Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Praktichni.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
26.08.2019
Размер:
443.9 Кб
Скачать

Практичне заняття № 12 Тема 8. Плата за землю

Практичне заняття 12: Обчислення сум плати за землю та заповнення податкової декларації з плати за землю (2 год.)

Мета заняття: закріпити теоретичні знання студентів з питань нарахування та сплати до бюджету плати за землю та набути практичних навичок стосовно заповнення податкової звітності. Виховувати економне, бережливе ставлення до навколишнього середовища.

Обладнання:

  1. Умови практичного завдання

  2. Зошит для практичних занять

  3. Податкова декларація з плати за землю (земельний податок та/або орендна плата за земельні ділянки державної або комунальної власності)

  4. Калькулятори Зміст практичної роботи та хід виконання

Завдання 1. Підприємство займає земельні ділянки зайняті спорудами виробничого призначення 2,7 тис.м2 та житловими спорудами 2,5 га.

Необхідно визначити суму плати за землю, якщо грошова оцінка населеного пункту становить 115,55 грн. за 1 м2.

Завдання 2. Приватне підприємство „Смарагд” займає загальну площу 40 тис. м2 в т.ч.:

- рілля, сіножаті та пасовища 22 тис. м2;

- багаторічні насадження 15 тис. м2;

- комплекси виробничого призначення 3 тис. м2.

Необхідно визначити суму плати за землю.

Довідкові дані:

- грошова оцінка ріллі, сіножатей, пасовищ 780,0 грн. за 1 га.;

- грошова оцінка багаторічних насаджень 6050,0 грн. за 1 га.;

- грошова оцінка населеного пункту, проведена станом на 01.04.1996 року, 73, 14 грн. за 1 м2.

Завдання 3. Громадянин проживає в м. Чернівці та має в своєму користуванні:

  • присадибну ділянку – 0,1 га;

  • виробничого призначення – 0,08 га.

Необхідно визначити суму плати за землю.

Завдання 4. Земельна ділянка рекреаційного призначення, яка розташована у м. Вижниця Чернівецької області площею 0,5 га використовується ПП „Захід”. Основним напрямком діяльності суб’єкта господарювання є пошиття верхнього одягу. Площа землі, зайнята виробничими спорудами – 0,3 га, житловими спорудами – 0,2 га.

Необхідно визначити суму плати за землю, якщо грошова оцінка території, проведена у 2006 році, становить 150,40 грн. за 1м2.

Завдання 5. Підприємство промисловості „Перлина” займає земельну ділянку площею 1500 м2, яка розташована за межами м. Чернівці.

Необхідно визначити суму плати за землю, якщо грошова оцінка ріллі по області становить 28670 грн. за 1 га.

Практичне заняття № 13 Тема 9. Плата за ресурси та послуги

Практичне заняття 13: Обчислення платежів за використання лісових та водних ресурсів, плати за користування надрами (2 год.)

Мета заняття: закріпити теоретичні знання студентів з питань нарахування та сплати до бюджету збору за спеціальне використання лісових ресурсів, води та плати за користування надрами. Виховувати економне, бережливе ставлення до навколишнього середовища.

Обладнання:

  1. Умови практичного завдання

  2. Cтавки збору за спеціальне використання лісових, водних ресурсів та плати за користування надрами

  3. Зошит для практичних занять

  4. Калькулятори Зміст практичної роботи та хід виконання

Завдання 1. Лісгосп, що знаходиться в Чернівецькій області видав лісозаготівельнику на наступний рік лісорубний квиток на заготівлю деревини в порядку рубки головного користування. Відстань вивезення заготовленої деревини від лісосіки до найближчого складу становить 19,5 км. Згідно з картографічними матеріалами ліс знаходиться на місцевості з рівнинним рельєфом. Дані лісорубного квитка наступні:

Вид деревини

Відпущено деревини

Дуб (м3)

Ділова: крупна

5500

Середня

3200

Дрібна

1010

Дров’яна

95

Необхідно визначити суму збору за спеціальне використання лісових ресурсів за термінами сплати.

Завдання 2. Лісгосп, що знаходиться в Хмельницькій області видав лісозаготівельнику на наступний рік лісорубний квиток на заготівлю ділової деревини в порядку вибіркової рубки головного користування, а для технологічних потреб передбачено використання дров’яної деревини. Відстань вивезення заготовленої деревини від лісосіки до найближчого складу становить 42,5 км. Згідно з картографічними матеріалами ліс знаходиться на місцевості з рівнинним рельєфом. Дані лісорубного квитка наступні:

Вид деревини

Відпущено деревини

Сосна (м3)

Ділова: велика

4800

середня

2650

дрібна

985

Дров’яна

63

Необхідно визначити суму збору за спеціальне використання лісових ресурсів за термінами сплати.

Завдання 3. Чернівецький склотарний завод використовує на виробничі потреби воду з ріки Прут (затверджений ліміт – 5000 м3, фактично використано – 5050 м3) та підземні джерела (затверджено ліміт – 1000 м3, фактично використано – 1250 см3). Необхідно визначити суму збору за спеціальне використання води.

Завдання 4. Електростанція розташована в басейні річки Південний Буг. За звітний період обсяг води, пропущений через турбіни, становить 19,06 млн. куб. м.

Крім того, електростанція має дозвіл на спеціальне використання поверхневих водних ресурсів місцевого значення. Установлений ліміт – 200 куб. м. За звітний період фактично використано водних ресурсів місцевого значення 250 куб. м.

Необхідно визначити суму збору за спеціальне використання води, в тому числі для потреб гідроенергетики.

Завдання 5. Гірничовидобувне підприємство „Надра - Прогрес” здійснює видобування піску для виробництва скла з техногенного родовища. Обсяг видобутих корисних копалин склав 480 тон. Від реалізації продукції підприємство отримало дохід у розмірі 8580,0 грн., витрати підприємства від реалізації склали 2950,0 грн.

При виробництві товарної продукції загальні витрати склали 9500,0 грн., коефіцієнт рентабельності гірничодобувного підприємства склав 14,5%.

Необхідно визначити суму плати за користування надрами для видобування корисних копалин.

Завдання 6. Санаторій на дільниці родовища мінеральних підземних вод за період з початку року видобув 7925 куб. м мінеральної води, з якої пішло на промисловий розлив 5250 куб. м, для внутрішнього застосування – 523 куб. м і зовнішнього – 2152 куб. м.

Необхідно визначити суму плати за користування надрами для видобування підземних мінеральних вод.

Завдання 6. Підприємство „Агат” проводить витримування виноматеріалів та зберігання винопродукції шляхом використання підземного простору  спеціально створених гірничих природних порожнин (печер). В цілому зайнято 550 м2 площі таких порожнин. Також здійснює вирощування грибів, якими зайнято 120 м2 підземного простору.

Необхідно визначити суму плати за користування надрами в цілях, не пов’язаних з видобуванням корисних копалин

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]