Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Ukr_-_mova.docx
Скачиваний:
3
Добавлен:
25.08.2019
Размер:
202.16 Кб
Скачать

3. Назва документа.

4. Дата.

5. Номер.

6. Заголовок (Про…).

7. Текст.

8. Посада адресанта.

9. Підпис, ініціали, прізвище адресанта.

Особисті пояснювальні записки пишуться з такими реквізитами:

1. Адресат (посада, установа, прізвище, ініціали).

2. Адресант (посада, установа, прізвище, ініціали).

3. Назва документа.

4. Текст.

5. Дата.

6. Підпис, ініціали, прізвище адресанта.

Доповідна записка

Доповідна записка - це документ, адресований керів­никові структурного підрозділу, установи, вищої організації, у якому викладається інформація про факти, події, ситуацію, що склалася, виконану роботу тощо, а також наводяться свої висновки й пропозиції.

Укладається з власної ініціативи або ж за вказівкою керівника.

 Доповідна записка складається з таких реквізитів:

1. Назва структурного підрозділу, звідки надійшов документ (розміщується вгорі зліва).

2. Адресат (посада, установа, прізвище, ініціали, розміщується вгорі праворуч).

3. Назва документа.

4. Дата.

5. Номер.

6. Заголовок (Про…).

7. Текст.

8. Посада адресанта.

9. Підпис, ініціали, прізвище адресанта.

Деякі реквізити в доповідних записках як внутріш­ніх документах досить часто не пишуться (структурний підрозділ, звідки надійшов документ, номер, заголовок).

Візитна картка

Візитна картка - це своєрідний «представник» свого власника. Її краса полягає в тому, що вона ненастирливо нагадує своїм існуванням про ділову людину, і виключає необхідність постійно телефонувати своїм партнерам і нагадувати про себе. Крім того, вона сприяє створенню позитивного іміджу, як особистого, так і фірми. 

Візитки умовно діляться на кілька видів: Особисті, ділові та корпоративні.

Особиста візитна картка. Особисті візитки використаються при дружнім знайомстві й неформальному спілкуванні. Як правило візитка містить ім'я й прізвище власника й іноді телефонний номер. Посаду, адреси в ній не обов'язкові. Стиль виконання може бути бути-яким і розробляється відповідно до особистих переваг власника.

Ділова візитна картка. Ділові візитки використаються в бізнесі, на офіційних зустрічах і для надання контактної інформації потенційним клієнтам. На ділових візитках обов'язково вказуються ім'я, прізвище, посаду представника бізнесу, а так саме назва компанії і її вид діяльності. В оформленні візитки використається фірмовий стиль компанії, логотип і т.п. Такі візитки звичайно мають строгий дизайн.

Корпоративна візитна картка. Як правило не містить імен і прізвищ. У ній указується повна інформація про компанії: сфера діяльності фірми, перелік послуг, контактні телефони, карта проїзду, адреси веб-сторінки. Має вигляд у точності відповідному фірмовому стилю компанії. Звичайно має рекламний характер й в основному використається на виставкаx .

Протокол

Протокол – це документ, в якому фіксується хід об­говорення питань і рішення, прийняті колегіальними органами на зборах, нарадах, конференціях тощо.

Це первинний офіційний документ, на підставі якого керівництво має право вимагати від підлеглих виконання доручених їм завдань, видавати розпорядчі документи.

Протокол веде технічний секретар чи обрана особа.

 За обсягом протоколи можуть бути:

стислими – містять лише назви обговорених пи­тань та рішення з цих питань; рубрики «Слухали» та «Ухвалили»;

повними – назви обговорених питань, стислий виклад виступів та питань, які ставилися доповіда­чам і виступаючим, рішення з обговорених питань; рубрики «Слухали», «Виступили», «Ухвалили»;

стенографічними – дослівно фіксуються виступи, запитання, зауваження, рішення, пропозиції тощо.

Реквізити:

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]