Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Вимоги до написання курсової роботи.docx
Скачиваний:
2
Добавлен:
02.05.2019
Размер:
81.06 Кб
Скачать

Міністерство освіти і науки молоді та спорту України

Чернівецький національний університет

імені Юрія Федьковича

Курсова робота

з виробничого менеджменту

методичні вказівки до написання, оформлення та оцінювання курсової роботи за вимогами КМСОНП

Чернівці

2011

Зміст

1. ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ.......................................................

4

1.1.Вибір теми та об’єкта дослідження

5

1.2.Підбір і опрацювання літературних джерел

5

1.3.Складання плану роботи

6

1.4.Написання основного тексту курсової роботи

7

2.ПОРЯДОК ОФОРМЛЕННЯ РОБОТИ

10

3.РЕЦЕНЗУВАННЯ ТА ЗАХИСТ КУРСОВИХ РОБІТ

17

Додатки

19

1. Загальні положення

Курсова робота з менеджменту виробництва виконується в рамках підготовки фахівців галузі знань 0306 «Менеджмент і адміністрування» і є важливим інструментом поглиблення, закріплення, формування системного сприйняття теоретичних знань, отриманих студентом у процесі вивчення профільних та низки суміжних дисциплін.

Робота представляє собою цілісне дослідження задля вирішення практичних завдань в контексті функціонування господарських об'єктів різних сфер діяльності і є важливим елементом самостійного опанування методів аналізу механізмів управління операційними системами і певним етапом наукового дослідження студента.

Метою курсової роботи є поглиблення і закріплення теоретичних знань студентів з питань виробничого менеджменту, вибір і деталізоване вивчення студентом однієї з конкретних прикладних проблем, проведення аналізу господарської, управлінської діяльності обраного об'єкту дослідження, розробка пропозицій та рекомендацій стосовно оптимізації відповідних процесів, вирішення конкретно поставлених завдань.

У курсовій роботі студент має довести:

— розуміння сутності, форм прояву та механізмів реалізації економічних законів та категорій на рівні внутрішнього і зовнішнього середовища підприємства;

— формування аргументів і доказів при аналізі різних підходів науковців до економічних явищ і процесів;

— здатність критично оцінювати і узагальнювати теоретичні погляди сучасних економічних шкіл, тенденції їх розвитку;

— вміння системно поєднувати теоретичні і прикладні аспекти досліджуваних проблем;

— навички аналізу складних економічних, управлінських процесів та явищ в контексті діяльності підприємств;

— здатність використання різноманітної інформації, які характеризують діяльність організацій (статистичних даних, матеріалів первинної звітності підприємств, даних бухгалтерського балансу);

— вміння застосовувати аналітичний інструментарій для оцінки господарської і управлінської діяльності підприємств, а також для формування адекватних пропозицій щодо підвищення їх ефективності.

1.1.Вибір теми та об’єкта дослідження

Тема роботи вибирається самостійно з тематики, що розроблена та затверджена кафедрою. Студент може виконати курсову роботу на тему, яка не зазначена в переліку, але становить науковий і практичний інтерес. В такому разі студент подає завідувачу кафедри заяву про затвердження такої теми з відповідним обґрунтуванням.

Важливо, щоб тема роботи відображала відповідні наукові, прикладні інтереси студента, а проблематика дослідження могла б бути продовженою в подальших публікаціях, у дипломній (магістерській) роботах.

Дублювання тем в одній навчальній групі не припустиме.

Теоретико-методологічний матеріал в рамках роботи має бути віддзеркалений в аналітичній і заключній частинах роботи на прикладі конкретного підприємства (організації), сфера і специфіка діяльності якого відповідає обраній темі і проблематиці дослідження.

1.2.Підбір і опрацювання літературних джерел

Після вибору теми, студент самостійно підбирає літературу. Він знайомиться з найновішими літературними джерелами з теми курсової роботи.

Вивчення літератури з обраної теми слід починати з відповідних підручників, посібників, енциклопедій, довідників, поступово переходячи до ознайомлення з монографічними роботами, статтями з періодичних видань, науковими повідомленнями тощо. У першу чергу підбирається література останніх років видання. Для полегшення вибору статей з журналів доцільно ознайомитися зі змістом статей, що були опубліковані за рік, в останньому або першому номері журналу.

Робота над науковими джерелами сприяє набуттю навичок самостійної творчості студента. Слід також пам'ятати і про можливість використання ресурсів мережі Інтернет, де можна знайти не лише бібліографічні дані окремих наукових праць, а й самі джерела.

Підбираючи літературу для дослідження, варто переглянути нові числа українських економічних часописів, таких як “Бізнес: законодавство та практика”, “Вісник Національного банку України”, “Галицькі контракти”, “Діловий вісник”, “Економіка України”, “Економіка. Фінанси. Право”, “Економічний часопис”, “Економіка АПК”, “Економіст”, “Зовнішньоекономічний кур'єр”, “Моніторинг інвестиційної діяльності в Україні”, “Нормативні акти з фінансів, податків, страхування та бухгалтерського обліку”, “Огляд цін українського та світового товарних ринків”, “Платіжний баланс України”, “Податки”, “Регіональна економіка”, “Соціальний захист”, “Статистика України”, “Україна: аспекти праці”, “Україна–Бізнес”, “Український промисловець”, “Фінанси України”, “Фінансові послуги”, “Цінні папери України” тощо.