Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
КАДАСТР . 1 ЧАСТИНА. ЛЕКЦІЇ..doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
24.08.2019
Размер:
2.13 Mб
Скачать

Інструкція про порядок ведення державного лісового кадастру і первинного обліку лісів

I. Загальні положення

1. Завданням Інструкції про порядок ведення державного лісового кадастру і первинного обліку лісів є визначення єдиних вимог до постійних користувачів земельних ділянок лісового фонду - підприємств, установ, організацій і окремих громадян по веденню документації державного лісового кадастру і первинного обліку лісів. Інструкція розроблена у відповідності з Порядком ведення державного обліку лісів і державного лісового кадастру, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 27 вересня 1995 року N 767 ( 767-95-п ). 2. Вказівки Міністерства лісового господарства України (далі - Мінлісгоспу) з питань ведення документації державного лісового кадастру є обов'язковими для всіх постійних лісокористувачів.

II. Склад документації державного лісового кадастру

3. Документація державного лісового кадастру ведеться за такими формами: форма N 1 "Розподіл земель лісового фонду за їх категоріями в розрізі груп і категорій захисності" (додаток N 1); форма N 2 "Розподіл вкритих лісовою рослинністю земель за переважаючими породами та групами віку" (додаток N 2); форма N 3 "Загальні дані про землі лісового фонду" (додаток N 3). 4. Внесення змін і доповнень до складу документації державного лісового кадастру провадиться Мінлісгоспом, за погодженням з Державним комітетом по земельних ресурсах. 5. Основним джерелом інформації, що використовується при складанні документації державного лісового кадастру, крім документів первинного обліку лісів, який ведеться за формами державного лісового кадастру N 1 і N 2, є документація попереднього проведення державного обліку лісів по країні.

III. Організаційно-технічні заходи щодо проведення державного лісового кадастру

6. Після визначення Кабінетом Міністрів України терміну проведення чергового державного обліку лісів по країні Мінлісгосп забезпечує доведення цього урядового рішення до всіх постійних лісокористувачів. 7. В рік, що передує року проведення державного лісового кадастру по країні, постійні користувачі лісового фонду виконують комплекс підготовчих робіт, а саме: а) вносять, при необхідності, пропозиції щодо уточнення поділу лісів за групами і категоріями захисності; б) оглядають в натурі і оформляють відповідними актами зміни в структурі земель лісового фонду, що сталися в поточному і попередніх роках, в тому числі земель, що тимчасово використовуються іншими користувачами; в) здійснюють перевірку достовірності і повноти внесених змін до характеристики стану земель лісового фонду і запасів деревостанів. 8. Державні органи лісового господарства, в період проведення підготовчих робіт, зобов'язані: а) забезпечити постійних лісокористувачів бланками і необхідною нормативно-довідковою інформацією, в тому числі класифікаторами, підготовленими виробничим об'єднанням "Укрдержліспроект", для складання документації державного лісового кадастру; б) визначити підприємства, установи і організації, які будуть здійснювати підготовку зведених даних державного лісового кадастру по Автономній Республіці Крим, областях; в) провести інструктивні семінари з посадовими особами щодо вимог, порядку і строків складання документації державного лісового кадастру; г) оповістити постійних користувачів земельних ділянок лісового фонду про місцезнаходження і назву підприємств державних органів лісового господарства, в зоні діяльності яких вони розташовані. 9. В цілому по країні підготовку зведених даних державного лісового кадастру здійснює виробниче об'єднання "Укрдержліспроект".