Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
витяг курсак.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
24.08.2019
Размер:
128 Кб
Скачать

5. Структура, обсяг і зміст курсової роботи

курсова робота повинна бути логічно побудованою і бути цілісним і завершеним самостійним дослідженням. В роботі необхідно стисло, логічно і аргументовано викладати зміст і результати досліджень, уникати загальних слів, бездоказових тверджень, тавтології.

Визначальними ознаками курсової роботи має бути дослідницький характер, самостійність, практична спрямованість (цінність). Робота має ґрунтуватись на логічності, аргументованості та обґрунтованості концепцій.

Дослідницький характер. Робота не повинна носити компілятивний характер або бути переказом нормативного матеріалу чи коментарю до нього, а обов'язково містити власний аналіз автора, відображати його погляд на досліджувану проблему. Цьому в значній мірі має сприяти наявність в роботі аналітичних матеріалів, розумне поєднання теорії і фактичних матеріалів. Конкретні приклади (матеріали правозастосовчої практики) повинні підкріпляти теоретичні положення.

Обов'язковою вимогою до роботи є її практична спрямованість. Сутність цієї вимоги в тому, що теоретичні положення роботи мають бути пов'язані з реальними практичними завданнями і проблемами, що потребують свого вирішення у сфері правового регулювання економіки України. Результати проведеного дослідження обов'язково мають представляти практичну цінність і відповідати на питання: „Де і як вони можуть бути використані на практиці?”

Самостійність наукового дослідження є надзвичайно важливою вимогою. Дипломна робота виконується студентом самостійно під керівництвом наукового керівника.

Назва курсової роботи повинна бути, по можливості, короткою, відповідати обраній спеціальності та суті вирішеної

наукової проблеми (завдання), вказувати на мету дослідження і його завершеність. Іноді для більшої конкретизації до назви слід додати невеликий (4-6 слів) підзаголовок. Назва теми роботи не повинна містити загальних положень, а прямим чином вказувати на проблему, яка розв'язується в її межах. Слід також уникати в назві ускладнених оборотів псевдонаукового вигляду, таких як «Дослідження проблем...».

Тема курсової роботи у формі науково-практичного дослідження знаходить своє відображення та розкриття у змісті, який складається із вступу, основної частини, висновків, списку використаних джерел і додатків.

Загальний обсяг курсової роботи (без додатків) повинен становити 35-55 сторінок машинописного тексту на папері

Структура курсової роботи має бути складною і обов'язково включати: вступ, три-чотири розділи (кожен з яких нараховує не менш як два підрозділи), висновки, список використаних джерел. До роботи можуть додаватися додатки.

Курсова робота має містити:

  1. Титульний аркуш,

  2. Анотація,

  3. Зміст (що відтворює план, затверджений науковим керівником),

  4. Перелік умовних позначень (при необхідності),

  5. Вступ,

  6. Основну частину (яка складається з 3-4 розділів),

  7. Висновки,

  8. Список використаних джерел.

  9. Додатки (не є обов'язковою складовою),

Анотація до роботи розміщується після завдання на роботу перед її змістом. Анотація містить основні ідеї та висновки роботи. Анотація складається за формою, яка має такий зміст:

  • прізвище та ініціали студента;

  • назва роботи;

вид роботи (курсова, дипломна)

  • спеціальність (шифр і назва);

  • навчальний заклад;

  • місто, рік;кількість сторінок роботи, кількість додатків;

  • основні ідеї, результати та висновки роботи;

  • ключові слова

Викладення матеріалу в анотації повинно бути стислим і точним.

Після анотації наводять ключові слова. Ключовим словом називається слово або стійке словосполучення із тексту курсової роботи, яке з точки зору інформаційного пошуку несе смислове навантаження. Загальна кількість ключових слів повинна бути не меншою трьох і не більшою десяти. Ключові слова подають у називному відмінку, друкують в рядок через кому.

Обсяг – до 0,5 сторінки комп'ютерного тексту (до 1200 друкованих знаків).

У змісті (плані) роботи, що подається в розгорнутому вигляді, вказуються назви всіх частин роботи із зазначенням початкової сторінки кожного: всіх розділів і підрозділів, вступу, висновків, списку використаних джерел та, за наявності, додатків. Сторінка зі змістом (структурою) курсової роботи розміщується безпосередньо за титульним аркушем; структура за обсягом не має перевищувати 1-2 стандартні машинописні сторінки. Назви розділів і підрозділів у змісті роботи мають бути тотожними до тих, що наведені по тексту роботи.