Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Тема 2 нова 2011.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
24.08.2019
Размер:
144.38 Кб
Скачать
  1. Експлуатація основних фондів і ремонт.

Технологічний прогрес і конкуренція спонукають оснащувати промислові підприємства основними засобами, при цьому технічно неможливо виготовити основні засоби з однаковою рівномірністю зносу і приблизно рівними термінами служби.

З метою компенсації зносу та підтримання устаткування в нормальному працездатному стані на весь період служби, необхідно здійснювати технологічне(експлуатаційне) його обслуговування, ремонтні роботи та технічну діагностику.

Комплекс операцій з підтриманням працездатності, або справності устаткування в процесі цого використання за призначенням, а також у період зберігання та транспортування називають технічним обслуговуванням.

Ремонт – це комплекс операцій з відновленням справності ресурсу обладнання чи його складових частин.

Від амортизації технічного обслуговування та ремонту залежить ступінь зносу устаткування, час простою в ремонті якість технологічних операцій, а також витрати на профілактично- ремонтні заходи.

В зв’язку з цим підвищується актуальність організаційно- технічного обслуговування та ремонту устаткування основним завданням якої є:

Підтримка технологічного устаткування у технічно – справному робочому стані, що забезпечує його безперебійну роботу і продуктивність підвищення термінів експлуатації устаткування без ремонту удосконалення організації і підвищення кількості профілактичних та ремонтних робіт.

Зниження витрат на технічне обслуговування і всі види ремонту.

На промисловому підприємстві для здійснення експлуатації, підтримки устаткування в справному стані створюється спеціальна служба ремонтного господарства організаційна структура якого залежить від типу виробництва,обсягу ремонтних робіт, технічних характеристик специфіки устаткування і його розміщення та ін.

Виконання ремонтних робіт у заздалегідь відомі терміни сприяє запобіганню зносу деталей у процесі експлуатації устаткування скороченю витрат та усунення аварійних ремонтів.

На вітчизняних підприємствах з 1955 року застосовувалася єдина система планово-запобіжних ремонтів основи якої були розроблені в 1923р. ЇЇ сутність полягає в проведенні через певну кількість годин роботи устаткування профілактичних оглядів і різних видів планових ремонтів.

У 1988 році була розроблена і впроваджена типова система технічного обслуговування і ремонту , яка являє собою сукупність організаційно-технічних засобів щодо нагляду обслуговування і ремонту устаткування та профілактичних заходів відповідно до заздалегідь складеного плану у визначених обсягах і в певні терміни з метою запобігання прогресивного нарастаючому зносу аваріям підтримуванням устаткування в постійній експлуатаційній готовності.

Технічне обслуговування- це комплекс операцій спрямований на підтримування в робочому стані устаткування і забезпечення його технічних параметрів у процесі експлуатації.

Планові ремонти залежно від змісту та трудоміскості робіт поділяються на:

1. Поточний ремонт (малий) – передбачає заміну невиликої кількості деталей, що швидко замінюються та регулювання механізмів для забезпечення нормальної роботи устаткування(протягом року такий ремонт охоплює 90-100% технічного устаткування і проводитьсяяк правило у неробочій час без простою обладнання).

2. Під час середнього ремонту виконується:

Часткове розбирання,заміна і ремонт окремих вузлів механізму(протягом року під середній ремонт підпадає 20-30% устаткування і даний вид ремонту здійснюється за спеціальною «відомістю дефектів» заздалегідь складеним кошторисом та планам графікам ремонтів.)

3. Капітальний ремонт передбачає повне розбирання апарата дефектування(сортування деталей на придатні і не придатні) заміна або ремонт складальних одиниць (охоплюється:0-12%,установленого обладнання і організаційно-економічні документи на здійснення робіт, аналогічні документи при середньому ремонті;

Ремонти, що пов’язані з відмовами та аварійними устаткування називають позаплановими (аварійними)

Модернізація устаткування проводиться з метою підвищення його технічного рівня і наближення до сучасних моделей, машин аналогічного призначення.

Виконання робіт з модернізації зазвичай суміщається з ремонтними роботами.

8