Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Трансмісія.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
27.08.2019
Размер:
54.27 Кб
Скачать

Колеса і шини.

Автомобільні колеса служать для передачі сил і моментів, діючих між мостом автомобіля і опорой повірхні.

Констукція обод маючий спеціальний профіль, служить для установки пневматичної шиною. Він може бути глибоким або пласким.

Бувають глибокі ободи і пласки обіддя.

Автомобільні шини класифікуються по способу гуглитизації:

-внутрішні полості- на камерні та без камерні

-по формі профіля –на троидніе (звичайні) або рокопрофільні, арочні і пневнокати

-по конструкції каркаса – з діагональними і раціональними каркасом.

Автомобільні шини повинні забезпечувати гарне щеплення автомобіля з дорогою.

Регулятор постоянства висоти кузова при любих статических навантаженнях. Крпус регулятора установлюється на кузові, а його поршень при допомогі ричагів зв»язаний з мостом автомобіля.

Сбілізація полодження кузова забезпечує постійність динамічного ходу підвіски, в наслідку чого поліпшується плавність автомобіля.

Рама, кузов.

Рама являє собою несучу систему балочної конструкції, на якій монтується кабіна кузова і всі агрегати і механізми автомобіля.

Рама автомобіля повинна мати:

Високу згибаючу і крутильну жорсткість, прочність мати раціональну конструкцію геометричну форму, що забезпечує низьке розташування центру ваги значний хід підвіски і великі кути повороту керуючих коліс.

В залежності від конструкції рами поділяють на лонжеронні і хребтові.

Кузов слугує для розміщення водія , пасажирів і вонтажу що перевозиться.

За характером навантаження, що сприймаються кузовом на несучі, напівнесучі і розвантажені.

Кузова легкого автомобіля класифікують в залежності від числа дверей, рядів сидінь і конструкцією криши.

По кількості дверей розрізняють двох дверні і чотири дверні автомобілі, по конструкції закриті і зі знімним дахом, по кількості рядів-сидінь одно, двох і трьох рядні. Кузови сучасних автомобілів зазвичай виконують буз каркасні.

В залежності з призначенням кузова автомобілів діляться міськи, міжміськи, туристичні і спеціальні. Сучасні автомобілі мають компоновку вагонного типу, при котрій габаритні розміри кузова співпадають з габаритами розмірів автобуса.

Кузов автобуса каркасної конструкції складається з основи, боковин, передньої і задньої частини. Каркас зазвичай роблять зварним із стальних труб прямокутної форми.

З»єднання каркасу з основою може бути інертним і пружнім.

У вантажного автомобіля кузов складається з кабіни і вантажного кузова.За способом виготовлення кабіни поділяються на каркасні і без каркасні, за кількістю місць на одно, двох і трьох місні.

Кабіна сучасного вантажного автомобіля представляє собою жорстку зварку цільно-металеву конструкцію, що складається з каркаса, криши, верхньої задньої і бокової панелі.

Рульовим керуванням є сукупність автомобіля, що забезпечує його рух по заданому водієм напрямку.

Рульове керування складається з рульового механізму, рульового приводу.

В залежності від класифікаційними призначеннями рульове управління може буди правим або лівим і в зворотній залежності в залежності від сторони руху прийнятій в данній країні, з рульовим приводом до передніх , задніх або всіх керованих коліс з постійним або змінним передавльним числом рульового механізму з червячним гвинтом, кривошипним або шестерним рульовим механізмом з механічним гідравлічним або електричним приводом управління із підсилювачем або без нього .

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]