Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
praktika_5_141.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
28.08.2019
Размер:
189.44 Кб
Скачать

Психолого-педагогічна характеристика 10-а класу

Колектив 10-А класу налічує 23 учні: з них 5 юнаків та 18 дівчат. Віковий бар'єр ─ 15-16 років. Класний керівник ─ Козлова Ю.Ю.

Система міжособистісних відносин у класі досить розвинена. Ступінь розвитку пізнавальної, і соціальної активності високий, про що свідчить успішність більшості учнівського коллективу (8-11 балів). Майже всі учні, за винятком декількох, усвідомлюють необхідність добре навчатися, а тому сумлінно ставляться до навчання. Більшість учнів мають глибокі знання з різних предметів, всебічно розвинені.

Майже всі учні після закінчення школи планують навчатися у вищих навчальних закладах, щоб отримати певну професію, що й стало мотивом старанного відношення до навчання. Ті учні, які вже визначились, яку професію вони хочуть отримати, наполегливо працюють над певними предметами, які їм більше знадобляться в майбутньому, але при цьому вони не нехтують іншими предметами.

Особливих проблем з дисципліною в класі немає, учні налаштовані на серйозну роботу, активні, зацікавлені у навчанні. Атмосфера на уроках сприятлива для навчання і, одночасно з цим, невимушена. Іноді виникають проблем из дисципліною, пов’язані з підвищеною емоційністю учнів. Лише на деяких уроках учні 10-А ведуть себе досить розслаблено.

Зовнішній вигляд учнів відповідає навчальній обстановці. Характерні естетичні погляди та смаки відповідають сучасним молодіжним напрямкам.

Учні відвідують танцювальні, творчі й театральні гуртки, а також різноманітні спортивні секції.

Актив класу підібраний у відповідності до отриманих показників щодо статусу у комунікативному процесі формальної і неформальної його системи.

У класі преважає вибіркова спрямованість до виконання доручень, вивчення основних предметів у відповідності з основним завданням навчання та умовами його здійснення.

У класі виявлено ряд мікрогруп як взаємовідгалуженості, так і взаємосимпатій.

Слід зазначити, що у класі не виявлено учнів, які б не входили до тієї чи іншої групи. Це говорить про те, що індивідуальні мотиви учнів мають низьку частку. Більшість учнів классу мають адекватну самооцінку. Занижена та завищена самооцінка в основному у тих, хто входить до угрупувань взаємовідгудженості. Причиною такої ситуації є переоцінка або недооцінювання своїх особистісних якостей чи можливостей.

Слід зазначити, що більшість учнів 10-А классу – вже досить самодостатні, впевнені у власних можливостях люди зі сформованим світоглядом, системою пріоритетів, які добре орієнтуються у міжособистісних відносинах.

Клас бере активну участь у творчих вечорах, концертах, конкурсах школи. Також виявляють активність у громадській та суспільно-корисній роботі. Їм подобається ходити на екскурсії, в походи.

Класний керівник Козлова Ю.Ю.

Студент-практикант Ващенко І.А.

Звіт

про роботу студентки V курсу 5/М групи

факультету заочного навчання

Харківського національного педагогічного університету

ім. Г.С.Сковороди

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]