Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ПЗ 97-2003.doc
Скачиваний:
8
Добавлен:
27.08.2019
Размер:
766.46 Кб
Скачать

Висновки

Аналізуючи матеріал, який використовувався під час випускної роботи, можна сказати, що «Аквадистилятор ДЕ-4-2» є досить важливим елементом в процесі очищення води для проведення різного роду досліджень та використання в цілях лікування, а також з метою використання такої води в побутових потребах.

Варто відмітити, що однією з позитивних сторін приладу є його універсальність, адже він призначений для застосування в різних сферах діяльності. Інший важливий фактор – простота даного приладу та його висока надійність, низька ціна, що зумовлює надзвичайно широке використання даного агрегату. Ще одна характеристика яку варто відмітити – це наявність автоматики, та сигналізації, прилад потребує менше уваги обслуговуючого персоналу, в порівнянні з досліджуваними аналогами. Це покращує як умови праці робітників, так і піднімає продуктивність аквадистилятора.

Виконання випускної роботи дає змогу набути елементарних навиків по конструюванні приладів та набути технічного досвіду в інженерній справі.

В ході роботи було розглянуто можливі несправності приладу та методи їх усунення,що є досить корисним для формування навиків спеціаліста в даній галузі.

Я мав змогу проаналізувати конструктивні рішення в приладі, запропонував внести зміни в будову аквадистилятора з метою розширення функціональних характеристик. Вивчивши дані технічного паспорта приладу, порівняти їх з аналогами і обґрунтувати доцільність та ефективність запропонованих змін.

ЛіТература

  1. Абрамов Е.И. Колесниченко К.А. Элементы гидропривода. Л.: Машиностроение, Ленингр. отд-ние, 1974.

  2. Ванін В.В., Бліок А.В., Гнітецька Г.О. Оформлення конструкторської документації: Навч. Посіб. 3-є вид. – К.: Каравела, 2004. – 160с.

  3. Гжиров Р. И. Краткий справочник конструктора: Справочник Л.: Машиностроение, Ленингр. отд-ние, 1984. – 464с.

  4. Горбацевич А.Ф., Шкред В.А. Курсовое проектирование по технологии машиностроения. Минск : Высшая школа, 1986.

  5. Градиль В.П., Моргун А.К., Егошин Р.А. Справочник по Единой системе конструкторской документации. – Харьков: Прапор, 1988. – 256с.

  6. Дунаев П. Ф.Конструирование узлов и деталей машин: Учеб. пособие для студ. техн. спец. вузов / П.Ф.Дунаев, О. П. Леликов. — 8-е изд., перераб. и доп. — М; Издательский центр «Академия», 2003. — 496 с.

  7. Киркач Н.Ф., Баласанян Р.А. Расчет и проектирование деталей машин.- Харьков: Высшая школа, – 1988.

  8. Красковский Е.Я., Дружинин Ю.А., Филатова Е.М. Расчет и конструирование механизмов приборов и вычислительных систем: учебное пособие для вузов. – М.: Высшая школа, 1983.

  9. Милосердин Ю.В. Расчёт и конструирование механизмов приборов и установок. М.: Машиностроение, – 1985.

  10. Первицкий Ю.Д. Расчёт и конструирование точных механизмов. М.: Машиностроение, 1976. – 456с.

  11. Паспорт на “Аквадистилятор ДЕ-4-2”

  12. Ресурси мережі Internet.

  13. Справочник технолога - машиностроителя. В 2-х т. T.1 / Под ред. А. М. Дальского, А. Г. Косиловой, Р. К. Мещерякова, А. Г. Суслова. - 5-е изд., перераб. и доп. - М.: Машиностроение - 1, 2001г. 912с.

52