Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
praktika_5_141.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
28.08.2019
Размер:
189.44 Кб
Скачать

Ващенко Ірини Андріївни,

яка проходила педагогічну практику

у Харківській гімназії № 144

в період з 7листопада по 3 грудня 2011 року

Я, Ващенко Ірина Андріївна, проходила активну педагогічну практику у Харківській гімназії № 144 в період з 7листопада по 3 грудня 2011 року. Навчальний процес у гімназії ведеться переважно українською мовою. В школі добра матеріальна база, діти забезпечені підручниками, вчителі – методичним матеріалом, кабінети забезпечені технічними засобами навчання.

Педагогічний склад дуже сильний, багато уваги приділяє творчому підходу до навчання. В школі діє два психологи, які допомагають як дітям, так і вчителям у кращому розумінні тих чи інших питань.

За період проходження педагогічної практики я провела 4 пробних і 4 залікових уроків (2 — з української мови, 2 — з української літератури). Усі уроки були заздалегідь обговорені з учителями. Підготовка до уроків відбувалася з використанням методичної та додаткової літератури, історичних відомостей, творчих завдань. Проводячи уроки, я намагалася доступно пояснити матеріал, створивши при цьому невимушену атмосферу, зацікавити учнів у навчальній діяльності.

Учні 10 класу—активні, розумні, дуже енергійні діти. Вони легко йдуть на контакт, активно реагують на запропоновані ігрові ситуації, але іноді їхня енергійність стає причиною порушень дисципліни. Діти не однакові за рівнем здібностей до навчання і швидкістю сприйняття матеріалу. З класом була проведена виховна година на тему: «Психологія людського взаєморозуміння», позакласний захід з української літератури («Арабески: орнамент особистості Миколи Хвильового»).

На кінець практики я вдосконалила свої вміння працювати та спілкуватися з учнями та класом в цілому, у правильній послідовності викладати матеріал, підтримувати дисципліну, приділяти увагу учням, які потребують додаткового пояснення матеріалу; зробила для себе висновок, що вчитель повинен поєднувати мистецтво навчання з мистецтвом виховання й бути не лише викладачем, а й вихователем; виявила, в яких аспектах роботи в мене виникають проблеми, вдосконаленню яких аспектів потрібно приділити більше уваги в майбутньому.

03 грудня 2011 року Ващенко І.А.

Міністерство освіти та науки, молоді та спорту України

Харківський національний педагогічний університет імені Г.С. Сковороди

Документація з педагогічної практики

студентки 5 курсу (група 5М)

Ващенко Ірини Андріївни,

яка проходила педагогічну практику

в у Харківській гімназії № 144

Харківської міської ради

з 7листопада по 3 грудня 2011 року

Оцінка:

з української мови______

з української літератури______

з педагогіки______

Харків - 2011

Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України

Харківський національний педагогічний університет ім. Г.С.Сковороди

Сценарій

залікового виховного заходу

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]