Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Трансмісія.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
27.08.2019
Размер:
54.27 Кб
Скачать

Гальмівна система.

Гальмівні механізми називаються обладнання, призначений для безпосереднього створення і зміни штучного опору руху автомобіля.

Колісні гальма механізмів класифікуються по формі, не обертаючих, трущихся елементів - колодочні, дискові, стрічкові і комбіновані; по фірмі елементів –барабанні і дискові.

Гальмівним приводом називаються сукупність устаткувань призначених для передачі енергії від її джерела до гальмівного механізмуі для управління енергією в процесі її передачі з цілью здійснення гальмування.

Для зниження потрібного усилення на гальмівну педаль при гідроприводі приймають різноманітні підсилювачі. Ці підсилювачі можуть використовуватись –пневмо-підсилювачі.

Спецрухомий склад

Самоскиди- вантажний автомобіль з кузовом, що механічно (як правило гідравлічно) нахиляється для вивантаження вантажу.

Автомобілі -самоскиди в залежності від компоновки масі проходи мості, за параметрами осьового навантаженн, зовнішнім габаритам поділяються на короткі,підвищеної прохідності та поза шляховики.

Автомобілі фургони класифікуються:

Фургон-тип закритого автомобільного кузова з перегородкою, що відокремлює кабіну для водія від відсіку для перевезення вантажів.

За призначенням фургони діляться на універсальні (загального призначення), включаючи вантажно-пасажирські з додатковим пасажирськими відділеннями позаду кабіни водія, спеціалізовані (ізолятричні), рефрижераторні,лябельні призначені для перевезення різної апаратури. Рефрижоратори-автомобілі обладнанні морозильною камерою для перевезення швидко-псующегося вантажу.

Автопоїзди

Цистерні призначені для перевезення рідкої нафти і продуктів їх переробки , хімічно-активної і агресивної рідини . зрідженого газу (пропан-бутан) води, молока і т.д.. Також цистерни використовуються для перевезення муки, цементу.

Розрізняють цистерни:

1)по типу

2)загального призначення для перевезення нафти

3)спеціальні для певних видів вантажу

4)по конструкції

5)для перевезення рідини

6)для штучних вантажів

7)по \мкості

Ємкість цистерни складає 0,8-15м3.

Вона може мати циліндричну, конічну,еліптичну, прямокутну форму. Матеріали з якого виготовляють цистерни може бути чорне залізо, алюмінієві, сплави нержавіючої сталі або пластмаси.

Цистерни можуть бути з ізоляцією, а також можуть бути багатосекційними.

Види автоцистерн.

1)бензовоз

2)молоковоз

3)водовоз

4)автоцистерна пожежна

5)автоцистерна для перевезення хімікатів.

Автопоїзди – автомобіль або швидкохідний тягач, автомобільного типу з одним або кількома причепами призначених для перевезення вантажів. Складається з тягача з причепом або напівпричепом. Розвантаження причепа, або напівпричепа здійснюється за допомогою люка,перекладанням назад або на бік. Основні параметри автопоїздів тік, що і для самоскидів.

За призначенням автопоїзди поділяються на вантажні і пасажирські. Причепи транспортних автопоїздів бувають як загального призначення так і з спеціальними кузовами (цистерни рефрижератори, самоскиди).

Основні переваги перед автомобілями:

1)Значне збільшення вантажопідйомності

2)зниження експлуатаційних втрат на 1т/км перевезеного вантажу.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]