Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Методичні_рекомендації 4 і 2 Курсова робота.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
25.08.2019
Размер:
420.86 Кб
Скачать

6.7. Оформлення списку використаних джерел

Список використаних джерел подається відповідно до вимог державного стандарту мовою оригіналу, котрий містить бібліографічні описи використаних джерел і розміщується після висновків та перед додатками роботи.

Бібліографічний опис складають безпосередньо за друкованим твором або виписують з каталогів і бібліографічних покажчиків повністю без пропусків будь-яких елементів, скорочення назв і т. ін. Завдяки цьому можна уникнути повторних перевірок, вставок пропущених відомостей.

Джерела можна розміщувати в алфавітному порядку прізвищ перших авторів або заголовків.

Відомості про джерела, включені до списку, необхідно давати відповідно до вимог державного стандарту з обов'язковим наведенням назв праць (Додаток 9).

6.8. Додатки

Додатки оформлюють як продовження роботи на наступних її сторінках або у вигляді окремої частини (книги), розміщуючи їх у порядку появи посилань у тексті роботи.

Якщо додатки оформлюють на наступних сторінках курсової роботи, кожний такий додаток повинен починатися з нової сторінки. Додаток повинен мати заголовок, надрукований угорі малими літерами з першої великої симетрично відносно тексту сторінки. Посередині рядка над заголовком малими літерами з першої великої друкується слово «Додаток __ » і велика літера, що позначає додаток.

Додатки слід позначати послідовно великими літерами української абетки, за винятком літер Г, Є, І, ї, Й, О, Ч, Ь, наприклад: Додаток А, Додаток Б. Один додаток позначається як Додаток А.

При оформленні додатків окремою частиною (книгою) на титульному аркуші під назвою дисертації друкують великими літерами слово «ДОДАТКИ».

Текст кожного додатка за необхідності може бути поділений на розділи й підрозділи, які нумерують у межах кожного додатка. У цьому разі перед кожним номером ставлять позначення додатка (літеру) і крапку, наприклад: А.2 – другий розділ додатка А; В.З.1 – перший підрозділ третього розділу додатка В.

Ілюстрації, таблиці та формули, розміщені в додатках, нумерують у межах кожного додатка, наприклад: рис. Д.1.2 – другий рисунок першого розділу додатка Д; формула (А. 1) – перша формула додатка А.

Vіі. Форма та порядок атестації курсової роботи

В першому варіанті текст курсової роботи з таблицями, графіками, рисунками і додатками подається керівникові в не зброшурованому вигляді. Відповідно до зауважень і вказівок керівника студент вносить виправлення і доповнення в текст роботи.

Закінчена й підписана студентом робота подається науковому керівникові для перевірки та підготовки відгуку.

У відгуку на курсову роботу відзначається актуальність теми дослідження, характеризується зміст усіх розділів, підкреслюється практичне значення пропозицій. У відгуку також відображається рівень володіння методикою дослідження, професійна підготовка, відзначається відповідність оформлення і змісту роботи вимогам кваліфікаційної характеристики та рекомендації щодо направлення роботи на захист (Додаток 10).

За 5 днів до захисту студент подає роботу, зброшуровану у папці з твердою обкладинкою, на кафедру разом з відгуком наукового керівника, який розміщує в конверті, приклеєному до внутрішньої сторінки обкладинки курсової роботи.

У разі недотримання вимог до змісту та оформлення робота повертається на доопрацювання. Студент повинен при доопрацюванні усунути вказані зауваження наукового керівника і здати роботу на повторний розгляд. Атестація курсових робіт, які рекомендовані до захисту, здійснюється згідно з графіком навчального процесу.

Студент готує до захисту доповідь та ілюстративний матеріал у вигляді таблиць, графіків, які відображають результати дослідження, основні висновки, узагальнення та пропозиції, що містяться у курсовій роботі.

Необхідну кількість та зміст ілюстративного матеріалу студент визначає самостійно, але погоджує його з керівником. Звичайна його кількість – 5-6 ілюстрацій формату А4. Бажано підготувати та провести презентацію підготовленого матеріалу під час захисту роботи з використанням технічних засобів навчання. Головне призначення такої презентації – детально та наочно проілюструвати ті чи інші твердження автора, тому необхідно вчасно посилатися на відповідний матеріал, акцентувати на ньому увагу членів комісії.

Кінцевим етапом виконання курсової роботи є її захист.

Захист курсової роботи проводиться комісією у складі двох-трьох викладачів кафедри (предметної або циклової комісії), за присутності керівника курсової роботи.

Захист курсової роботи розпочинається з доповіді її автора, в якій він у межах 7-10 хвилин має викласти:

  • актуальність теми, мету та завдання проведеного дослідження;

  • основні теоре­тичні положення та їх підтвердження в процесі експериментального дослідження;

  • характеристику об’єкта та визначення результатів аналітичних досліджень роботи;

  • пропозиції, щодо вдосконалення фінансово-кредитної діяльності об’єкта;

  • реалізацію індивідуального завдання, отриманого від наукового керівника на початку роботи.

Члени комісії можуть ставити студенту запитання з метою визначення рівня його спеціальної підготовки та наукової ерудиції. Після обговорення підсумків захисту на закритому засіданні комісії виноситься її рішення. Рішення комісії оголошується Головою комісії в той же день.