Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
WiFi.docx
Скачиваний:
1
Добавлен:
25.08.2019
Размер:
463.94 Кб
Скачать

7. Як здійснюється пряме послідовне розширення спектру?

У методі прямого послідовного розширення спектру також використовується частотний діапазон, виділений для однієї бездротової лінії зв'язку. На відміну від методу FHSS, частотний діапазон займається не за рахунок постійних перемикань з частоти на частоту, а за рахунок того, що кожен біт інформації замінюється N-бітами, так що тактова швидкість передачі сигналів збільшується в N разів. А це, у свою чергу, означає, що спектр сигналу також розширюється в N разів. Достатньо відповідним чином вибрати швидкість передачі даних і значення N, щоб спектр сигналу заповнив важ діапазон. Мета кодування методом DSSS та ж, що і методом FHSS, - підвищення стійкості до перешкод. Вузькосмугова перешкода спотворюватиме тільки певні частоти спектру сигналу, так що приймач з великим ступенем вірогідності зможе правильно розпізнати передавану інформацію.

8. На що впливає і як розвязується ефект прихованого терміналу?

У бездротових мережах можлива ситуація, коли два пристрої (А і В) видалено і не чують один одного, проте обидва потрапляють в зону обхвату третього пристрою З (рисунок 9) - так звана проблема прихованого терміналу. Якщо обидва пристрої А і В почнуть передачу, то вони принципово не зможуть виявити конфліктну ситуацію і визначити, чому пакети не проходять.

У режимі доступу DCF застосовуються заходи для усунення ефекту прихованого терміналу. Для цього станція, яка хоче захопити середовище і відповідно до описаного алгоритму починає передачу кадру в певному слоті, замість кадру даних спочатку посилає станції призначення короткий службовий кадр RTS (Request To Send - запит на передачу). На цей запит станція призначення повинна відповісти службовим кадром CTS (Clear To Send - вільна для передачі), після чого станція-відправник посилає кадр даних. Кадр CTS повинен оповістити про захоплення середовища ті станції, які знаходяться поза зоною сигналу станції-відправника, але в зоні досяжності станції-одержувача, тобто є прихованими терміналами для станції-відправника. Максимальна довжина кадру даних 802.11 рівна 2346 байт, довжина RTS-кадру - 20 байт, CTS-кадру - 14 байт. Оскільки RTS- і CTS-кадри набагато коротше, ніж кадр даних, втрати даних в результаті колізії RTS- або CTS-кадрів значно менше, чим при колізії кадрів даних. При перешкодах іноді трапляється, що втрачаються великі фрейми даних, тому можна зменшити довжину цих фреймів шляхом фрагментації.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]