Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
+и.р. 2.4.docx
Скачиваний:
3
Добавлен:
26.08.2019
Размер:
37 Кб
Скачать

5. Терміни зберігання товарів на млс

Термін зберігання товарів, що ввезені на митну територію України, відповідно до митного режиму "митний склад" складає три роки, підакцизних товарів - три місяця, а товарів, що вивозяться за межі митної території - три місяця з дати поміщення у цей режим. До закінчення граничних термінів зберігання товари з митного ліцензійного складу:

а) у вільний обіг на митній території України;

б) за межі митної території України;

в) для тимчасового користування на митній території України в режимі тимчасового ввезення;

г) для переробки на митній території України;

ґ) для передання на склад митного органу для зберігання в режимі митного складу або при відмові на користь держави;

д) для знищення під контролем митного органу;

е) для перевезення на інший митний ліцензійний склад у зоні діяльності того самого митного органу;

є) для перевезення в інший митний орган з метою митного оформлення в обраний митний режим;

ж) тимчасово з наступним поверненням для:

-  демонстрації на міжнародній виставці, що проводиться в Україні;

- проведення сертифікації органами Держстандарту України або досліджень іншими органами державної влади (санітарно-епідеміологічною, ветеринарно-санітарною, фітосанітарною, екологічною службами). Якщо при проведенні сертифікації або досліджень зразки товарів повністю використовуються або руйнуються й не повертаються на митний ліцензійний склад, то вони враховуються в партії товарів під час митного оформлення у вільний обіг на митній території України. Кількість зразків, що випускаються з митного ліцензійного складу, не повинна перевищувати норм, установлених уповноваженим державним органом для певного виду товару.

 Митне оформлення товарів, що випускаються з митного ліцензійного складу відповідно до обраного митного режиму, здійснюється за умови подання декларантом митному органу ВМД, заповненої згідно з Інструкцією про порядок заповнення вантажної митної декларації, затвердженою наказом Держмитслужби України від 09.07.97 № 307 (зі змінами й доповненнями) і зареєстрованою в Міністерстві юстиції України 24.09.97 за № 443/2247, Порядком заповнення граф вантажної митної декларації відповідно до митних режимів, затвердженим наказом Держмитслужби України від 30.06.98 N 380 (зі змінами й доповненнями) і зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 22.07.98 за N 469/2909. Митна вартість товарів, заявлених у відповідний митний режим, визначається під час випуску товарів зі складу.

Розглянемо особливості оподаткування товарів, що розміщуються на митних ліцензійних складах:

- митні збори справляються за ставками, встановленими постановою КМУ від 27 січня 1997року №65 "Про ставки митних зборів";

- відповідно до статті 7 Указу Президента України від 07.08.98 № 857/98 "Про деякі зміни в оподаткуванні" ввізне (вивізне) мито не справляється;

 - відповідно до статті 7 Указу Президента України "Про деякі зміни в оподаткуванні" акцизний збір не справляється;

- відповідно до статті 6 Указу Президента України "Про деякі зміни в оподаткуванні" ввезення товарів з-за меж митної території України на території митних складів не оподатковується ПДВ. При здійсненні операцій з вивезення товарів з митної території України на території митних складів ПДВ не сплачується.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]