мм, правий – не менше 10 мм (до 15 мм), верхній – 20 мм, нижній – 20 мм.

Шрифт друку повинен бути чітким, стрічка – чорного кольору середньої жирності. Щільність тексту магістерської роботи повинна бути звичайною та однаковою.

Текст основної частини магістерської роботи поділяють на розділи, підрозділи. Заголовки структурних частин магістерської роботи “ЗМІСТ”, “ПЕРЕЛІК УМОВНИХ СКОРОЧЕНЬ”, “ВСТУП”, “РОЗДІЛ”, “ВИСНОВКИ”, “СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ І ЛІТЕРАТУРИ”, “ДОДАТКИ” друкують великими літерами симетрично до тексту.

Заголовки підрозділів друкують маленькими літерами (крім першої великої) з абзацного відступу. Крапку в кінці заголовка не ставлять. Якщо заголовок складається з двох або більше речень, їх розділяють крапкою.

Відстань між заголовком і текстом повинна дорівнювати 3 інтервалам (тобто 2 відступи при інтервалі тексту 1,5).

Кожну структурну частину магістерської роботи треба починати з нової сторінки.

У разі використання іномовних слів у тексті, спочатку подають їх україномовний переклад або власну назву українськими літерами, потім у дужках іномовний варіант. Власні імена, назви виділяють лапками, тоді як поняття та терміни – курсивом. (Наприклад: ... у авторитетній канадській газеті „Глоуб енд Мейл” („Globe and Mail”); ... поняття маргіналізації суспільства сприймається...)

До загального обсягу магістерської роботи не входять додатки, список використаних джерел, таблиці та рисунки, які повністю займають площу сторінки. Але всі сторінки зазначених елементів магістерської роботи підлягають нумерації на загальних засадах.