Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
взуття.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
28.08.2019
Размер:
75.78 Кб
Скачать

38. Вплив тех. Процесів вироб. На формув. Спо. Вл. Взуття

Форм. спож. власт. взуття.

Моделювання та конструювання: конструкція моделі(ерг. власт.), відп. моді(естетичні)

Матеріали: деталей верху(ергоном. та гігієн. влат.), деталей низу(ергономіч.)

Розкрій: деталей взуття(антропометричні.)

Підготовчі проц. : якість збірки(ергоном. та естетич. власт.)

Складання зоготівки: міц. кріплення дет. верху(догвговічність)

Формув. загот.: відповідність розміру(антропометричні )

Прикріп. підошви: міц. кріплення підеш. і каблука(надійність)

Підготовчі процеси: обробка дет. верху(клеймування, тонування, спускання країв, перфорування і т. д.); обр. дет. низу(профілювання, спускання країв, формування губи, вирівнювання товщини і т.д.)

При складанні заготовок вик. ниткові шви, клейові, зварювальні. Декоративне. оздоб. заготовок: канти, відсічка, окантовка, тиснення, ажурна строчка, протяжки і т. д.

Формування заготовок: обтяжно-затяжний спосіб, безоптяжний.

39. Характ. Методів кріплення деталей низу

Комбіновані:

Цвяхо-бортовий-Заготівку прикріплюють до боко-вої поверхні підошви цвяхами, заклепами або скобами; Ранто-клейовий - Підошву прикріплюють до підложки, з’єднаної із заготівкою рантовим методом; Цвяхо-клейовий - Підошву прикріплюють до підложки, з’єднаної із заготівкою цвяховим методом.Допельно-клейовий - Підошву прикріплюють до підложки, з’єднаної із заготівкою допельним методом.Сандально-клейовий - Підошву прикріплюють до підложки, з’єднаної із заготівкою сандальним методом.

Клейо-бортовий - Формовану підошву з клеєм відігнутим та розташованим вище ребра сліда копила прикріплюють до заготівки верху клеєм і нитками чи смужкою з інших матеріалів.Строчно-допельний - Підошву прикріплюють нитками до заготівки допельним методом. Строчно-клейо-бортовий - Формовану підошву прикріплюють клеєм до заготівки клейо-бортовим методом. Строчно-рантовий - Підошву прикріплюють до ранта, з’єднаного із заготівкою рантовим методом. Строчно-сандальний - Підошву прикріплюють до підложки, з’єднаної із заготівкою сандальним методом. Строчно-пресової вулканізації - Підошву прикріплюють до заготівки методом пресової вулканізації. Строчно-литтєвий - Підошву прикріплюють до заготівки литтєвим методом.

Хімічні:Клейовий -Підошву прикріплюють клеєм до заготівки верху. Литтєвий - Підошву прикріплюють методами лиття під тиском або рідкого формування; Строчно-клейовий - Підошву прикріплюють клеєм до обтяжки, з’єднаної із заготівкою нитками. Котлової вулканізації - Підошву прикріплюють до заготівки у вулканізаційному котлі з одночасним формуванням підошви. Пресової вулканізації - Підошву прикріплюють у вулканізаційних пресформах

Механічні: 1.Ниткові: Рантові:Рантовий – зволожений рант кріпеться через затяжний пруг до губи устілки капроновими нитками однонитковим швом.

Ранто-прошивний - Підошву прикріплюють нитками до ранта, з’єднаного із заготівкою та устілкою нитками.Метод “Парко” - Підошву прикріплюють нитками до ранта, з’єднаного нитками із заготівкою по усьому периметру без основної устілки або до п’яткової частини – з основною устілкою. Сандальний - Підошву по всьому периметру прикріплюють нитками до заготівки, відігнутої на зовнішній бік відносно ребра сліду копила і розташованої горизонтально, або накладного ранта та заготівки, або профільованого, ранта та формують на копилі. Допельний - Підошву до підп’яткової частини прикріплюють нитками до накладного ранта та заготівки, відігнутої на зовнішній бік відносно ребра сліду копила та розташованої горизонтально до підкладки верху взуття, затягують на устілку.

Безрантові: Прошивний - Підошву прикріплюють нитками до заготівки та основної устілки. Бортовий - Борт формованої підошви прикріплюють до заготівки нитками або плетінням за допомогою шнура з шкіри чи інших матеріалів. Виворітний метод - Підошву прикріплюють до заготівки, затягнутої на виворіт потайним швом. Вшивний метод - Підошву прикріплюють вшивним швом (підошва і заготівка стика-ються лицьовими поверхнями)

2. Гвинтово-цвяхові. Цвяховий - Підошва і підложка прикріпляються через пруг заготовки до устілки. Гвинтовий; кілочковий.