Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Метод.реком. до курс.роб. Статистика ІІ Фінанси...doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
26.08.2019
Размер:
537.09 Кб
Скачать

2. Структура I зміст курсової роботи

Курсова робота з дисципліни “Статистика ІІ” має включати:

  • титульний лист (додаток А);

  • зміст;

  • вступ (2 с.);

  • теоретичну частину (в залежності від теми роботи, 8 – 10 с.);

  • основну частину (12– 15 с.);

  • висновки і пропозиції (1 – 2 c.);

  • список використаної літератури (1,5 – 2 с.);

  • додатки (обсяг в залежності від теми роботи).

Загальний обсяг роботи не повинен бути більший ніж 25 – 35 сторінок друкованого тексту (без додатків).

У зміст виносять вступ, назви всіх розділів та підрозділів основної частини, висновки та пропозиції, список використаної літератури, додатки.

У вступній частині необхідно обґрунтувати актуальність теми дослідження. Тут можна посилатися на рішення органів влади чи уряду з даних питань. Далі слід сформулювати мету, завдання курсової роботи, перелічити прийоми і методи дослідження, які були використані при написанні роботи. Вказується об’єкт та інформаційна база дослідження.

Теоретична частина (перший розділ) з теми дослідження повинна дати системний виклад сучасних уявлень про предмет дослідження. У цьому розділі необхідно висвітлити стан вивченості цього питання за літературними джерелами, звертаючи особливу увагу на спірні положення, нерозв’язані проблеми, навести різні точки зору на можливе вирішення цих проблем, проаналізувати їх і дати свою оцінку, викласти свою точку зору. Обов’язково наводити посилання на використані джерела (відповідно до списку літератури, який подається в кінці роботи).

Другий розділ повинен бути направлений на дослідження стану і динаміки досліджуваної проблеми на статистичних матеріалах, що характеризують об’єкт дослідження. Цей розділ повинен показати кваліфіковане володіння студентом статистичних методів дослідження об’єкту дослідження (збирання, обробки і аналізу), для виявлення структури об’єкту, тенденцій його зміни, зв’язку і взаємозв’язку економічних показників.

В роботі необхідно використати систему аналітичних показників динаміки з проведенням трендового аналізу і представленням у табличній формі, графіками, діаграмами і т.д.

Для об’єктивної оцінки тенденції зміни економічних показників потрібно провести паралельний аналіз динаміки показників 2 – 3 областей або суміжних економічних районів.

При проведенні факторного аналізу потрібно використати індексний метод.

У цьому розділі повинен знайти місце і метод групування (структурні і типологічні групування).

На основі трендових моделей слід провести екстраполяцію рядів динаміки на 2 - 3 роки. Цей розділ закінчується обґрунтуванням подальших перспектив об’єкту дослідження.

В третьому розділі необхідно визначити шляхи покращення та вдосконалення стосовно досліджуємої теми.

Висновки і пропозиції (2 сторінки) являються заключною частиною роботи. Вони повинні синтезувати результати проведеного дослідження з викладом результатів аналізу і обґрунтованих пропозицій по покращенню економічного стану об’єкту дослідження. Відзначити всі прогресивні та рекомендовані нововведення. Зазначають усі помічені автором вади i відхилення від рекомендацій та інструкцій.

Список використаної літератури має включати всі літературні джерела, матеріал яких було використано при підготовці роботи.

Додатки можуть містити розрахунки, графіки, схеми, таблиці та інший допоміжний матеріал. Характеризувати методи і процеси планування продукту в маркетинговій діяльності підприємства, головні методичні та організаційно-економічні принципи оптимізації товарної політики, розроблення товарів та послуг ринкової новизни.